Колега , имам един мерцедес ц280 95г 193 коня . VDO. компютър. Прекъсва ми на 4 000 хил оборота , на място (заводски му е зададено) и в движение ( в това е и проблема) . Искъм софтуерно да се премахне прекъсвача. Със стар диагноза изключваме прекъсвача и колата се форсира до КРАй, но неможе да остане запаметено така. След откачане от буксата пак прекъсвача си е на 4 000.
Ще можеш ли да ми направиш така чипът (ако е в него е проблема)?
Чип тунинг от Brezel
Re: Чип тунинг от Brezel
Здравей колега, имам пасат B5 2000г помпа-дюза 115 к.с. Искам да му направя чип тунинг. Може ли да кажеш кога и как може да стане? Поздрави.
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABF
Здравей Brezel, за Шкода Октавия 1.9 ТDI,110 коня,99 година имаш ли някакъв чип? И цена ако можеш да кажеш? Благодаря.
Последна промяна от raikkonen на Сря 04 яну 2012 0:37, променено общо 1 път.
Здравей Brezel,имам Audi A6 C4 2.5 TDI AEL 96g автоматик,седан,предно предаване.Ако може да ми дадеш цена за чип тунинг на лични,както и какви биха били подобрените параметри на колата-к.с. ,н.м. и др.Автомобила в момента е в чудесно техническо състояние,разаход на гориво около 6,5/100 извънградско и около 8-9/100 градско с отлична динамика и вървеж.Поздрави.
- bakalovag
- Автомобил: Skoda Oktavia
- Двигател: 1.9 TDI AHL
Ето за всички като мен искащи да сложат чип или да подновят чип това ми даде колегата brezel и мисля, че ще бъде полезно да се знае:http://www.adler-auto.bg/home.html
- krasi9181
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: BMP
Здравей,интересува ме чип за АБФ.Преди месец свалих 0.5мм от главата,че ми беше издухала гарнитурата и малко от главата.Напаснах и клапаните и сега върви повече.Колата има и газов инжекцион.Ще има ли ефект и на газ?Колко кс ще се покачи мощността?И разбира се цената 

Колеги от днес и аз съм с чип от Брезел.Разликата обаче във вървежа е съвсем минимална/даже не съм сигурен че има такава-толкова е малка/.Не ми работи ламбда сондата,възможно ли е заради нея чипа да не си върши работата както трябва?
Иначе колегата е точен.
Поздрави
Иначе колегата е точен.
Поздрави
Последна промяна от Ivan_GT на Чет 08 дек 2011 22:30, променено общо 1 път.
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Ти на АБФ разлика от чип (такава която да усетиш) не очаквай
Но като натрупаш 3-4 неща (типичните за АБФ) и колата започва да се харесва.
Иначе мойто мнение е, че преебаната сонда не влияе особено много на вървежа нагоре в оборотите. Т.е. не очаквай промяна като смениш сондата. Освен разхода..

Иначе мойто мнение е, че преебаната сонда не влияе особено много на вървежа нагоре в оборотите. Т.е. не очаквай промяна като смениш сондата. Освен разхода..

- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Iago написа:Ти на АБФ разлика от чип (такава която да усетиш) не очаквайНо като натрупаш 3-4 неща (типичните за АБФ) и колата започва да се харесва.
viewtopic.php?f=45&t=298413
С този чип ти гарантирам,че разликата се усеща.
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Supawiza написа:Iago написа:Ти на АБФ разлика от чип (такава която да усетиш) не очаквайНо като натрупаш 3-4 неща (типичните за АБФ) и колата започва да се харесва.
viewtopic.php?f=45&t=298413
С този чип ти гарантирам,че разликата се усеща.
Ммм няма как да ме убедиш в това. Ако ще и на луната да е писан.. чудо няма как някой да сътвори. Това си е мойто мнение де.

Обаче ако комбинираш чипа с някой друг дребничък жокер.. разлика се усеща. Не забравяй този момент.

Сега след като понавъртях малко повечко километри с чипа мога да кажа че колата реално е малко по-силна във високите обороти,губи се по-малко от въртящият момент при превключване и най-приятното - за един и същ пробег при едни и същи условия средния разход на гориво е с 1 литър по-малко,което много ме радва.
Като цяло съм много доволен.
Като цяло съм много доволен.
От днес съм с чип от колегата Brezel колата е ауди а6 2,5V6 quattro, много съм доволен, препоръчвам го на всеки.
-
- Автомобил: VW PASSAT B5 5
- Двигател: AVF
колега за сеат ибиза 00г алх информация
Привет
имам А3 2006 (8P) с 2.0 TFSI(BPY) & S-Tronic(DSG).
Въпроса ми е запознат ли си с възможните ъпдейти на скоростната кутия?
До колкото знам само със промени във софтуера, може да се повиши горната граница на допустимия въртящ момент от 350 на 500 нм.
Другото нещо, което искам да реша е липсата на launch control (тъй като колата е американска) - знаеш ли как се активира и нужно ли е нещо различно от ъпдейт на софтуера.
И също така, да ме ориентираш за цената за флашване на ЕКУ-то
Поздрави

имам А3 2006 (8P) с 2.0 TFSI(BPY) & S-Tronic(DSG).
Въпроса ми е запознат ли си с възможните ъпдейти на скоростната кутия?
До колкото знам само със промени във софтуера, може да се повиши горната граница на допустимия въртящ момент от 350 на 500 нм.
Другото нещо, което искам да реша е липсата на launch control (тъй като колата е американска) - знаеш ли как се активира и нужно ли е нещо различно от ъпдейт на софтуера.
И също така, да ме ориентираш за цената за флашване на ЕКУ-то
Поздрави

Привет,
Записваш ли чипове за бензинови двигатели, в частност Audi S4/C4 2.2t(AAN)?
Желязото и всичко ми е сток. Ако да, какви са условията?
Информативно, имам резервни два EPROM-a 87C257 и 27C512 и колата ми е 92-а, така че паметите са на цокъл и не изискват презапояване. Допълнително ме интересува дали можеш да предоставиш/монтираш MAP на 3бар-а.
Мерси предварително за отговора.
Записваш ли чипове за бензинови двигатели, в частност Audi S4/C4 2.2t(AAN)?
Желязото и всичко ми е сток. Ако да, какви са условията?
Информативно, имам резервни два EPROM-a 87C257 и 27C512 и колата ми е 92-а, така че паметите са на цокъл и не изискват презапояване. Допълнително ме интересува дали можеш да предоставиш/монтираш MAP на 3бар-а.
Мерси предварително за отговора.