Aз като негова дясна ръка ще ти кажа, че подлежи.
Стига да попаднеш на добър тунер.
Чип тунинг от Brezel
- mehannika
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чип тунинг от Brezel
Andonov написа:Aз като негова дясна ръка ще ти кажа, че подлежи.
Стига да попаднеш на добър тунер.
което 6те ре4е

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Е според мен имаш основно 2 варианта: 1. Поръчваш си от фирма, която предлага тунинг части за "скромната" цена от 400-600 лева и печелиш допълнителни 13-15 коня; или 2. Поръчваш си от човек, който се занимава с правене на чипове, ти сам посочи Брезел и човека ти прави чиповете за по-народни цени, но за бензинов двигател не очаквай повече от 10-15 коня. Всички фирми дистрибутори на чипове и фирми производители докарват горе-долу едни и същи параметри след тунинга (поне от десетките сайтове на фирми съм направил извод). Та , ако си решил да слагаш чип най-добре се свържи с Брезел и от там той те поема.
- bangobango
Опаа моя грешка с едното око не съм видял, че двигателя е 1.8Т . Това променя нещата коренно. И пак си остава да говориш с Брезел.
- bangobango
А днес сложихме чиповете....................НЕНОРМАЛНА КОЛА. Който се чуди да слага или да не слага, ако иска да кара с кеф и да настръхва да поръчва от колегата Брезел. Само за да добиете представа - до сега рядко се замислях дали на 3-та да вдигна 100-110 заради това, че няма отсечка
, но сега със тия 5-6 секунди от 30 до 100 изобщо не мисля. След 3000 оборота НЕ умира , а се набира повече от интервала 2-3к. За дим пушек мушек не знам не съм гледал в огледалото за обратно виждане дали има облаци. Абе хиляди благодарности на Брезел, че си разбира от работата!!! Не мислете, че не си струва, кефа е несравним.

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да не би да става дума за Пасат 1.9TDI?
- bangobango
ДА защо?
- bangobango
Ааа Митак
по аватара познах, че си ти 

KirilGeorgiev написа:Мен не ме притеснява пушенето а това че поне на 10 места пише че няма да пуши което НЕ Е ВЯРНО
Айде първо да уточним какво да разбираме под пушене, защото който и 10 годишен бензин да напъна здраво и той ще пропуши вервай ми

Щом при голямо натоварване, не се виждат облаци в огледалото за задно виждане. Щом нощно време както си карате, когато има кола зад вас, невиждате пушек в огледалото за задно виждане. Щом сутрин когато си запалите колата и работи на място, не пуши и не отделя дим, който пари на очите, значи ТДИ-ката ви не пуши.
А онова лекото припушване, което едвам се забелязва с пълна газ, е просто за да дразни бензинджиите, когато ги изпреварвате

- sto4o
- Автомобил: Leon
- Двигател: ARL
здравейте колеги отскоро съм собственик на golf tdi 110 кончета ahf двигател и вече мисля за чиптунинг прочетох общо взето доста от написаното по форума но не ми стана ясно има ли опасност съединителя и турбината да заминат след евнтуален чиптунинг и задължително ли е махам катализатора за да усетя че наистина колата е чипната и е станала повечко кончета.
- bangobango
Ако искаш изчакай ме да навъртя 50-100 хиляди километра и ще пиша дали се е скапало нещо след чипването. Според мен тези 25-30 коня отгоре ще направят проблем най-късно на съединителя. Ако го ползваш както трябва не мисля, че ще има проблем заради повишената мощност. Сега ако говорим за над 200 коня животно тогава вече не знам. Турбината си личи още с настъпването, че си дава повече зор, но пък и показва повече вървене колата. Ако си състезател и ти е тежък крака ще се сдуха по-бързо.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Или ако тръгваш на 3 или 4-та и държиш по 3 минутни светофари на съединител 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
sto4o написа:здравейте колеги отскоро съм собственик на golf tdi 110 кончета ahf двигател и вече мисля за чиптунинг прочетох общо взето доста от написаното по форума но не ми стана ясно има ли опасност съединителя и турбината да заминат след евнтуален чиптунинг и задължително ли е махам катализатора за да усетя че наистина колата е чипната и е станала повечко кончета.
Виж сега, какво означава опасност за турбото и съединителя, аз преди да си поръчам чипа, свалих мотора, нов съединител, бърза ревизия на мотора и турбото и чак след като се убедих че всичко е перфектно( а не просто да "става") звъннах на Богомил и се разбрахме, човека е повече от точен, аз му пуснах парите още при поръчката(мразя да имам дългове на главата),после само чакаш да пристигне слагаш и караш. Хубаво е да си монтираш и един бууст метър преди да чипнеш, тъкмо ще видиш разликата, и занапред ще си следиш налягането.

П.П. С този разказ искам да ти кажа че всичко е относително, ако турбото ти има луфтове-

всяка кола е различна, никой неможе да ти каже твойта каква е преди да се разглоби
Но определено колко коли имам занапред, стига да имам възможност ЩЕ се чипнат

- sto4o
- Автомобил: Leon
- Двигател: ARL
никой не каза задължително ли е за да усетя разликата да махна катализатора
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
sto4o написа:никой не каза задължително ли е за да усетя разликата да махна катализатора
и да не го махаш разлика от чипа ще има, моя съвет е да го махнеш, колата се "отпушва" още повече