Проект за колектори, спортен филтър и ... за ABF, съвет

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
tania80
Автомобил:
Двигател:

Re: Проект за колектори, спортен филтър и ... за ABF, съвет

Мнениеот tania80 » Сря 11 юни 2008 16:32

Plarol написа:Имам идеа да направя тези корекций по двигателя етапно със съответното замерване на промяната на динотест, като отразя резултатите тук.

Първо мисля да започно със спортния филтър, който е готов и скоро ще дам резултати.

Второто което мисля да направя е да сложа колектори 4-2-1 (имам ги вече) и понеже ще сменя тръбите и гърнетата назад, въпроса ми е с какъв диаметър да са, 50, 55 или 60мм, като мисля да си останат всичките (като бройка), за да не вдига много шум (ако изобщо е възможно това) и на дълго да не ме боли главата.Дайте съвет кой ще е най-оптималния варянт.
И друго, колекторите трябва ли да ги увивам с термо лента и каква роля играе тя.

Трето - чип, когато се свържа с Brazel обаче (пратих му лично, но не отговаря :?: )

Резултати:в конски сили и въртящ момент на колелата

Сток...................................................................111.0HP/ 141.0N.M
.
С конусен спортен филтър JR..............................116.2HP/ 146.3N.M

С конусен спортен филтър JR и 4-2-1 колектор....123.3HP/ 144.7N.M

С чип...............................................??????????????????
kolega mogali da te popitam ot kade se zdobi sas takava generacia 4-2-1 che as imam i bez tova problem sas moita i da si sloja i as takava ako si nameria de.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 11 юни 2008 18:49

tania80, официално предупреждени за спазване на правилата във форума!

Писането на кирилица и на български език е задължително!!! Ако нямате инсталирана кирилица, ползвайте бутона на KREDOR, намиращ се над полето за Вашия текст.

При следващо мнение на маймуняца ще отлети директно във виртуалното небитие.

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Сря 11 юни 2008 19:09

:shock :shock защо с генерация ,показва по малко ..... ние си направихме един експеримент с Toyota Celica само с генерация 4-2-1 ... отчете с 5 коня по малко :roll:

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Сря 11 юни 2008 19:29

Plarol написа:Филтъра го взех от Хеед, JR - цена 77,80лв + 28,38 комплект за почистване.

Колектора го поръчах от тук
http://cgi.ebay.es/RACELAND-COLECTOR-ES ... dZViewItem
По точно един приятел го поръча.Цена с доставка до БГ 275 евро.Пристигна за около 10дни, незнам точно, защото бях се настроил да чакам близо месец :D

Върни се в “Силов тунинг”