колектор 4-2-1 за GTI 16V монтиран
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колектор 4-1 за GTI 16V
колега Vento до колкото разбирам си само със права траба до отзад и само задно гарне,интересуваме дали шума ще тарпим в купето ако си остана само със стоковото задно гърне
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
ако си упорит ще свикнеш... сложи си някое друго резонаторче

- mitko_pi4a_lc
- Автомобил:
- Двигател:
mladennn написа:колега Vento до колкото разбирам си само със права траба до отзад и само задно гарне,интересуваме дали шума ще тарпим в купето ако си остана само със стоковото задно гърне
оооо повярваи ми ти може да свикнеш но полицаите нееееее....
аз вмомента сам така и направо като видя патрулка и минавам на свободна...щото после има

- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
a аз в момента съм само с права тръба
.разбира се не с цел рацинг просто гърнето се скъса средното и ги махнах в понеделник ще се прави.интересното което забелязах е че без гърнета моето иначе така мощно 1.3 въобще спря да върви.никва динамика няма.
иначе да ченгелите много се заяждат за бученето.ама пък и на дълъг път се не трае

иначе да ченгелите много се заяждат за бученето.ама пък и на дълъг път се не трае
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Значи звукът зависи от много неща - колко е мощен моторът, колко изгорели газове излизат, колко е диаметърът на тръбата, какво е задното гърне и т.н.
На Голф 2ката, която ми е за пистата съм с 4-2-1, след което права тръба ф55мм до задния мост, там прави чупка над него и влиза само в задно гърне. Досега бях със задно спортно SuperSprint (което продавам) и колата беше много тиха - ако не я режеш - почти като заводско със всички гърнета. Само като я изцепиш рязко във високи обороти бучеше. Сега обаче го смених с REMUS за G60 и така дори на празен ход си боботи доста плътно и басово. А като го изрежа и всички хора по улиците се обръщат. Доста е шумно. Още не съм карал с него на пистата, но мисля, че ще е много шумно.
В началото я карах само наколектор и права тръба, без чупки, без гърне - беше точно като на бегачка звукът - много шумно!
На Вентото съм със сток генерацията, но катализаторът се запуши и избушихме питата, като пак върнахмее самото гърне на място. Средното гърне се проби - него го махнахме напълно и сложихме права тръба там. Остана само задното заводското. Ако не се дава много газ не е шумно, но ако я режа - хем е доста шумно, хем звукът не е особено приятен... Скоро и на него ще му правя някаква спортна генерация вероятно.
На Голф 2ката, която ми е за пистата съм с 4-2-1, след което права тръба ф55мм до задния мост, там прави чупка над него и влиза само в задно гърне. Досега бях със задно спортно SuperSprint (което продавам) и колата беше много тиха - ако не я режеш - почти като заводско със всички гърнета. Само като я изцепиш рязко във високи обороти бучеше. Сега обаче го смених с REMUS за G60 и така дори на празен ход си боботи доста плътно и басово. А като го изрежа и всички хора по улиците се обръщат. Доста е шумно. Още не съм карал с него на пистата, но мисля, че ще е много шумно.
В началото я карах само наколектор и права тръба, без чупки, без гърне - беше точно като на бегачка звукът - много шумно!
На Вентото съм със сток генерацията, но катализаторът се запуши и избушихме питата, като пак върнахмее самото гърне на място. Средното гърне се проби - него го махнахме напълно и сложихме права тръба там. Остана само задното заводското. Ако не се дава много газ не е шумно, но ако я режа - хем е доста шумно, хем звукът не е особено приятен... Скоро и на него ще му правя някаква спортна генерация вероятно.
- Сиромаха
- Автомобил:
- Двигател:
Много правилно,мощноста и разните свързани с нея подробности имат огромно значение!Аз съм с резонатор собствено производство и крайно "спортно" гърне.Би трябвало що-годе да обезшумява,ама не,иска да откърти вратите на гаража
.

- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
колеги сега за последно кои колектор е по добре 4-2-1 или 4-1 (ако съм и с валове на абф)
- Vento
Няма никакво значение - разлика няма да усетиш между 4-1 и 4-2-1.
Аз лично на моите коли си слагам 4-2-1 първо, защото се намират по-лесно и евтино, второ, защото личното ми мнение е, че 4-1 прави малко тапа от газове където се събира. Сега някой ще седнат да ти говорят за "бекпрешър" и т.н., което теоретично го има, НО ако е изчислено точно за твоя сетъп в момента. На практика е неосъществимо. Обратното - колкото по-освободена генерация, толкова по-малко мъки за мотора. Това е моето мнение, така си правя аз моите мотори. Ако друг може да докаже противното с факти и замервания - да каже. Всичко останало е лаладжийски приказки.
Аз лично на моите коли си слагам 4-2-1 първо, защото се намират по-лесно и евтино, второ, защото личното ми мнение е, че 4-1 прави малко тапа от газове където се събира. Сега някой ще седнат да ти говорят за "бекпрешър" и т.н., което теоретично го има, НО ако е изчислено точно за твоя сетъп в момента. На практика е неосъществимо. Обратното - колкото по-освободена генерация, толкова по-малко мъки за мотора. Това е моето мнение, така си правя аз моите мотори. Ако друг може да докаже противното с факти и замервания - да каже. Всичко останало е лаладжийски приказки.
- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
Я я кажи как го сметна тва с тапата че нещо не те разбрах 

- Vento
Наум го сметнах по 3,14
Това си е мой опит, който иска - да пробва сам.
Като ти чета мненията - и тоя отговор не заслужаваш.
Никой не ти е виновен, че не можеш да си продадеш грозника, некадърно намотан с лента и тел. И затова всичко останало "не струва"

Като ти чета мненията - и тоя отговор не заслужаваш.
Никой не ти е виновен, че не можеш да си продадеш грозника, некадърно намотан с лента и тел. И затова всичко останало "не струва"

- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
Жалък си не заслужаваш и дума да ти кажа.Не знам за кво си мислиш че като си пуснал някав котур и секи втори пиклио ти праи
си някав бог ли бееее.Ако искаш нещо ми го кажи на лични.Не съм искал да се заяждам нито да се правя на интересен просто исках да ми обясниш че сам малко тъп
.Не намесваи моя колектор преди да знаеш дали вълбще е мои и ако си наистина толкова голям тарикат ще имаш възможноста да ми го кажеш сичко това в очите 

- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
А и се си мисля че които има акъл сам ще прецени на кои колектора е смотан и кои как е навит Умнико
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
trohilio написа:А и се си мисля че които има акъл сам ще прецени на кои колектора е смотан и кои как е навит Умнико
Силно се съмнявам, че си имаш и най-малка представа от механика на флуидите като се има в предвид колко правописни грешки си направил в един ред.
Ей сега ще дойде Li4o с катинара

- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
И кво кат доиде да не би да ме вкара в затвора до живот 

- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
ми няма да те вкара в затвора ама засирате една тема която може(ше) да бъде полезна