Напомпване на голф 2 GTD- завършено, 113 кс на колелата

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Напомпване на голф 2 GTD

Мнениеот emiltd » Вто 12 апр 2011 21:06

Vento написа:За стоков RP и ABS, както и 1,6 101 коня съм съгласен, че ще падат - все пак това е турбо-мотор и дори при същите коне, има много повече въртящ момент и се развърта доста по-бързо. Това обаче не го прави над 100 коня. Според мен 95-100. Мислете и говорете каквото искате, моето мнение е такова и е основано на проби и експерименти. Не ангажирам никого с него. Колата сигурно върви чусвтвително повече от преди, но ако я качите на дино, резултатите ще са реални - останалото е субективно.
Пък ако е напомпите още малко, може да я пробваме с едно куцо моно... mhihi

Знам го аз твойто куцо моно :Mr Green Fun ,което върви като куц КР :D ...споменах стоково все пак

Аз повече от няколко пъти съм се занимавал със така нареченото съживяване на предкамерен дизел,досега резултатите са били добри или много добри...ти колко пъти си правил това и ако да,то сподели кво сте постигнали...

Знам,че силовия тунинг ти е в кръвта и уважавам това,кофти само,че сме разпохвърляни из различни краища на България :? .С голям мерак бих премерил сили с твоето РП, с която кажеш от колите в гаража,да видиме толкова ли е бързо :beer
Не се заяждам,просто малко шегичка да има :да:

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Вто 12 апр 2011 21:09

:) най ме е страх от комбито да знаеш
а от такава двойка съм падал преди на оригиналната мощност сега просто не ми се вярва,ако става въпрос за 1,8 90 коня

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 12 апр 2011 21:15

Това, което сте правили, правихме преди време на AAZ, като се сложи заводския кулер и пътища от TDi. Резултатите са приемливи спрямо инвестицията, но според мен и то не мина 100-те коня (не е мерено, на око спрямо вървене на сходни мощности). А все пак е с 300 кубика повече от SB, което не е малко. Затова не ми се спори, просто ако реши колегата - да го замери. Ходил до другия край на БГ за тунинг, а няма 80лв. за замерване и настройка - странно ми е.
Колкото до замерване - аз съм редовно на пистата, в неделя също - който има желание, ще се засечем някой ден ;) Моното е стягано за писта, за драг иска къси скорости, но скоро може и тях да стегна.

Последна промяна от Vento на Вто 12 апр 2011 21:16, променено общо 1 път.

shanadjiqta

Мнениеот shanadjiqta » Вто 12 апр 2011 21:16

ами може би парите са свършили приятелю :wink:

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Вто 12 апр 2011 21:19

shanadjiqta написа::) най ме е страх от комбито да знаеш
а от такава двойка съм падал преди на оригиналната мощност сега просто не ми се вярва,ако става въпрос за 1,8 90 коня

Много илюзии ще развенчаем, ако ги замерим с моното 90 коня... А за комбито - без коментар.

shanadjiqta

Мнениеот shanadjiqta » Вто 12 апр 2011 21:23

нямам нищо против,времето е вече хубаво,а пловдив не е далече :wink:

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Вто 12 апр 2011 23:17

Без да елиминирате ограничителя на горивото няма смисъл да се гоните с каквито и да е 1.8 моно.
Без да се направи всичко по реда му мотора ще изкара малко.
С тези модчета колата е около 80-85кс на колела но работния и диапазон е ограничен от подаването на гориво. Ако си с ККК14 на повече от бар, турбото ти духа само горещ въздух и нищо повече.
Намери пари колега и си сложи EGT sensor така ще имаш долу горе представа кога ще се разтопят буталата.
Успех!

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 12 апр 2011 23:19

до колкото знам му пипаха подаването на гориво... Може и да се лъжа...

Потребителски аватар
d.borimirov
Автомобил: MK3_ABF
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Сря 13 апр 2011 0:00

shanadjiqta написа:еми няма как да кажа така на око докато не се премери ама според теб 80 конен дизел би ли направил 0-100 за 10,4-5 секунди

просто питам малко извън темата, мерил ли си скороста с GPS, защото при мен се получава едно разминаване с около 15/20 километра...

с GPS от Е-нокиа и е верен, мерил съм го на бензинката и на още две коли и е нямало отклонение...

Последна промяна от d.borimirov на Сря 13 апр 2011 12:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Сря 13 апр 2011 0:32

Зависи и от GPS-a С нокиа-та ми дава 5км отклонение с goclever-a 15

niki991
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki991 » Сря 13 апр 2011 8:04

vento що неси гледаш кочината ми се занимава с на хората с колите ,гледай си твойта как варви че утре да невидиш една печка как ще мине покрай теб scare

Ники, много трябваше да мисля, за да измисля причина да не си спечелиш предупреждение :No
Не си насилвай късмета.
radotom

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Сря 13 апр 2011 8:06

mhihi :063: :063: :063: Нещо по темата ли каза или просто дрисна?
Що не си оправяш преебаната глава на твойта @$#%&&&, вместо да се обаждаш по теми, които са ти далечни?

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 13 апр 2011 12:14

Колеги,нека да не превръщаме темата в безмислен спор,защото е интересна и се надявам да остане активна!

Колицата наистина увеличи приятно вървенето,което беше и целта на заниманието.И турбото и помпата са оптимизирани в средни граници,за да се избегне бъдещ фал.Със сток елементи може да се изкара още малко мощност,но ще е за сметка на здравината,затова оставихме малко запас.
За в бъдеще не се съмнявам,че ще има развитие по въпроса,когато човека посъбере парици...тогава с една к24,малко преправ по гориво,както и други болтове и гарнитура за главата,ще се гонят по-сериозни резултати :да:

П.П.Само да подчертая,че колата потдържа чудесна работна температура и приятен разход,което е белег за успешно свършена работа.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Сря 13 апр 2011 15:58

И челен кулер с къси пътища иска, щото колкото пъти видя така монтира, недоумявам каква недомислица са направили :roll: :shock :?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 13 апр 2011 16:31

Малкото ми опит с Турбодизелите показва, че субективното усещане е, че дърпат като бензин поне с 1.5 пъти по-голяма мощност. Оттам насетне идва нещо като усещане в каращия, че кара бая по-мощна кола, отколкото е всъщност и съответно го надъхва още повече :Mr Green Fun Конкретната кола имах възможност да я видя как ускорява и дори я покарах малко, вървеше си доволно :Mr Green Fun Ама, баце, вземи й сложи един нормален спидометър и оборотомер :kissy:

Върни се в “Силов тунинг”