помощ за спортен вал 288* на пб мотор

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
mk1
Автомобил:
Двигател:

Re: помощ за спортен вал 288* на пб мотор

Мнениеот mk1 » Пон 26 окт 2009 22:27

аве не е филм .... просто ти трябва ясна идея за подбора .... толкова е елементарно , просто трбва да решиш какво искаш да постигнеш !
обади ми се :wink: мисля ,че ми имаш телефона .

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Вто 27 окт 2009 0:21

така ...без настроика още без раздвижно колело тази вечер не се сдържах и го пуснах с хюндаи купе 136 коня,голфа го съсипа :063: :Mr Green Fun :screwy ..после и с кр (на газ) и него да се надяваме с малко настроики да стане още по добре ,такаче филма е голям ама и кефа е голям :да:

Потребителски аватар
petroffbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petroffbg » Сря 28 окт 2009 0:36

Ако все още не си си произвел раздвижка,пиши на лични ще ти направя една.На тема повдигачи,ако искаш макс ефект трябва да блокираш хидравликите(както ги описва Вера),най- добре е да ползваш фордови механични,но ако не смениш пружините няма да усетиш почти никакъв ефект.Има вариянт вала да изхвърля пула от повдигача понеже лифта ти е по-голям, при това положение се прави друг фокус.С проверени хидравлики няма проблем мотора да се развърта до 7000-7500.Не знам какво целиш,но ако искаш всичко да е на макс ще трябва тоя мотор да се ревизира на ново,да му се направи степен(веднага изниква въпрос със какъв бензин ще се движи),да се портва глава,да се сметнат всмукатели,изпускватели да се сменят пружини да се направят(купят)алуминиеви(титанови)тарелки,чак тогава има вероятност да усетиш пълната сила на тоя вал.Общо взето проекта отива към сериозна пачка.И още нещо,автомобила престава да бъде всекидневка!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 28 окт 2009 13:09

Ако все още не си си произвел раздвижка,пиши на лични ще ти направя една.На тема повдигачи,ако искаш макс ефект трябва да блокираш хидравликите(както ги описва Вера),най- добре е да ползваш фордови механични,но ако не смениш пружините няма да усетиш почти никакъв ефект.Има вариянт вала да изхвърля пула от повдигача понеже лифта ти е по-голям, при това положение се прави друг фокус.С проверени хидравлики няма проблем мотора да се развърта до 7000-7500.Не знам какво целиш,но ако искаш всичко да е на макс ще трябва тоя мотор да се ревизира на ново,да му се направи степен(веднага изниква въпрос със какъв бензин ще се движи),да се портва глава,да се сметнат всмукатели,изпускватели да се сменят пружини да се направят(купят)алуминиеви(титанови)тарелки,чак тогава има вероятност да усетиш пълната сила на тоя вал.Общо взето проекта отива към сериозна пачка.И още нещо,автомобила престава да бъде всекидневка!

Ето и поредния пост който подкрепям!

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Сря 28 окт 2009 23:51

тъи като не мога да улу4а центровката на делкото някои знаели колко градуса предварение трябва да дам с този вал да ида да си направя ....след като си настроя мотора и наи накрая се сдобия с раздвижно колело обе6тавам да направя един клип как набира 8 в shrick мотор ,сигурен съм 4е има доста хора които им е интересно.... :да:

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 29 окт 2009 20:33

golf_mania_jambol написа:тъи като не мога да улу4а центровката на делкото някои знаели колко градуса предварение трябва да дам с този вал да ида да си направя ....след като си настроя мотора и наи накрая се сдобия с раздвижно колело обе6тавам да направя един клип как набира 8 в shrick мотор ,сигурен съм 4е има доста хора които им е интересно.... :да:

Пробва ли стандартната центровка - загрял двигател, синия температурен датчик откачен, 2250 оборота - 6 градуса....

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Чет 29 окт 2009 20:41

ми доколкото четох и ми казаха колеги с този вал е различна мисля че на доста предварение за това питам да не би да има някои които се е сблъсквал с това

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 29 окт 2009 21:04

golf_mania_jambol написа:ми доколкото четох и ми казаха колеги с този вал е различна мисля че на доста предварение за това питам да не би да има някои които се е сблъсквал с това

На едната ми кола имам спортен вал от 3 години - същия мотор като твоя- не знам дали според теб това означава да съм се "сблъсквал" с проблема - характеристиките на моя вал нема да ти ги кажа, щото не разбираш, но са близки до твоя и колата си върви чудесно и на сток зацепване и центровка, и то с оригинални пружини и хидравлични повдигачи(шок и ужас)и то без раздвижно колело, макар че имам перфектно такова - така че си направи една хубава центровка на колата според предписанията, направи една ревизия на свещи и кабели и ако не работи добре колата, тогава ела пак да споделиш, щото за един вал стана 4 страници тема и накрая резултатът е нула....

П.С. Не случайно знаещите колеги спряха да ти пишат в темата...

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Пет 30 окт 2009 0:57

Li4o написа:
golf_mania_jambol написа:ми доколкото четох и ми казаха колеги с този вал е различна мисля че на доста предварение за това питам да не би да има някои които се е сблъсквал с това

На едната ми кола имам спортен вал от 3 години - същия мотор като твоя- не знам дали според теб това означава да съм се "сблъсквал" с проблема - характеристиките на моя вал нема да ти ги кажа, щото не разбираш, но са близки до твоя и колата си върви чудесно и на сток зацепване и центровка, и то с оригинални пружини и хидравлични повдигачи(шок и ужас)и то без раздвижно колело, макар че имам перфектно такова - така че си направи една хубава центровка на колата според предписанията, направи една ревизия на свещи и кабели и ако не работи добре колата, тогава ела пак да споделиш, щото за един вал стана 4 страници тема и накрая резултатът е нула....

П.С. Не случайно знаещите колеги спряха да ти пишат в темата...

добре колега спирам да пиша в темата (все пак тя ще бъде полезна със всички тези въпроси за тези колеги които те първа ще си сложат вал)
П.С.само да споделя ако може де :резултата не е нула ,вече съм наясно как кое да си направя до едно положение за да си ми остане колата всекидневка благодарение на тъпите ми въпроси...

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 30 окт 2009 9:02

Резултата определено не е нула - колегата вече не ползва "4" вместо буквата "ч", мисля,че не е малко :beer

Потребителски аватар
SVETLIO-VR
Автомобил: BORA
Двигател: AJM 250+ps

Мнениеот SVETLIO-VR » Съб 31 окт 2009 2:13

аве колега ти кво очакваш, слагаш само тоя вал без никакви други интервенции и мотора от 1500 до 6500оборота и отлита :banghead:

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Съб 31 окт 2009 9:57

SVETLIO-VR написа:аве колега ти кво очакваш, слагаш само тоя вал без никакви други интервенции и мотора от 1500 до 6500оборота и отлита :banghead:

да очаквах колата да стане около 287 кс. мана незнам ко стана ако знаеш нещо помогни ,че като гледам си от разбирачите :dummy: :lock:

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Съб 31 окт 2009 10:58

golf_mania_jambol написа: :lock:

:arrow:

Върни се в “Силов тунинг”