Чип тунинг от Brezel

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Чип тунинг от Brezel

Мнениеот Andonov » Съб 30 май 2009 23:17

Aз като негова дясна ръка ще ти кажа, че подлежи.
Стига да попаднеш на добър тунер.

Потребителски аватар
mehannika
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mehannika » Съб 30 май 2009 23:55

Andonov написа:Aз като негова дясна ръка ще ти кажа, че подлежи.
Стига да попаднеш на добър тунер.

което 6те ре4е :screwy аз сам в италия приятел и си нямам и идея какво следва да направя ако наистина може, затова приемам съвети и предложения, всякакви :talk:

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Нед 31 май 2009 1:04

Е според мен имаш основно 2 варианта: 1. Поръчваш си от фирма, която предлага тунинг части за "скромната" цена от 400-600 лева и печелиш допълнителни 13-15 коня; или 2. Поръчваш си от човек, който се занимава с правене на чипове, ти сам посочи Брезел и човека ти прави чиповете за по-народни цени, но за бензинов двигател не очаквай повече от 10-15 коня. Всички фирми дистрибутори на чипове и фирми производители докарват горе-долу едни и същи параметри след тунинга (поне от десетките сайтове на фирми съм направил извод). Та , ако си решил да слагаш чип най-добре се свържи с Брезел и от там той те поема.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Нед 31 май 2009 1:07

Опаа моя грешка с едното око не съм видял, че двигателя е 1.8Т . Това променя нещата коренно. И пак си остава да говориш с Брезел.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Пон 01 юни 2009 15:25

А днес сложихме чиповете....................НЕНОРМАЛНА КОЛА. Който се чуди да слага или да не слага, ако иска да кара с кеф и да настръхва да поръчва от колегата Брезел. Само за да добиете представа - до сега рядко се замислях дали на 3-та да вдигна 100-110 заради това, че няма отсечка :) , но сега със тия 5-6 секунди от 30 до 100 изобщо не мисля. След 3000 оборота НЕ умира , а се набира повече от интервала 2-3к. За дим пушек мушек не знам не съм гледал в огледалото за обратно виждане дали има облаци. Абе хиляди благодарности на Брезел, че си разбира от работата!!! Не мислете, че не си струва, кефа е несравним.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пон 01 юни 2009 17:35

Да не би да става дума за Пасат 1.9TDI?

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Пон 01 юни 2009 17:41

ДА защо?

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Пон 01 юни 2009 17:41

Ааа Митак :D по аватара познах, че си ти :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 01 юни 2009 22:39

KirilGeorgiev написа:Мен не ме притеснява пушенето а това че поне на 10 места пише че няма да пуши което НЕ Е ВЯРНО

Айде първо да уточним какво да разбираме под пушене, защото който и 10 годишен бензин да напъна здраво и той ще пропуши вервай ми :) .

Щом при голямо натоварване, не се виждат облаци в огледалото за задно виждане. Щом нощно време както си карате, когато има кола зад вас, невиждате пушек в огледалото за задно виждане. Щом сутрин когато си запалите колата и работи на място, не пуши и не отделя дим, който пари на очите, значи ТДИ-ката ви не пуши.

А онова лекото припушване, което едвам се забелязва с пълна газ, е просто за да дразни бензинджиите, когато ги изпреварвате :Mr Green Fun

Потребителски аватар
sto4o
Автомобил: Leon
Двигател: ARL

Мнениеот sto4o » Вто 02 юни 2009 14:41

здравейте колеги отскоро съм собственик на golf tdi 110 кончета ahf двигател и вече мисля за чиптунинг прочетох общо взето доста от написаното по форума но не ми стана ясно има ли опасност съединителя и турбината да заминат след евнтуален чиптунинг и задължително ли е махам катализатора за да усетя че наистина колата е чипната и е станала повечко кончета.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Вто 02 юни 2009 16:45

Ако искаш изчакай ме да навъртя 50-100 хиляди километра и ще пиша дали се е скапало нещо след чипването. Според мен тези 25-30 коня отгоре ще направят проблем най-късно на съединителя. Ако го ползваш както трябва не мисля, че ще има проблем заради повишената мощност. Сега ако говорим за над 200 коня животно тогава вече не знам. Турбината си личи още с настъпването, че си дава повече зор, но пък и показва повече вървене колата. Ако си състезател и ти е тежък крака ще се сдуха по-бързо.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 02 юни 2009 16:55

Или ако тръгваш на 3 или 4-та и държиш по 3 минутни светофари на съединител :lol:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 02 юни 2009 19:42

sto4o написа:здравейте колеги отскоро съм собственик на golf tdi 110 кончета ahf двигател и вече мисля за чиптунинг прочетох общо взето доста от написаното по форума но не ми стана ясно има ли опасност съединителя и турбината да заминат след евнтуален чиптунинг и задължително ли е махам катализатора за да усетя че наистина колата е чипната и е станала повечко кончета.

Виж сега, какво означава опасност за турбото и съединителя, аз преди да си поръчам чипа, свалих мотора, нов съединител, бърза ревизия на мотора и турбото и чак след като се убедих че всичко е перфектно( а не просто да "става") звъннах на Богомил и се разбрахме, човека е повече от точен, аз му пуснах парите още при поръчката(мразя да имам дългове на главата),после само чакаш да пристигне слагаш и караш. Хубаво е да си монтираш и един бууст метър преди да чипнеш, тъкмо ще видиш разликата, и занапред ще си следиш налягането. :wink:
П.П. С този разказ искам да ти кажа че всичко е относително, ако турбото ти има луфтове- :bishop или съединителя е на "ръба"- death
всяка кола е различна, никой неможе да ти каже твойта каква е преди да се разглоби
Но определено колко коли имам занапред, стига да имам възможност ЩЕ се чипнат :wink:

Потребителски аватар
sto4o
Автомобил: Leon
Двигател: ARL

Мнениеот sto4o » Вто 02 юни 2009 21:55

никой не каза задължително ли е за да усетя разликата да махна катализатора

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 02 юни 2009 22:03

sto4o написа:никой не каза задължително ли е за да усетя разликата да махна катализатора

и да не го махаш разлика от чипа ще има, моя съвет е да го махнеш, колата се "отпушва" още повече :wink:

Върни се в “Силов тунинг”