Моят проект Мк2 клас Х3 Вече и СИНХРО

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
rado88_rz
Автомобил:
Двигател:

Re: Моят проект Мк2 клас Х3 Вече и СИНХРО

Мнениеот rado88_rz » Нед 04 дек 2011 18:51

Здравейте колеги ремоонтите отново започват .Тъй като вече ни обединиха класовете и няма значение дали колата е с 1 или 2 задвижващи моста решихме да правим 4Х4 .Вземах всичко необходимо от пасат Г60 и 2Е и започвам да сглобявам .Днес започнахме и вече е на лице първият проблем монтирахме кутията от синхрото ,но раздатката упира във изпускателният колектор и не може да се събере кадето и е мястото .Някой има ли си представа дали ще пасне колектора от 2Е или Г60 на АБФ-а благодаря ви предварително

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Нед 04 дек 2011 19:48

Мене ако ме питаш режи тунела и на ново.Вярно,че е трудоемко но пък ще си го направиш както трябва.А и една хубава генерация можеш да си я паснеш както искаш.

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Нед 04 дек 2011 20:52

Тунела сменихте ли? Ако сте има начин да се преправи изпускателя и става аз го свърших това вече с ВРа

rado88_rz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado88_rz » Нед 04 дек 2011 21:04

тунела за сега е оригиналния но ще се режи най вероятно имало вариант и с оригиналния тунел но нямало място за аспуха

Потребителски аватар
rabotnika

Мнениеот rabotnika » Нед 04 дек 2011 21:37

rado88_rz написа:тунела за сега е оригиналния но ще се режи най вероятно имало вариант и с оригиналния тунел но нямало място за аспуха

Няма такъв вариант като сложиш лоста за скоростите нямаш място за кардана или ако има то е някъква магия и съосието на кардана се губи спрямо дифа и раздатката а и дъното на багажника трябва да смениш имай го напредвид

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Пон 05 дек 2011 13:42

Спец. при голф 2 няма начин кардана, механизма с жилата и генерацията да се съберат в тунела. Реже се и се слага от г2 Синхро без значение колко врати е голфа. С насаждането на дифа също има саги с тавата на багажника, но може да се изреже и да се смени с таква пак от синхро или да си играете да режете наличната и да се преправя. Минал съм по този път и повече няма да повторя.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

РАСО

rado88_rz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado88_rz » Пон 05 дек 2011 19:52

Значи мене скоростите ми са вътре в купето (самия скоростния лост и жилата )и излизат чак отпред зад колекторите .Ок значи ще сменя тунела но незнам дали ще намеря от синхро голф от пасат има от каде да взема някой да знае дали ще пасне от пасата с предправяне де.

Потребителски аватар
rabotnika

Мнениеот rabotnika » Пон 05 дек 2011 22:05

rado88_rz написа:Значи мене скоростите ми са вътре в купето (самия скоростния лост и жилата )и излизат чак отпред зад колекторите .Ок значи ще сменя тунела но незнам дали ще намеря от синхро голф от пасат има от каде да взема някой да знае дали ще пасне от пасата с предправяне де.

Разрови се в раздел продава има и голф има джета на части така че не е проблем намирането мисля от пасат няма да стане

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Вто 06 дек 2011 13:08

Е имах си аз да стане от Пасат :drinking:

Незнам защо си решил, че синхрото ще устиска на здрав бой, но ако решиш да минеш на нещо по-сериозно то имам и 5-степенна скоростна кутия от Г4 4моушън и цял заден мост за Синхро с насаден Халдекс диф на него за продан.

РАСО

rado88_rz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado88_rz » Съб 18 фев 2012 18:45

Здр.Колеги почти съм готов с проекта ,но след преправяне на изпускателният колектор ми се иска да го увия с някаква термо лента дайте предложения от каде и каква точно да взема.Благодаря.

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Пон 20 фев 2012 11:35

rado88_rz написа:Здр.Колеги почти съм готов с проекта ,но след преправяне на изпускателният колектор ми се иска да го увия с някаква термо лента дайте предложения от каде и каква точно да взема.Благодаря.

http://www.nolimit-bg.com/category.php?id_category=107

Ангел търсиш

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 20 фев 2012 17:07

rado88_rz написа:Здр.Колеги почти съм готов с проекта ,но след преправяне на изпускателният колектор ми се иска да го увия с някаква термо лента дайте предложения от каде и каква точно да взема.Благодаря.

КАчи малко снимки като си готов, не се стискай. :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Пон 20 фев 2012 18:49

...лентата дето PACO ти предлага е много читава,аз си взех от най-широката и дебела и е просто перфектна,здрава е и много трудно може да се скъса даже и с рязане,армирана си е с метални нищки и като я стегнеш и навиеш добре като я изсуши колектора става бетон...аз преди купувах една уж хубава тя като я навих и поработи мотора та я изпече и почна да се разпуска и развива и да се свличат навивките по трабите,а дадох 120лв за ролката 15м... facepalm .Та добре те е ориентирал PACO към човека,точен е 2пъти копувам от него и сичко е точно.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 21 фев 2012 7:05

Тя попринцип си има начин на навиване и тогава няма как да се развие... заедно с металните скоби, които продават пък хептен...

Ако ще и Lava Wrap на Heatshield products да си купил пак ще се развие :)

rado88_rz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado88_rz » Пет 16 авг 2013 20:24

Здравейте ,скоро не съм писал тук но искам да попитам някой карал ли е с 2 изпускателни разпределителни вала от КР вместо стандартните смукателен и изпускателен от АБФ

Върни се в “Силов тунинг”