1,8 моноинжекция...Турбо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Re: Смес,аванс,турбо-1,8 RP

Мнениеот gad3n_ » Нед 20 мар 2011 17:45

Не е грубо отношението ... прителски съвет е ... има поне 20 човека в тоя форум които са минали по пътя на бюджетните проекти и ще ти кажат че накрая умножаваш разходите х 2 и резултата като перформънс няма да е това което очакваш ...

нека коментираме целта на проекта ... 1.8 моно на 0.5 бар ... имаш ли идея какво искаш да постигнеш като коне и НМ ?!?! и евентуално какви са лимитите на РП-то като здравина

турбината с колектор за 200лв няма да я коментирам изобщо тъй като май нямаш представа за АР, размери на перки, чугуни, карта на налягане и т.н. за да прецениш кое е подходящо за целта ти

управление на гориво и аванс няма да коментирам пак защото просто нямате идея как да стане

като краен резултат ще имате кола с която не трябва да се отдалечаваш на 10км от сервиза защото толкова ще и е надежността а като мощност едва ли ще мине стандартен КР ... като пари ще го минете 100% убеден съм

ако имаш конкретни въпроси мога да ти ги обясня на лични да не ти "дрискам" по темата но мисля че казвам полезни неща за всички които си мислят че с трици може да се ловят маимуни. Целта ми е не да ви кажа вие сте тъпаци аз съм най-великия а да ви предпазя от грешките и излишните разходи ... минал съм по тоя път и съм направил няколко турбо коли и говоря от личен опит ... ежедневката ми е около 300кс АБФ и се кара всеки ден досега 50К километра който си е бюджетен проект и минава 5000лв без дребните разходи!!!!!!

С уважение г-н Професора

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 20 мар 2011 18:05

gad3n_ написа:Не е грубо отношението ... прителски съвет е ... има поне 20 човека в тоя форум които са минали по пътя на бюджетните проекти и ще ти кажат че накрая умножаваш разходите х 2 и резултата като перформънс няма да е това което очакваш ...

нека коментираме целта на проекта ... 1.8 моно на 0.5 бар ... имаш ли идея какво искаш да постигнеш като коне и НМ ?!?! и евентуално какви са лимитите на РП-то като здравина

турбината с колектор за 200лв няма да я коментирам изобщо тъй като май нямаш представа за АР, размери на перки, чугуни, карта на налягане и т.н. за да прецениш кое е подходящо за целта ти

управление на гориво и аванс няма да коментирам пак защото просто нямате идея как да стане

като краен резултат ще имате кола с която не трябва да се отдалечаваш на 10км от сервиза защото толкова ще и е надежността а като мощност едва ли ще мине стандартен КР ... като пари ще го минете 100% убеден съм

ако имаш конкретни въпроси мога да ти ги обясня на лични да не ти "дрискам" по темата но мисля че казвам полезни неща за всички които си мислят че с трици може да се ловят маимуни. Целта ми е не да ви кажа вие сте тъпаци аз съм най-великия а да ви предпазя от грешките и излишните разходи ... минал съм по тоя път и съм направил няколко турбо коли и говоря от личен опит ... ежедневката ми е около 300кс АБФ и се кара всеки ден досега 50К километра който си е бюджетен проект и минава 5000лв без дребните разходи!!!!!!

С уважение г-н Професора

:beer е това вече ми харесва!Предпочитам да дискутираме тук,а не на лични,за да е полезно и на останалите,виждам,че имаш какво да кажеш...
Относно турбото,ще от 1З,понеже няма да ми се наложи преправ на колектор,а и е разположено отдолу и няма да пречи на смукателя.Знам,че АР му е малко и ще ми даде резпонс по-скоро в ниски отколкото във високи и рано ще умре, но моите цели малко се различават от твоите.Аз искам пъргава ежедневка,а не бегачка,все пак в разумни мерки.Освен това се придържам към евтино изпълнение.Коли,като моята вървят в порядъка на 1000-2000лв.,та вкарването на 3-5К лв. за нови турбокитове или направо в някоя тунинг фирма,за мен е неразумно.Та колега, това в общи линии е целта ми и ще се радвам да чуя полезни съвети :beer

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 20 мар 2011 18:08

Само едно ще ти кажа - Ицо (gad3n_) е направил повече турбо-проекти, отколкото ти изобщо си виждал. Та се отнасяй с огромно уважение към всяка негова дума. :idea:

Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gad3n_ » Нед 20 мар 2011 18:16

като цяло това турбо ще ти свърши работа но заложи на по скъпо турбо в добро състояние без луфтове и течове а не най-евтиното което може да намериш .. електрониката на рп-то не съм я разглеждал подробно не не съм убеден че ще се справи адекватно и цената някой да се мъчи да ти я настрои няма да ти хареса .. вакуумния дистрибутор трябва да го разкараш ... ако искаш ежедневка разкарай моното изцяло и заложи на електроника (например мега) с адекватни настройки за да има приличен разход и прилична надежност ... това е моя съвет на първо четене и най-важното не бързай ... мерака никога не е добър съветник :)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 20 мар 2011 18:26

Vento написа:Само едно ще ти кажа - Ицо (gad3n_) е направил повече турбо-проекти, отколкото ти изобщо си виждал. Та се отнасяй с огромно уважение към всяка негова дума. :idea:

Малиии...ти май си негов поклонник :D

Просто първия му пост ми се стори заядлив,но виждам,че човека е компетентен,затова се поправих.Уважавам всички колеги от форума разбира се :beer

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 20 мар 2011 18:42

gad3n_ написа:като цяло това турбо ще ти свърши работа но заложи на по скъпо турбо в добро състояние без луфтове и течове а не най-евтиното което може да намериш .. електрониката на рп-то не съм я разглеждал подробно не не съм убеден че ще се справи адекватно и цената някой да се мъчи да ти я настрои няма да ти хареса .. вакуумния дистрибутор трябва да го разкараш ... ако искаш ежедневка разкарай моното изцяло и заложи на електроника (например мега) с адекватни настройки за да има приличен разход и прилична надежност ... това е моя съвет на първо четене и най-важното не бързай ... мерака никога не е добър съветник :)

Значи, намерил съм турбина в добро състояние за тези пари,естествено с помощ от приятел.Основната ми мотивация е да опитам с моно.Знам,че инжекциона ще улесни нещата,но с моно турбо поне няма да съм комерсиален,може и да ти звучи неразумно,но ако не стане с моноинжекцията успешно,развалям :wink:
Ще се придържам към моното,пък каквото стане...е ще разчитам на помощ и от знаещи,като теб.Засега ме терзае горивото и аванса,помагай :talk:

Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gad3n_ » Нед 20 мар 2011 19:21

ами именно там те бърка моното ... цената на която някой ще ти го настрои не е оправдана пък и не е ясно дали изобщо е възможно да стане читаво

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 20 мар 2011 19:46

е все пак не гоня голямо налягане,0.5 бара се надявам да може да го изхрани

Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gad3n_ » Нед 20 мар 2011 23:48

то на 0.5 или 1 бар настройки все ще си иска ... и цената е една и съща

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 21 мар 2011 0:03

порових из нета и разбрах за аванс-контролера,мисля,че с него ще оправя аванса при буст.Само не съм сигурен кой модел ще е точния за мен,става въпрос за http://dek.bg/main.php?action=tuning&to ... d=atc#opis
А относно налягането,да,ноимайки впредвид сравнително разредения РП ще му е добре на 0.5...искам да не натоварвам екстремно мотора

Потребителски аватар
topper
Автомобил: VW Vento TDI
Двигател: Ahu

Мнениеот topper » Пон 21 мар 2011 0:14

Разгледай из нета устройството на Lanci Delta HF 1.6 turbo около 90-93г .Те са моно с турбина може да ти е от полза.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 21 мар 2011 0:24

topper написа:Разгледай из нета устройството на Lanci Delta HF 1.6 turbo около 90-93г .Те са моно с турбина може да ти е от полза.

Ровил съм,но не успях да намеря съществена информация по въпроса :cry:

Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gad3n_ » Пон 21 мар 2011 14:51

пак е компромисно решение тъй като се прави таблица по обороти а не по товар като МАП например ... а турбото си надува различно не всеки път на 2560 оборота например ... да речем на 5-та ще прави 0.5 на 2000 оборота а на 2-ра на 3500 ... пример просто давам не реални данни

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 21 мар 2011 20:19

gad3n_ написа:пак е компромисно решение тъй като се прави таблица по обороти а не по товар като МАП например ... а турбото си надува различно не всеки път на 2560 оборота например ... да речем на 5-та ще прави 0.5 на 2000 оборота а на 2-ра на 3500 ... пример просто давам не реални данни

Разбирам :wink: ,значи,ако му се зададе след 3000 об. да сваля аванса,то примерно на 2000 на 5та на 0.5бара ще има детонации до 3000об.Колко са опасни те около тези обороти и при 9:1 степен :roll: ?

Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gad3n_ » Вто 22 мар 2011 22:18

проблема е аванса в пика на въртящия момент ... именно там се случва "бум" обикновено .. с това малко турбо може би точно около 3000 ще е а към 4-5 ще ти пада графиката на конете вече защото турбото ще тапи

Върни се в “Силов тунинг”