Мнениеот pe6kata » Нед 28 ное 2010 12:35
не мога да си обясня какъв е този тон, ттия нападки и т н. ?
за съжаление има хора дето се вземат много насериозно, че и в големи филми влизат...
Сега ако с този си вадиш хляба е друга работа, ама ми се струва че идеята на раздела(а и на форума) е за хора, дето това им е хоби, а не професия. И всичко което го правят, и като подобрения и като споделяне на опит е от чист ентусиазъм. А това мерене на пишки кой е тунингист и кой по-голям е нелепо...
Какъв е проблема, че при колегата нещата са се объркали. Все пак си е неговата кола, решил че предпочита да си плати и да му я направят, нормално... лошо няма.
И моята е счупи, и то на никакъв етап, може и да е моя грешка(по-вероятно), може и кофти части.. факт е. Ако си отваряш капака само да наливаш течност за чистачките, такива проблеми няма да имаш...
Обаче аз съм решил да си я направя сам, а някой да ми я направи, иначе нещата се обезсмислят. Просто това е предизвикателство, а не толкова че ми липсва мощност, и така си върви... Щото имах един крайно неприятен разговор на тая тема с човек дето с това си вади хляба... както и да е. Следващия пример е показателен- знаеш че някой ще излюби жена ти много по-добре от теб, но въпреки всичко варианта е неприемлив за теб...
Към Визор, че се прави на луд...
пример с първото което ми идва на ум-да речем изработката на един всмукателен колектор, че доста време го умувах това- реално и една тръба ще свърши нелоша работа. Говорейки за БГ какво ще стане- било от опит, формули, преценка, по снимки от реномирани марки... ще се сглоби някакъв, сигурен съм че няма да е зле. Слага се на колата и това е.
Когато една наистина сериозна тунинг фирма, дето знае че ще го продава в хиляди бройки какво прави- на база изчисления ще създаде някакъв, после ще направи още дестки примерно, променяйки обем, форма, начин на пълнене дължина на рънарите и всякакви размери дето ти дойдат наум, толкова много вариации има... като вижда и резулата от промените. Така ще намери оптимално решение - примерно да измести въртящия момент в по-ниски обороти, същевремнно ида не пречи на високите... разбираш ме....
Е това няма как да стане тук- не защото немогат да го направят, напротив, има всичко неободимо за създаването и изпитването, НО просто е икономически неоправдано разработването му и никой няма да се хване с това за една кола или за 5-10броя ...
И когато цената стане дебела, в нея не е само желязото и изработка му...