Голфа срешу Nissan 100nx

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 31 мар 2006 23:33

Nissan никога не са фалирали! 100NX на мен не ми харесва като визия, но върви много добре на ниските обороти, но към 6К свършва. Мотора е съвсем нормален 16V TwinCam с електронен карбуратор. Колата в никакъв случай не е спортна. GTI версията вече е съвсем друго нещо и дори голф вр6 ще му е трудно :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 01 апр 2006 1:08

Че добре ве бахти нисан-а
Едно съседче има такъв ... много запазен 1.6 16В.. настъпвал го е .. наема се ама .. де да знам имам чувството че с долу горе същия мотор няма да му се опреш е зависи и вече как тръгваш =) да не е кат таз убита астра тя нямаше никакъв старт
ама тоз кат махне таваните :)
Абе незнам... успех все пак
Я кажете с 1Р синхро ши го глътна ли тоз нисан ?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 01 апр 2006 1:43

Spunky написа:Nissan никога не са фалирали!

Само леко преди година-две бяха в криза и рено ги купи :) както се казва по "корпоративному" се обединиха компаниите, един вид :) да живее глобализацията :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 01 апр 2006 2:03

Купи част от акцийте, в момента Нисан имат много добри резултати.
В САЩ са стъпили много стабилно, почти всеки пети автомобил е Нисан, моделите Алтима, Максима или Сентра са навсякъде, Инфинита също се срещата често . 350Z също има доволно много, даже мисля, че това беше и най-продавания спортен автомобил в САЩ.

Зле бяха по спомен 1998-2000 съкратиха много персонал и един човек от рено (сега не му понмя името май сегашния президент Луи Швайцер беше) преструктурира много сериозно всичко в Нисан и резултати не закъсняха. Все пак да си 2рия по големина производител в Япония не е нещо за подминаване, излишно е да коментираме какви спортни автомобили са излизали с емблемата на Нисан :Mr Green Fun

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 01 апр 2006 2:37

Нищо лошо за Нисан не казвам, просто е факт, че са собственост на Рено, поне контролният пакет акции :)

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Съб 01 апр 2006 13:05

Не са собственост на Рено. Бяха в криза, както повечето Японски компании(без хонда и тойота) заради проблемите с икономиката през 90те. Рено купиха част от нисан, а пък нисан купиха част от рено. Рено наляха пари и сложиха Карлос Госн за президент на нисан и ги издърпа толкова напред, че скоро нисан си откупува акциите от Рено обратно. Иначе да казваш че едно малко нисанче от нисък клас е зле защото фирмата била западнала през този период е несериозно. Точно през този период се прероди Скайлайн. А това вече е легенда.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Вто 18 юли 2006 8:41

Ами момчета,какво да ви кажа,пуснах се с нисана най-после(неиздържах на подигравките на нисанаджията :evil: ) и се получи нещо мнооого интересно...тръгваме двете коли заедно,голфа почва да издърпва,вкарвам втора,вече не му виждам калника,трета на една кола е зад мен,четвърта(при 140) почти две коли зад,мен - 160 на 4та вече пуснах аварийните беше на повече от две коли зад мен :shock ,аз естествено незнаех какво става,неможех да взема решение :maaad: спираме двете коли,моя човек излиза видимо притеснен,отвори капака взе един гаечен ключ,и почна да бута центровката и вика айде пак,айде пак...еми тоя път на четвърта бях с повече от три коли пред него(ама и тръгнах както си требе),пак спираме ,почват оправдания за съединител,предварение,закъснение,бла бла бла.
Абе аз съм мноооого доволен,такъв кеф незнам откога не съм изпитвал - държа ме цяла нощ
: vw fen

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Вто 18 юли 2006 9:28

[quote="lowrider"]Ами момчета,какво да ви кажа,пуснах се с нисана най-после(неиздържах на подигравките на нисанаджията :evil: ) и се получи нещо мнооого интересно...тръгваме двете коли заедно,голфа почва да издърпва,вкарвам втора,вече не му виждам калника,трета на една кола е зад мен,четвърта(при 140) почти две коли зад,мен - 160 на 4та вече пуснах аварийните беше на повече от две коли зад мен :shock ,аз естествено незнаех какво става,неможех да взема решение :maaad: спираме двете коли,моя човек излиза видимо притеснен,отвори капака взе един гаечен ключ,и почна да бута центровката и вика айде пак,айде пак...еми тоя път на четвърта бях с повече от три коли пред него(ама и тръгнах както си требе),пак спираме ,почват оправдания за съединител,предварение,закъснение,бла бла бла.
Абе аз съм мноооого доволен,такъв кеф незнам откога не съм изпитвал - държа ме цяла нощ
: vw fen[/quote
Накъса ли ми му шортите а :), остай го малко да порегулира и пак с 5 коли напред :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 18 юли 2006 9:37

:bowdown :bowdown :bowdown

сега се върни към постовете в които пишеш, че те е шубе и ги изтрий mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 18 юли 2006 10:13

lowrider написа:....отвори капака взе един гаечен ключ,и почна да бута центровката и вика айде пак,айде пак...еми тоя път на четвърта бях с повече от три коли пред него....

Ха ха ха - твоя приятел ще измисли нов вид тунинг - само с един гаечен ключ да стопи 3 коли преднина... :screwy mhihi mhihi

Потребителски аватар
_NBG_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _NBG_ » Вто 18 юли 2006 13:21

и аз карам голф 2 1.6к с четири предавки и мисля че няма шанс нито един нисан срещу мен ако е до едно и осем очаствал сам в много драгове и ви казвам със сигорност че е така

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 18 юли 2006 13:24

_NBG_ написа:и аз карам голф 2 1.6к с четири предавки и мисля че няма шанс нито един нисан срещу мен ако е до едно и осем очаствал сам в много драгове и ви казвам със сигорност че е така

Аз пък мога да ти гарантирам че срещу нисан-а нямаш никакъв шанс :) карал съм такова животно... страшно леко е и върви много. Говоря за сток разбира се !

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 18 юли 2006 13:26

: vw fen

Браво колега, само така !!! :wink:

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 18 юли 2006 14:56

_NBG_ написа:и аз карам голф 2 1.6к с четири предавки и мисля че няма шанс нито един нисан срещу мен ако е до едно и осем очаствал сам в много драгове и ви казвам със сигорност че е така

Я пии една чаша студена вода, поразходи се малко на въздух, след което прочети какво си написал и помисли пак над това, щото много се изложи.... :lol:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 19 юли 2006 9:09

Абе много добре се получи,просто най-добрия завършек...сега ми се точи един 200sx mhihi

Върни се в “Силов тунинг”