Може ли да се направи двигател 2е(115) на карбуратор
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Re: Може ли да се направи двигател 2е(115) на карбуратор
май ще го слагам и аз 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
А отдушника на блока как го игра.Или и той с планка.Бензиновата помпа върху планката ли сложихте 

За отдушника...сложих моя капак от 1.6 мотора на 2.0-вия и ползвам този отдушник на капака, където влиза във въздушнияя филтър, а долният отвор не действа. Сложихме външна електрическа бензинова помпа, а не механична.
- Стоян Стоянов
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABF
Колега дай малко повече инфо, снимки, какъв е карбуратора от какво е филтърната кутия как си направил, по-точно гофрето до нея ме интересува как е направено.
Еми аз казах,че всичко останало освен двигателя, е от джетата (87г, 1.6 карбутарор), кутията за филтъра си е от джетата , карбуратора, динамо, водна помпа, стартер са от 1.6 , само са монтирани на 2-вия двигател. А какъв е този гофрет :Д
http://postimg.org/image/4q6nol5od/541486df/ Ето нагледно как е без двигателя.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То без двигател всеки от нас е виждал
Дори и аз
Сега всъщност, доколкото успях да разбера си направил от две едно делко и реално си караш с карбуратора от 1.6? Динамиката как ти се струва на първо четене?
А как реши работата с всмукателния колектор? На тоя от 2Е сложихте фланец за карба ли?

Сега всъщност, доколкото успях да разбера си направил от две едно делко и реално си караш с карбуратора от 1.6? Динамиката как ти се струва на първо четене?
А как реши работата с всмукателния колектор? На тоя от 2Е сложихте фланец за карба ли?
- RISTEE
- Автомобил: Vw mk2 GT special
- Двигател: 1.8 RP
Браво колега за ентусиазма ! Ще ми е интересно да видя как върви спрямо 3-ка 2е, или ПБ на 2-ка.
Ще съм ти много благодарен колега ако снимаш,как си направил тапите за дюзите.
stefan4o написа:То без двигател всеки от нас е виждалДори и аз
![]()
Да, с карбуратора от 1,6 е, динамиката е перфектна просто и да направихме планки за да затапим отворите за инжекторите за да паснат мойте колектори пак от 1,6.Ето ви и снимки на тези планки http://postimg.org/image/di83uhfy3/b57ecdd7/ . В По-предните коментари още 1 колега е показал алуминиев фланец , погледнете го и него :)
RISTEE написа:Браво колега за ентусиазма ! Ще ми е интересно да видя как върви спрямо 3-ка 2е, или ПБ на 2-ка.
http://postimg.org/image/di83uhfy3/b57ecdd7/ ето ги
- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
на мен също ми е интересно как е динамиката на мотора, спрямо 1,6 със сигурност е в пъти по добре, но ми ентересно дали карбуратора се справя с храненето на мотора 

Еми да ти кажа с настройките от 1,6 върви без никакви проблеми. Като цяло във всички показатели е перфектно
- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
Лично аз не ти вярвам - с карбуратор за 1600 куб\см да "нахраниш" 2000.Минал съм точно по твоя път и знам . След 4000 об\мин сместа обеднява много и има страхотни детонации. Лично ти препоръчвам да си намериш карб за 2000куб\см. Аз карах с Weber 32\36 DGAV - монтирвани са на Ford 2000:capri,scorpio,sierra .
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На старата Джета бях с карбуратор 2е3 от 1.3 мотор, после сложих 1.6 ABU пак с него. Действително при около 4000 оборота имаше само бучене, със зор на пета предавка ги минавах и ми беше трудно да ускоря автомобила до над 140-150км/ч на магистрала, така че съм склонен да се съглася с горния колега. Резултатът с карбуратор от кола с подобни кубици и коне би бил по-добър, със сигурност.
Така е, но при моя случай е точно обратното. До 2 хиляди оборота няма ряз, но след 2,5 става страшно вътре. Аз казвам какво е при мен , при други колеги може да го няма този ефект, но при мен е така, след 2,5 откача колата и на бензин и на газ