Проблем след сгъстяване на KR
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем след сгъстяване на KR
Хубаво, колко ти е степента на сгъстяване, какви са смесите на празен ход и в обороти? Приемам отговор с точни цифри а не "трябва да е около..." . Всичко което съм прочел до момента от теб е в сферата на вероятностите и то не само в тази тема 

- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
paco написа:Хубаво, колко ти е степента на сгъстяване, какви са смесите на празен ход и в обороти? Приемам отговор с точни цифри а не "трябва да е около..." . Всичко което съм прочел до момента от теб е в сферата на вероятностите и то не само в тази тема
И така да е, има резултати което ме интересува мен, а ти и още 2ма човека обяснявате, как не става и всичко ставало видиш ли само с много пари и страхотни инженерни умения!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
с много пари и страхотни инженерни умения!
бих го заменил с "малко акъл и четене"
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
negodnika написа:И така да е, има резултати, което ме интересува мен, а ти и още 2ма човека обяснявате, как не става и всичко ставало видиш ли само с много пари и страхотни инженерни умения!
Не знам кой какво обяснява, ама си погледни заглавието на темата, а после се сети дали автомобилите на Пламен вървят, как и какви резултати дават! Няма нужда от нападки и определения.
Всеки може да има проблем, всеки може да пита, никой не е застрахован от грешки. Няма всезнаещи хора, а за да може някой да помогне, трябва да има възможно най-подробна и точна информация и описание на проблема. Бъдете толерантни един към друг - има много смисъл и полза за всички

- negodnika
- Контакти:
Именно и смятах, че темата можеше да е полезна на някой с моя проблем, аз спирам да пиша, може да се трие темата. 

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като не си сметнал степента как да помагаме - оттам ще дойде доста яснота по твоя въпрос.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е то това е цялата работа, че липсва основата в/у която да започнеш да правиш мотора. Ако се ровне човек по темите в този раздел, ще намери поне на 4-5 места където лично аз съм пуснал линк към калкулатор за всички тези "маловажни" за колегата данни.
Ето пак..белким си го адне още някой юзър:
http://www.not2fast.com/turbo/compression/compression.shtml
Умишлено пускам този , защото е с заложени размери за нашите 8 и 16V мотори. Не пренебрегвайте "Piston Clearance" !
Ето пак..белким си го адне още някой юзър:
http://www.not2fast.com/turbo/compression/compression.shtml
Умишлено пускам този , защото е с заложени размери за нашите 8 и 16V мотори. Не пренебрегвайте "Piston Clearance" !
- negodnika
- Контакти:
Благодаря paco за калкулатора полезен е, но аз няма какво да смятам, валовете са ABF, главата е взета почти на макс( бившата глава на miro_hack от голфа с дроселите), вече колата е настроена, запалването със стробоскоп, а смесите на газ анализатор, резултата е, че колата тръгна с 3-4коли повече на 400м, мерена с друга кола с която вървяхме кантар. Скоро, ще премеря време на измервателна техника, Голфа тежи 1055кг празен.