Чип тунинг от Brezel

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
niktt
Автомобил:
Двигател:

Re: Чип тунинг от Brezel

Мнениеот niktt » Чет 23 апр 2009 10:00

Някои може ли да ми каже дали ако чипа е правен специално за моят двигател колата ще започне да пуши. Един познат ми предлага да ми направи такъв чип и се замислям сериозно. Но първо искам да чуя мнението на някой друг защото той естествено ме увери че двигателя няма да започне да пуши. А при чип сериино производство т.е. който не е правен сза конкретния двигател след колко време започва да пуши или това се проявява веднага. Предварително ви благодаря за указаната помощ.

Потребителски аватар
plmitev
Автомобил: VW Golf
Двигател: ALH 2000

Мнениеот plmitev » Чет 23 апр 2009 12:25

Свържи се с Брезел.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 23 апр 2009 12:43

Прочети последната страница на тази тема

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=48&t=16211&start=180

от нея ще разбереш че няма СЕРИИНИ чипове. А чип правен смао за твоята кола е божа работа или по тоно зависи от това твоя човек как ше го направи.

Поздрави

Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Мнениеот nikolay80 » Чет 23 апр 2009 20:56

OvivO написа:Здравейте,

Отдавна обмислям да слагам и аз чип. Прочетох доста добри мнения и бих искал допълнителна информация за 1.9 TDI AVF 96 kw. Разбрах с колко горе-долу се повишава мощността 25-30 к.с.

Ако някой колега кара такъв мотор с чип, ще се радвам да се срещнем и да сподели своите впечатления след поставянето на чипа. Евентуално и да направим два светофара, за да мога да видя разликата. Може за района на София или Пловдив.

Благодаря

Иво

Значи аз карам Пасат с този мотор и с чип от Brezel и съм страшно доволен ,колата върви като луда и не пропушва и грам повече от преди,разхода си е същия абсолютно.За сравнение само на една и съща отсечка преди чипа вдигах 190км/ч а сега за същата дължина вдигам 210км/ч.

Потребителски аватар
niktt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niktt » Чет 23 апр 2009 22:31

Колега нищо лично но тая страница я прочетох преди да пиша във форума. Но май ти не си прочел какво питам, а именно дали колата ще започне да пуши след като чипа е правен на DYNO за точно този (моя) двигател или няма да пуши. Само едно да пак ще пуши или не няма да пуши шеше да ми свърши много по-голяма работа, а и щеше да ти отнеме по-малко усилия и време.

Колкото до мнението ти че няма сериен чип мойе да се поспори. Ако има 1000 или повече автомобила ползващи един и същ файл и ти поискат чипове за 100 от тези коли, то ти ще им пратиш 100 чипа на които ще си качил един и същи оптимизиран файл ако това не е сериино "производство" незнам как да го нарека.

Ако с написаното по горе от мен съм те засегнал колега Brezel, то не съм го направил умишлено и те моля да ми простиш.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пет 24 апр 2009 15:09

nikolay80 написа:Значи аз карам Пасат с този мотор и с чип от Brezel и съм страшно доволен ,колата върви като луда и не пропушва и грам повече от преди,разхода си е същия абсолютно.За сравнение само на една и съща отсечка преди чипа вдигах 190км/ч а сега за същата дължина вдигам 210км/ч.

Е, Николай, жалко, че си от Сливен. Много бих искал да усетя разликата в ускорението за един светофар и тогава сигурен съм , няма да мога да устоя.

Няма ли някой колега с чипосан AVF мотор от София или Пловдив? Ще черпя да ме повози един светофар :bowdown

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 29 апр 2009 22:31

niktt май си се засегнал малко. Ако е така извинявай. След чип колата ти НЯМА да пуши.

Що се отнася до сериийни чипове имам право както и ти. Давам пример.

Правиш чип спецялно за товята кола. След това намираме още 100 коли със същия контролер кат твоя и го слагаме. Така от уникалния чип се получава пак сеиен чип по твоето определение.

Като казах че не съществува сериен чип има предвид следното. Някои хора си мислят че чип закупен от Проспийд примерно е същия като чип закупен от Бай Гошо с прякор ДИЗЕЛА , и то щото и двата чипа били сериййни. Просто за да се уточним бих казал, че чипа си е уникален на по това от кого е. Неможеш да кажеш че имаш сериен чип, тоест тоя чип който ще ти дам е същия като чипа за 50 лева, който си взел от алармаджията от съседния блок.

Това е и причината едни чипове да пушат други не - независимо дали са правени на ДИНО или не. Просто ако човека програмиращ параметрите не е наясно какво трябва да прави - чипа ше пуши яко независино дали се е мъчил цял ден на диното. :D

И още веднъж ако съм прозвучал нагло с първия си отговор искренно се моля да ме извиниш.

:beer

Потребителски аватар
barona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barona » Пет 01 май 2009 9:59

здравейте
чета темата цели 3 часа :lol: и реших и аз да пиша
не познавам Brezel но от това което прочетох тук мога да кажа само едно :bowdown
ако в бг имаше повече хора като теб нямаше да сме на това дередже и това което правиш е много благородно според мен
дано успея с моя сервиз че да мога и аз на народни цени да помагам на всички горди притежатели на VW в бг и по скоро в моя регион
и имам едно вапросче кам всички които могат да ми кажат какъв е серииния номер на чипа в ЕКУ_то на GOLF 2 1.8 GTI 8V PF мотор че от няколко месеца притежавам FIRE AND ICE с такав мотор и сам удивен от вървенето /карал сам 112 коня/ и ми се струва че се изтрелва малко по барзо от 112 коня
предполагам че дино теста ще е наи сигурния вариянт да разбера /че да не да си има чип от германия и аз да взема че какво ще ги правя толкова коне нямат удържане :lol: /
и отново кам Brezel :bowdown в бг има нужда от такива хора като теб
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ

golfracer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfracer » Пет 08 май 2009 19:36

Евала на Брезел! :bowdown Ако някой още се чуди - изобщо да не се чуди! И аз си мислех, че мойта кола вървяла!
Ако преди е вървяла, сега върви като бясна! :banana
Още веднъж Евала на Брезел ... и вече съм му рекламен агент!

Потребителски аватар
shimmy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shimmy » Съб 16 май 2009 3:14

Още един доволен от чиповете на Брезел, Пасат 1.9 TDI AFN. Колата се промени коренно, много по-диманичен мотор, няма пушеци или други "ефекти".

Просто не е същата кола :twisted:

Потребителски аватар
wizardone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wizardone » Пон 18 май 2009 16:52

Още един глас за Брезел!
:bowdown :drunk

Navigatora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Navigatora » Вто 19 май 2009 6:11

Някой да е правил чиптунинг на 1,6 HDI 110 hp,колко излиза ,какви са плюсовете и минусите,къде го е правил,заслужава ли си.Ще се радвам да разбера повече. :bowdown :drunk

Потребителски аватар
wizardone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wizardone » Вто 19 май 2009 20:17

HDI не бяха ли пежаците? :roll:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 19 май 2009 21:49

Ми като гласувате.. айде и аз да кажа.. 1.8 ABS,.. много живна мотора след чипа.Разхода с -0.5 падна, колата е по-караема и изобщо... струваше си . :banana

Navigatora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Navigatora » Сря 20 май 2009 6:20

Да Пежаците са HDI

Върни се в “Силов тунинг”