Всмукателен колектор-полиране...

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 27 яну 2007 14:09

kav4o написа:Това с таралежа и полирането на всмукатения колектор трябва да го пробвам, въпроса, е че съм ламер и трябва някой да ми го направи.

Както и вентилацията на картерните газове.

Продължавайте да пишете, че ми стана интересно.
А тая вентилация що се прави :?

Oт нея казват, че се отпушва леко мотора, тя вкарва изгорели газове обратно мотора, като целта от цялото това упражнение е екологична и с цел по-добро изгаряне, ама при по старите мотори е безсмислено, само цапа.

Това с таралежа също е интересно, обаче ми е чудно, ако температурите паднат като миналия Януари -15 -20градуса, дали ще може да пали колата и изобщо при студено време какво се губи от цялата работа.

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Съб 27 яну 2007 15:29

3 пъти прочетох тази темаи така и на разбрах защо полирате всмук. колектор. повече коне ли дава???? защо го правите/ чувал съм че правят такива неща на клапани и на 4.2.1 колекторите ама на тези защо?

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Нед 28 яну 2007 14:29

не се заяждам просто искам да разбера защо се прави че може и аз да го направя. аре много запознати има кажете

Потребителски аватар
vwtuner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vwtuner » Сря 31 яну 2007 1:25

ИзображениеИзображениеИзображение
:yeaha: :yeaha: :yeaha: :yeaha: :yeaha: :yeaha:

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пон 19 мар 2007 15:26

И аз се заиграх още незнам има ли ефект,защото не съм ги сложил :roll:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 19 мар 2007 15:36

Колега negodnika айде като ги сложиш сподели за ефекта и с колко си ги разширил че и аз съм замислил това :wink:

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пон 19 мар 2007 15:41

Очаквания ефект е мотора да е по респонсен,а немога да ти кажа с колко съм го разширил просто търках докато махна гадните ръбове на отливката после с 220 шкурка и после с полир паста 8)

П.С:По чуждите форуми съм чел,че ако си с малките колектори 42мм и сложиш 50мм има прираст с 2-3коня и максималния въртящия момент се качва в по високите обороти,даже имаше и дино графики :)

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пет 13 юли 2007 20:44

Ще изпозвам тая тема да питам как по дяволите да сваля таралежа от всмукателя.Мислех да го сваля тоя пуст колектор,обаче това се оказа доста трудна задача,май трябва да се свали и изпускателя,щото нямам достъп до всички болтове :?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 14 юли 2007 0:04

Колега Кавчо много ще ти се отели вола да сваляш таралежа понеже той е на три болта а единия е точно между изпускателния и всмукателния колектор и е трудно много да бръкнеш там така че по добре свали всмукател първо и после вадиш таралежа лесно .

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Съб 14 юли 2007 16:32

Stenly написа:Колега Кавчо много ще ти се отели вола да сваляш таралежа понеже той е на три болта а единия е точно между изпускателния и всмукателния колектор и е трудно много да бръкнеш там така че по добре свали всмукател първо и после вадиш таралежа лесно .

Да,вече разбрах как е хванат таралежа и точно всмукателя мислех да сваля,но и това се оказа повече от трудно-всмукателя има точно 3 болта до които има достъп.От трите единия е на много кофти място,но не съм пробвал да ги развия,щото по мои изчисления има още два болта(по гарнитурата съдя),които се падат между двата колектора и за да сваля тях ако трябва да се маха изпускателя незнам и това как ще стане :? Много оплетена история :? Колегите Symptom и Li4o да помагат :oops: :wink:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 14 юли 2007 23:39

На мен ми се наложи да сменявам гарнитури на изпускателния колектор :evil: и заради тях(за да се сдобия с достъп)първо свалих смукателния колектор! :wink: Доста неприятна работа особенно ако нямаш необходимия инструмент! :wink:

Потребителски аватар
micra_k11_16v
Автомобил:
Двигател:

Re: Всмукателен колектор-полиране...

Мнениеот micra_k11_16v » Сря 23 фев 2011 17:33

Привет и от мен.
Добре,разбрахме за полирането. Аз карам ABF мотора и мисля като се постопли да полирам и моя всмук.колектор,.но все пак дайте някакво инфо за тези,които нямат възможност да го направят това в домашни условия,.Има ли места кадето са специализирани за тази цел?
Поздрави

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Всмукателен колектор-полиране...

Мнениеот neon » Сря 23 фев 2011 18:53

Колега - "събуждаш" тема на 4 години. Предполагам има доста писано из форума-потърси още. Ако не се оправиш вече има достатъчни колеги които ще ти помогнат с удоволствие.

Върни се в “Силов тунинг”