Въпрос за всмукателен колектор на АБФ
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
Re: Въпрос за всмукателен колектор на АБФ
Кутията се казва пленум а тръбите рънъри! 

- mitko_pi4a_lc
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Blade написа:Кутията се казва пленум а тръбите рънъри!

mitko_pi4a_lc написа:аз вмомента съм 90% готов с новия ми колектор които е изчислен кактро трябвадо ден два ще го монтирам и ще споделя резултат значи този колектор които е на снимките е с мнофо малък обем сегашния е както трябва няма ништо обшо с този!!!
при направатая на такъв колектор трябва се спазят две неща:
1-дължината големината на тръбите
2-обема на кутията
аз съм ги спазил и двете сега и ще видим резултата
Едно към едно с колектора от снимките ми беше първият вариянт а след това удължих рънърите до максимума който може да се събере под капака но резултата беше незабележим.Точни сантиметри не си спомням и не съм мерил обема,което ми беше най голямата грешка и накрая нарязах всичко за боклука.Понеже видях как си определил двете най-важни неща ще допълня само че няма как да спазиш дължината на рънърите с обема на пленума и колектора да стои като този от снимките.Според мен трябва да премериш обема на КР или АБФ колектор колко е оригинално и да спазиш този или по голям обем което според мен е по важното от дължината на рънърите.Или пък както ми каза един пич който кара планинския шампионат от доста години: Гледай да имаш минимум 8-10литра обем на пленума и рънърите заедно.Пусни снимки на твоя колектор ако имаш възможност.Предполагам че е нещо такова- http://www.usrallyteam.com/images/sri_aba_1.jpg
- mitko_pi4a_lc
- Автомобил:
- Двигател:
днес го завърших и утре ако ми остане време ще го монтирам за снимките аз сам направил цял фото-филм от самото начало да края но немога ги кача
обема на кутията не трябва да е по-малко от кубиците на двигатела(това и всичко останало за колекторите ми го е споделил едно момче,които чете този форум,много на ти с материала и ще го чакам и тои да се намеси в разговора) тоест не мо малко от 2литра само на кътията аз съм я направил 3,400литра за по добре като пусна снимките ще видите за какво става вапрос
ПОЛИКРАЙЩЕ РЕИСИНГ ГАРАЖ

обема на кутията не трябва да е по-малко от кубиците на двигатела(това и всичко останало за колекторите ми го е споделил едно момче,които чете този форум,много на ти с материала и ще го чакам и тои да се намеси в разговора) тоест не мо малко от 2литра само на кътията аз съм я направил 3,400литра за по добре като пусна снимките ще видите за какво става вапрос
ПОЛИКРАЙЩЕ РЕИСИНГ ГАРАЖ

- iso
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Старичък е последния пост по темата, но да попитам: докъде я докара с кастъм колекторите!?
- micra_k11_16v
- Автомобил:
- Двигател: