negodnika написа:Vento_Power написа:Бмв няма такъв двигател 2.7 така че това как ще е 2.7,най-вероятно е обикновенна 316-ка!

А ако беше примерно 2.5 или 2.8 Сеатчето 100% щеше да падне!

Разбира се че има BMW E30 2.7 модела е 325е(икономик) 122коня или 129коня@4200рпм ,ниско оборотен но с голям момент 230NM@3200rpm,доколкото знам със смяна на глава и непомня какво още става 200коня+
Един приятел караше такова(stock) и вървеше една идея по-малко от KR-тествано
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=129327
Такова БМВ има, естествено, но е невероятен мъртвец. И ако ще го сравняваш с КР, значи КР-а е бил много зле технически. Това с 'едната идея' ми звучи доста невероятно. Читав сток КР на това БМВ му прави такава снимка, че не е истина.
Това само за смяната на главата не е точно така. Значи за да се направи стегнат 2.7 литров мотор, се ползват различни части от 2.5, 2.7 (може и от 2.0 и 2.3 двигатели - бутала, биели, глави (само главите са няколко вида при М20) и то много зависи в какви комбинации, има различни комбинации и при челата на буталата. Това дето някой беше писал, че се ползва коляновия вал от 324тд също е опция, може да се ползва и друг вал, защото вала на 324тд е доста по-тежък, кован е.
Според мен, ако се пипне една 325-ца, ефекта ще е много по-добър. Например, шлайф на глава, изхвърляне на дебитомер (съответно мегаскуирт), добре подбрани дюзи в съчетание със спортен филтър, дросели, рошав вал и т.н. Но това е доста по-скъпо.
Не знам дали бимата е със шпер, но това при драга (и не само) е от огромно значение. Със шпер колата стъпва два пъти по-добре на старт.