"Кантара" и каква работа върши той за задните спирачки

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: "Кантара" и каква работа върши той за задните спирачки

Мнениеот snickers_ » Сря 30 дек 2009 16:24

racing_team_vidin написа:90% щом си с кантар няма абс, единствената кола дето съм виждал с кантар и абс беше Вр6-цата ми, Вентото ми има абс но няма кантар. При кола с абс спирачното усилие е 50-50 и абс-а чака задните да завлекат и ги отблокира

нека са 50 % :) нали ти написах че сам си сложил спирачна система от 3ка тук остава дали сам сложил абс-а или не(или дали колата ми е от последните години на 2ките и да има абс) :) а другото което е ако е некои по срачен може да симулира абс :) при някоя тежка ситуация
и другото което е не може да знаеш кой кантар сам махнал защото сега съм сас заден мост от 3ка 90 коня и той ми дойде с кантара и сам го махнал щото беше толко раждив че ид а ог бех сложил пак немаше да баца

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Сря 30 дек 2009 16:32

Извинявам се за спама , но ...
Приятел ти супер шофиор се изкарваш ... симулираш абс и , глупости ? Извинявай ама от колко години караш ?

Щом Ханс е сметнал че трябва да го има тоя кантар , значи трябва да го има ...
Ами зимата кво прайш ? Караш с 80 - 100 излита некво животно , рипаш на спирачките и се въртиш като пумпал ... Или за 1та секунда реакция дето имаш ще симулираш незнайно как абс ? :screwy

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Сря 30 дек 2009 16:39

не бате зимата си я права интересна като карам сас задни гуми летни с дот 98ма грайфер нема да ти казвам и с тея гуми си хода на витоша и на секаде и ако не си познавах колат аи не можех да карам щах да сам се занитил 100 пъти
има и положения където и господ да те хване нема да те спаси 1 от тех е както карам навращене от витошата сняг карам с 80 коалта си се даржи екстра и съм на тоя широкяи път на лампитеи от нищото задницата тръгва без да съм натиснал сприачка без да сам натиснал нищо и край увартех се но се спрех без да се удара другото такова тръгване ми беше на цариградско както си карам и се 1 някой бутна задницаТА и колата пак тръгна но тоя пат я усетих дадох газ и се изправи та това е няма значение колко години стаж имаш щотото има таквиа пумпали където и 2ри живот да им дадеш пак нема да се научат да карат
а миналата зима съм я изкарла с крив заден мост с 20 градуса тогава не можеше да дигнеш повече от 60 по снега защотото коалта ходеше кадето си иска

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Сря 30 дек 2009 16:44

Щото я познаваш и за това оная 2-ка е на това дередже.

Съжалявам за спама, ама....

Потребителски аватар
Executer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Executer » Сря 30 дек 2009 16:47

Едно такова Clio без кантар си покриви предницата на Калояново миналата година!!
Или кантар или регулиращ клапан се ползва, защото иначе като ти дойде завой и натиснеш малко повече спирачките, ти блокират задните колела!! Точно това стана и при него, следващата дестинация беше стената!

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Сря 30 дек 2009 16:51

snickers_ написа:...................................................

Водиш безмислен спор - един път с хора , които знаят на 100 % , какво говорят , - втори път задочно с производителят , който е по - запознат с тези проблеми , от всички ни взети заедно .
Носиш си сам отговорността ако караш колата си само на писта . На пътя си отговорен и за околните .

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Сря 30 дек 2009 16:54

doc_j написа:Щото я познаваш и за това оная 2-ка е на това дередже.

Съжалявам за спама, ама....

както казах онази ми беше първата и стана точно заради спирачките доакто вкарвам от 3-та 4та и на съединител тапак антиснах рефлексно спирачката защото трееше да се спира 1 път я бях правил тая грешка пак с толко сас 120 колата пак тръгна на страни но някак си я увладях но 2рия път имаше и пясък от 1 строеж който спомогна още толко и филма беше пален директно сас 120 с вратите напраде пак с малко се разминах
а досега това ми е 4тата 2ка за 1 година така че определено ги позанвам 2ките и знам кви са им мизериите и слабите места возил съм се и на хулигана 2ката може да го птиаш дали при по екстремнос пиране неговата не тръгва със задницата където си има кантари всичко и е доста подържана кола заразлика от моята

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 30 дек 2009 20:49

racing_team_vidin написа:90% щом си с кантар няма абс, единствената кола дето съм виждал с кантар и абс беше Вр6-цата ми, Вентото ми има абс но няма кантар. При кола с абс спирачното усилие е 50-50 и абс-а чака задните да завлекат и ги отблокира

Пасатите (Б4) също имат АБС и кантар.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 30 дек 2009 20:52

snickers_ написа:,друг е въпроса че само някой доста тъп ше натисне спирачките резко сас 100 км и отгоре първо че няма файда и 2ро трее да е некоя голема паника,

и защо да не натисна спирачки рязко при 100 км/ч и нагоре ако ми е изправна колата, да ти кажа налагало ми се е и проблеми няма, по твойта логика при 200 км/ч даже не трябва и да докосвам спирачка..

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Сря 30 дек 2009 21:00

значи със сигурност не ги натискаш че за да заковат иа з натискам и с по 200 и не ми прави грам впечатление но само някои болен мозак ги натиска до степен на влачене защотото колата тогава не спира другото което е като се включи абс за това че са завлекли гумите пак ти се удължава спирачния път и файда от реското спиране нема за намаляване няма проблеми а за 200 искам да вида или по добре некое кллипче че да не сам наблизо как ги натискаш до завлачване

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Сря 30 дек 2009 21:07

snickers_ написа:...

Не ми се четат повече глупости - намери си друго занимание... :evil:

П.С. Ако някой колега иска да добави нещо съществено по темата - да ми пише да я отключа...

Върни се в “Силов тунинг”