Точно функцията на малката турбина е да избягам от лага, иначе не ми трябва и нямаше да мисля нито за нея, нито за компресор. Концепцията вече е реализирана в BMW 535d и БМВ 335d. Изпълнението е леко сложно, но се търпи, засега ме притеснява единствено дали ще имам място в коша за всичките джаджи. Малката турбина (ако е наистина малка) трябв да се развърти от този 'голям' двигател най-много при 1500-1600 об/мин и да държи до 3000 об/мин, повече не ми трябва от нея.
Карантии няма да сменям защото са ковани и ще издържат според мен и 2 бара нялягане. Прекъсвача на 5400 об/мин ще бъде изместен с 1000 об/мин нагоре или ще бъде премахнат въобще и ще се разчита на това в какво психическо състояние съм.
Нещата са сложни, защото както писах по-горе, искам да избягам от лага, но тука ще си имам работа и с интеркулера. Още не мога да го сметна като хората и то не за друго, а защото още не съм наясно какви ще са параметрите на турбините, които мога да намеря (и да купя!).
Въздух само от надув на турбото ще получа, ама горещ! На мен ми трябва огладен въздух, демек - голяма турбина, ама колко голяма - още не мога да преценя, да не е лагава. Вала засега не мисля да го сменям, но ще се види нататък.
Ролята на водно-метаноловата инжекция е изолирана от другите ъпгрейди, но е ключова според мен. Тя има две основни фумкции: (1) допълнителен интеркулер + изчистване на двигателя от сажди и налепи и (2) с прецизно дозиране на алкогола във водата - компенсиране на надува на турбото и позволяване на слагане на по-малко агресивен чип, който иначе в ниските и средните обороти ще е*е мамата на двигателя.
Rabbit_TDI 
По принцип си прав, че първо трябва да пробвам само с водно-метаноловата инжекция и това и смятам да направя, защото е най-лесния и най-бърз ъпгрейд. Но със сигурност ще се вкарва би-турбо системата, дано само ми стигне коша, че иначе ще режа капака, не ми пука!