Чип тунинг от Brezel

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Re: Чип тунинг от Brezel

Мнениеот The^Maniac » Пет 13 мар 2009 21:48

mishel799 написа:голф3 110 кониа тди мога ли сам да му смениа 4ипа

Трябва да се презапоява. Ако имаш станция за горещ въздух и можеш да работиш с нея - значи можеш сам, в противен случай дай на някой, който разбира.

bradov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bradov » Нед 15 мар 2009 19:33

Въпросът ми е към brezel.

Аз имам голф 4 1.4 16v 55kw каква мощност мога да очаквам от тези чипове които ти предлагаш и каква ще е цената?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 15 мар 2009 23:47

Брадов, той човека го е написал: Повече от 7-8 % на атмосферка е утопия.

Потребителски аватар
niktt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niktt » Нед 05 апр 2009 15:49

Въпросът ми е към колегата Gomez, също и към Brezel. Наскоро смених моя Golf 4 1.4 16V с Golf 4 1.9TDI 110hp
двигателя е AHF, но момчето от което я взех ми каза 4е не е хобаво да се слагат такива чипове или пък да се презаписва софтуера на компютъра защото след малко пове4е от 10 000км ще трябва да сменяш компа с нов, натрупват се грешки които немогат да се изтрият. Също така ми каза 4е след като се сложи 4ипа колата ще започне да пуши, а все пак неискам зад мен да се движи черен облак. Той ми е добър приятел и не би ме излъгал. Иначе и аз мислех да си сложа един чип и да я направя към 130-140hp, но това което ми каза наистина ме разколеба, затова сега търся всякаква информация за чиптунинг, по-точно какво може да прецака в колата. Все пак трябва да знаем и другата страна на медала.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 05 апр 2009 15:55

Все пак, постарай се да прочетеш тази тема, има и още една в Дизеловия раздел - там има отговори на всичките ти въпроси. Има я описана другата страна на медала :wink: и тя не е толкова страшна, както я описваш...

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Нед 05 апр 2009 18:42

Здравей, това за натрупваните грешки и смяна на компа са АБОСЛЮТНИ глупости! Няма по невярно нещо от това твърдение ! Ще записва грешки САМО ако чипа ти е правен много неграмотно (а за съжаление пазара е залят вече от такива и затова твоя човек си мисли така)

След чип колата ти НЯМА да пуши , стига чипа да е наравен както трябва. Просто надълго и нашироко съм описал защо има разлики в чиповете и неможеш да приемаш 2 чипа за еднакви !

Та накратко има чипове които след 100 километра ще те накарат да сменяш целия мотор. Има и чиове които след 100 000 км ще те накарат да си хвалиш колата навсякъде колко е здрава и колко те слуша. Избора си е твой , а за да вземеш правилния избор ползвай търсачката и ще намериш доста информация за това какво трябва да гледаш при избор на чип.

Поздрави

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пон 06 апр 2009 8:32

Брезел нищо не каза за моята гофрета можеш ли да ме уредиш с чип ...

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пон 06 апр 2009 9:03

niktt написа:Въпросът ми е към колегата Gomez, също и към Brezel. Наскоро смених моя Golf 4 1.4 16V с Golf 4 1.9TDI 110hp
двигателя е AHF, но момчето от което я взех ми каза 4е не е хобаво да се слагат такива чипове или пък да се презаписва софтуера на компютъра защото след малко пове4е от 10 000км ще трябва да сменяш компа с нов, натрупват се грешки които немогат да се изтрият. Също така ми каза 4е след като се сложи 4ипа колата ще започне да пуши, а все пак неискам зад мен да се движи черен облак. Той ми е добър приятел и не би ме излъгал. Иначе и аз мислех да си сложа един чип и да я направя към 130-140hp, но това което ми каза наистина ме разколеба, затова сега търся всякаква информация за чиптунинг, по-точно какво може да прецака в колата. Все пак трябва да знаем и другата страна на медала.

КОлега, в началото и аз бях разколебан относно чиповете. Почнах да чета по форумите и не само. Накрая се доверих на Brezel и грам не съжалявам, а напротив просто се чудя как колата литна.
За около 20 000км. с чип нямам никакви оплаквания. Махнал съм катализатора и наистина колата повечко изпушва, но при яко настъпване. При нормално каране е ОК.
Извода ми е - Brezel е твоя човек, ако си решил да слагаш чип. Все пак избора си е твой.
Това за натрупване на грешки в компа е пълна глупост!!!

Потребителски аватар
Falken
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Falken » Пет 10 апр 2009 12:11

За колегата Брезел нямам думи с който да го похваля адски разбран човек и разбиращ от това с което се занимава! Никой друг няма да тръгне да те пита по какъф начин да ти го направи чипа и ти сам да си избереш настройките лично моя AHF след неговата намеса върви с е30ки 2.5 192коня почти наравно така ,че се прекланям пред професионализма му и ниските му цени и качествените чипове който ми е пращал досега! И проблемите с топлото палене също с чипа ги отстранява :)

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Пет 10 апр 2009 15:32

:applause: BMW E30 325i е 170 коня между другото...,но това пак показва колко добре върви колата,браво.

Потребителски аватар
Falken
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Falken » Пет 10 апр 2009 20:17

Колега не съм бръснар и надявам се няма и да бъда никога !2.5 192коня 24 клапана 6цилиндров редови от е36,както и в е36-ците 2.8 при нас е на мода да си слагат такива в по леките като купета е30-и :)(без лоши чувства че мн спам стана)

doni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doni » Нед 19 апр 2009 11:42

до Brezel
Здравей! Съдейки по мненията на съфорумците виждам, че се полваш с голямо доверие. Интересува ме чип за 1.9 TDI 4Х4 90 к.с. Буквите на мотора са AGR. С колко ще се увеличат НМ и конските сили. Не очаквам големи резултати но все пак...

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 20 апр 2009 0:32

Здрасти и добре дошъл във форума :welcome_to_group

по принцип таквиа запитвания е добре вбъдеще да правиш чрез лични съобщения защото целта на тази тема е да дава информация за същността на чиптунинга а не да се пазарим.

АГР мотора вдига около 30 конски сили и 70 Нм с нормален чип. Колата става доста по нервна и набира доста добре и постоянно до 4000 оборота (а не екато при сеийните ТДИ които на 3000 оборота умират)

Потребителски аватар
plmitev
Автомобил: VW Golf
Двигател: ALH 2000

Мнениеот plmitev » Сря 22 апр 2009 12:21

И аз да благодаря на колегата Brezel за чипа! :applause: Както и да кажа че съм страшно доволен от постигнатото 90-те кончета живнаха и поразплаквам доста колици на пътя. Още веднъж БЛАГОДАРЯ НА БРЕЗЕЛ!!! Който се колебае дали да се възползва от услугите му, просто да го направи, няма да съжалява!

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Чет 23 апр 2009 1:01

Здравейте,

Отдавна обмислям да слагам и аз чип. Прочетох доста добри мнения и бих искал допълнителна информация за 1.9 TDI AVF 96 kw. Разбрах с колко горе-долу се повишава мощността 25-30 к.с.

Ако някой колега кара такъв мотор с чип, ще се радвам да се срещнем и да сподели своите впечатления след поставянето на чипа. Евентуално и да направим два светофара, за да мога да видя разликата. Може за района на София или Пловдив.

Благодаря

Иво

Върни се в “Силов тунинг”