проект мк1 с мотор EV

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 1 моята нова гордост

Мнениеот little_red_devil » Пон 31 яну 2011 20:00

количката ми е почти готова зглобена и в ичакване да се намери една външна бенз.пома която да стане за нея някои ако има или се сеща от какво ще стане да свирка че нямам тарпение да и чуя гласеца :)

DiddoVWFAN
Автомобил: Corrado
Двигател: KR-1991

Мнениеот DiddoVWFAN » Вто 01 фев 2011 12:12

Защо ти е вътрешна бенз. помпа? Не се набутвай, а си джиткай с оригиналния резервоар. Аз сложих само външната и си е екстра на ПЛ мотор с оригинален единичков резервоар. :D И още нещо, при първите карания бъди особено внимателен със спирачките, щото и аз бях с двойкови дискове отзад и се получи ефекта на ръчната спирачка, докато не смених и предните накладки, които се оказаха мн. износени и започна да спира по-равномерно. И все пак до последно докато беше в мен единичката при рязко натискане на педала до долу си хващаха повече задните.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 01 фев 2011 12:48

Единичките нямат кантар отзад нали , до колкото си спомням само GTI имат или се лъжа? Не може ли да се сложи от 2 ка примерно. Приятел с поло като моето без кантар сложи дискове отзад и той при силно спиране се занасяше аз съм с кантар отворен почти на макс и нямам проблем :)

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 01 фев 2011 13:07

bbboiko2004 написа:Единичките нямат кантар отзад нали , до колкото си спомням само GTI имат или се лъжа? Не може ли да се сложи от 2 ка примерно. Приятел с поло като моето без кантар сложи дискове отзад и той при силно спиране се занасяше аз съм с кантар отворен почти на макс и нямам проблем :)

Отзад си имам кантар и стабилизаираща щанга даже закрепена за моста.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 01 фев 2011 13:12

Ама твоята беше GTI нали? Аз мисля че обикновените единички няма, но може и да греша :Mr Green Fun
П.П поне при поло е така ГТ и Г40 имат другите нямат стаб щанга в моста, и повечето нямат кантар :wink:

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Вто 01 фев 2011 14:22

Нямат кантар - да, нито стабилизираща щанга. (Освен ГТИ-то)

Колкото до резервоара, аз имах проблем само с външна помпа и се наложи да сложа междинен съд + подкачваща в резервоара. По завои и наклони или трябва резервоара ти да е постоянно пълен до горе или ще имаш ядове

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 01 фев 2011 14:32

Ефекта на ръчната спирачка мисля се оправя като сложите и по-големи дискове отпред(256мм или 280мм). Стабилизиращи щанги има не само на ГТИ-тата ,а и на някои специални модели scare

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Вто 01 фев 2011 21:28

Да спомена колегата ален на които съм благодарен ми даде резервоар от мк1 ГТИ при които изходната тръбичка за бензина е на най ниска точка на резервоара,да не забравям и колегата golfmk1 който ми каза че бенз.помпа от мерцедес която имам ще ми свърши работа беше напълно прав,днес монтирах помпата и когато да правя опит да паля се оказа че имам проблеми с клапата на инжекцията която като отвори пуска горивото към дюзите проверих както ми каза мамата и старт дюзата и тя не ми работи опитах с принудителен + към 5та дюза колата изпука 2-3 пати и не иска да запали което ме наведе на мисълта че имам проблеми с тоците най вероятно но това ще проверим утре или в други ден с мамата ако и той неможе да ми помогне колата в събота отива при един познат които се занимава именно с това диагностики и разни ремонти ще му оставя колицата да я пипне,запали,центрова и колкото си струва ще си му платя и да започвам да я карам че ми е мъка да я гледам така невървяща :)

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Сря 02 фев 2011 18:15

Gigabyte написа:Ефекта на ръчната спирачка мисля се оправя като сложите и по-големи дискове отпред(256мм или 280мм). Стабилизиращи щанги има не само на ГТИ-тата ,а и на някои специални модели scare

Да ама 1-цата като е смъктата много надолу кантара е винаги натегнат, аз и с 280мм дискове отпред пак имах този проблем. Сега съм пред дилемата дали да го премахна /кантара/ или само да го откача.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 02 фев 2011 18:55

Сложи си регулатор на спирачното усилие,който можеш да си настройваш според желанието за спиране. Нали бегачки правите..

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Сря 02 фев 2011 23:38

:banana днес запалихме след доста мъки и тревоги чух гласеца но за кратко,остава ми сега да премахна проблема с старт дюзата до която не стига ток,наливам новото масалце антифриза обезвъдушавам спирачките и тичам на диагностика да я пипнат малко в центровката и т.н....

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 02 фев 2011 23:40

scare :applause:

Потребителски аватар
poponai
Автомобил: VW CADDY LIFE STYLE TDI 4MOTION
Двигател: BLZ 2010
Контакти:

Мнениеот poponai » Чет 10 фев 2011 22:33

Днеска отворих сезона :)

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Пет 11 фев 2011 20:24

poponai написа:Днеска отворих сезона :)

колега радвам се за теб но моля без коментарчета извън темата ми и кипрене на снимки несвързващи се с темата ми ;)

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Пет 11 фев 2011 20:27

по между другото днес колицата ми отлетя при жичкаджия да прегледа какво съм осрал и какво не и да отсрани някои други проблемчета като с старт дюлзата и светването на задни светлини при контакт когато е на неотрална скорост ;)

Върни се в “Силов тунинг”