crank666 написа:Броните също може да са от фиброво стъкло.
Нископрофилни гуми и леки джанти от типа на ОЗ също ще са в + на нещата.
Изчистване на лайсни, емблеми, дръжки и т.н.
За броните го споменах.
Като гледам по чуджите форуми, шибат фибростъкло директно върху боята....само я матират преди това...обаче немога да бъда убеден, че това нещо няма да се нацепи цялото след време...някой правил ли е подобен екперимент...
Примерно гледах като раздуват една кола...веждите се бухат с пяна....докарва им се желаната форма...и отгоре смолите и влакната, после отдоло се реже квото не ми у трябва и газ
Проблема е че в тая згодна наша държавица, материали които могат да вършат чудеса и които в щатите примерно се продават във home depot или подобни вериги магазини....тук неможеш да намериш никъде....или дори нямаш идея че съществуват подобно продукти, аз лично като търсех смолата в тоя смотан град се убих.....навсякъде ме гледаха все едно търся да си купя ядрено гориво...а това е нещо което е общо взето има приложения навсякъде....дет се вика от него можеш да си направиш джакузи ако имаш достатъчно желание, и със сигурност няма да ти струва толкова колкото ще ти струва да си го купиш (един познат си купи джакузи, което си е изцяло от фибростъкло) да не говорим че ще си го направиш каквото искаш.
Когато си правих броните.....загубих 4 часа от деня си да търся кит за пластмаса различен от боди....

Уникална простотия....
Дет се вика ако имаш желание и вратите мое си напрайш фибростъкло

Някой от нас знаят колко тежи врата от двуврата тройка......
Въпрос на желание, време и труд
Някой може да са гледали преди време по дискавъри вървеше една поредица за един пич където си зглобяваше китове, единия от сезоните беше кит кар AC cobra ....цялото купе беше от фибростъкло, което на всичкото отгоре беше оцветено и колата така и не влезе в камера за боядисване...двигател и ходова част от форд сиера cosword

Тук в тоя форум много хора имат негативно отношение към тоя материал....главно заради тея псевдо тунинг фирми къде се бяха народили и правеха разни криви и на всичкото отгоре грозни брони....а това за мен е един прекрасен материал...лесен за работа...сравнително евтин като изключим платното....но то може да се замени и с доста други неща...аз лично в най-скоро време ще екпериментирам с найлонов чувал...