Corrado R32 4Motion

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Corrado R32 4Motion

Мнениеот pe6kata » Пет 03 авг 2012 6:39

КОЛКО РЕГИСТРИРАНИ ЧЛЕНОВЕ ИМА ФОРУМА, КЪМ 50 000 ЛИ ДА БЯХА...
АКО ВСЕКИ ТРЪГНЕ ДА ПОЖЕЛАВА УСПЕХ, ДА КАЖЕ КОЛКО ГО КЕФИ ПРОЕКТА ИЛИ ДА ЗАДАДЕ ПО ЕДИН ТЪП ВЪПРОС, КОЛКО СТРАНИЦИ ЩЕ ИДАТ В ГЛУПОСТИ И КАКВО В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ОСТАНЕ :?: :?: :?:

ПРИЗОВАВАМ ЗА СТРОГ МОДЕРАТОРСКИ КОНКТРОЛ КАКТО ПО ТЕМАТА, ТАКА И В СИЛОВИЯ РАЗДЕЛ.

Има места, в които да се изявяват хора, които обичат да пишат, но няма какво да кажат :!:

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 03 авг 2012 8:40

Над 100 000 са. Автора на темата прави нещо, което друг не е правил тук. Като гледам, специално в тая тема пишеш неща, които си ги прочел, а не правил. Това ,че имаш 3-4 ВР-а и 3-4 кутий ти не дава право да крещиш и даваш акъл на модераторите. Обикновения потребител не може да пише в раздела за собственици на проекти. Като отидеш в тоя раздел, няма да ти пречи никой да си пишеш сам. На ЛС може да ми кажеш колко не съм прав

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Пет 03 авг 2012 8:49

KILLER GTI написа:
mmt-kj написа:............
Електроника нямам никаква, нито за двигателя, нито ЕСП ,нито табло. Тя "електрониката" ми е нещо като професия и мисля да си направя някоя друга джаджа с изключение на АБС и ЕСП, защото там няма масто за експерименти, шега не бива.

тоз мотор има заводски 2 ваноса там ти е наи големия проблем при липсата на стандартното ЕКУ, или освен хубав стендалоун който да ги подкара коректно.

vanos-те мисля че бяха при БМВ-та, до колкото си спомням. При VW-AUDI имаше Valve Train и Varible Valve Lift, но както и да е става въпрос за едно и също. Не съм запознат в подробности, с функционирането й, но в общи линии предназначението е да променя фазите на газоразпределинието при ниски и високи обороти.
След достигане на определени обороти се подава напрежение на електромагнитните вентили и системата се задейства.

Ако има нещо специфично или особенно в управлението с което си запознат, моля да го споделиш.
ще ми бъде полезно да го знам и да го имам впредвид.

Потребителски аватар
KILLER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KILLER GTI » Пет 03 авг 2012 10:17

Variable Valve Timing e правилното, а аз с тожа жанос имах предвид че двата вала имат променливо газо разпределение.
А относно уптавлението, системата е Closed loop и соленоида се управлява с PWM , има и сензори които следат положението на валовете. С други думи валовете се отместват към (аванс и ретард) с точно определени градоси спрямо обороти и товар, а не са само on/off.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 03 авг 2012 10:43

Един тъп въпрос. Въпросния мотор не е ли 24 клапана т.е. 4 разпределителни вала?

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Пет 03 авг 2012 10:52

Клапаните са 24, валовете са 2. Просто клапаните са по два на вал, както при другите двувалки, само че там цилиндрите са 4 , а клапаните съответно 16.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 03 авг 2012 10:53

24 клапана е с 2 вала http://www.google.bg/imgres?q=022109101 ... x=47&ty=68 :wink:

Потребителски аватар
vit_autosofia junior
Автомобил: Passat B5 3B Highline
Двигател: 1.8T

Мнениеот vit_autosofia junior » Пет 03 авг 2012 10:59

110afn написа:Над 100 000 са. Автора на темата прави нещо, което друг не е правил тук. Като гледам, специално в тая тема пишеш неща, които си ги прочел, а не правил. Това ,че имаш 3-4 ВР-а и 3-4 кутий ти не дава право да крещиш и даваш акъл на модераторите. Обикновения потребител не може да пише в раздела за собственици на проекти. Като отидеш в тоя раздел, няма да ти пречи никой да си пишеш сам. На ЛС може да ми кажеш колко не съм прав

:да: :да: :да: :да: много си прав колега :bowdown :beer

А относно проекта ЕВАЛАТА много добре се получава ;) не слушай какво ти говорят важното е да го направиш и да тепаш VR6-ците

G60

Мнениеот G60 » Пет 03 авг 2012 11:20

vit_autosofia junior написа:

А относно проекта ЕВАЛАТА много добре се получава ;) не слушай какво ти говорят важното е да го направиш и да тепаш VR6-ците

За кое е прав?!?
А и ти кво каза сега.... едно голямо нищо :roll: Щял да трепе ВР6-те :roll: тоя мотор да не е боксер я?

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Пет 03 авг 2012 11:23

Благодаря за инфото колега "KILLER GTI".
така като се замисля наистина чрез PWM може да се регулира налягането на маслото подавано към abjuster-а, оттам и зацепването на валовете.
Все още не съм стигнал до управлението на валовете, но и този момент ще настъпи и е хубаво човек да знае какво прави. :да:

За момента ме вълнуват други въпроси, два от които са:

1. Електро-механична кормилна рейка - Pin Out (описание на крачетата на куплунзите),
има ли начин на тестване както е свалена само с акумулатор?
могат ли да се закачат Can-L и Can - H директно към кабел за диагностика и Vag-Comma.

2. Кардан
Кажете какво да сложа, вече се видях в чудо, тези джамбази искат с 4джанти и 2калника да си избият парите.
500-600 лв. за един прът желязо с две гуми от двата края.
Във вторник си взех кормилна рейка, електро-механична за 250 лв. това някакси е по-поносимо за преглъщане.
Ако някой се сеща за кардан от друга кола да пише.

Последна промяна от mmt-kj на Пет 03 авг 2012 15:50, променено общо 4 пъти.

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan topalov » Пет 03 авг 2012 11:26

Евала!

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Пет 03 авг 2012 13:01

vit_autosofia junior написа:
110afn написа:Над 100 000 са. Автора на темата прави нещо, което друг не е правил тук. Като гледам, специално в тая тема пишеш неща, които си ги прочел, а не правил. Това ,че имаш 3-4 ВР-а и 3-4 кутий ти не дава право да крещиш и даваш акъл на модераторите. Обикновения потребител не може да пише в раздела за собственици на проекти. Като отидеш в тоя раздел, няма да ти пречи никой да си пишеш сам. На ЛС може да ми кажеш колко не съм прав

Защо да тепам VR6-те?
По скоро баварците и цедките, но най-ве4е хондите :beat_butt2 !

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Пет 03 авг 2012 14:55

kav4o написа:Любим мотор в любимо купе с любимо задвижване :mrgreen: Безпроблемен суап! Очакваме развитието :mrgreen:
с каква цел се прави колата - за писта, за забавление...

Извинявам се, че забравих да ти отговоря вчера. Причините са напълно обективни, в последно време станах малко по-тежък и G60-то ми идва слабо не мое да отлепи. Та затова минавам на нещо по-мощно, нали знаеш човек трябва да мисли в перспектива.... :screwy

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Пет 03 авг 2012 15:22

Сложи още някоя снимка колега , как е изглеждало преди да го разглобиш ?
Какво толкова си правил ,че е станало 'тежко' ? :beer

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Пет 03 авг 2012 15:45

judasss написа:Сложи още някоя снимка колега , как е изглеждало преди да го разглобиш ?
Какво толкова си правил ,че е станало 'тежко' ? :beer

не Корадото бе колега, аз станах по-тежък, чети по-внимателно :deal :lol:
молко е късно за снимки в минало време Корадо като Корадо http://mmtkj.snimka.bg/automobiles/corrado.567973

между другото но не на майтап преди да почна трансформацията го теглих не случайто:
1140кг без мене и 1260кг с мене :?

Върни се в “Силов тунинг”