Мисля че на хората посещаващи редовно този тунинг раздел е ясно , че компресията не е нещо от което може да се съди за степента на сгъстяване. Това са две корено различни неща а това което обикновено трябва да се знае при целево правен мотор е степен на сгъстяване.
Пример ...двигател на 150000км при първо измерване има компресия уреда отчита 7,8 и с добавяне само на няколко капки масло в цилиндъра при повторно замерване показва 10. И още нещо... само от смяна на разпределителен вал с по-агресивен или обратното компресията отново варира и то осезаемо. Всичко това е само илюстрация на това колко нищожна информация е компресията при тунинг разработките.
РАСО
МК2 - VR6 Breather ...The END> 2015
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
anndroo написа:вчера му премерих компресията на уред (manometer)които преди ми показваше 11 psi
(така пише на него )а вчера я премерих и ми показа 15.3 psi.,но още съм без вал за да го разреда
Бившия ми шеф ме базика"ти и нафта да сипеш и с нафта ще върви"
PSI означава "pounds per sqare inch", демек паунда на квадратен инч, което е бая по-малко от килограм на квадратен сантиметър. Т.е. 15psi=10-11bar,горе-долу=(kg/cm2). В нета има конвертори - провери точно колко е!
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1psi=0.068947bar
1bar=14.5038psi
http://www.centauro-owners.com/articles/psibar.html
Как искате го смятайте.
РАСО
1bar=14.5038psi
http://www.centauro-owners.com/articles/psibar.html
Как искате го смятайте.
РАСО
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
- Adrian-AAA
как искаш да ти отговоря, щом като забравя да си натисна копчето на имобилайзера(който е вързан да прекъсва тока към свещите) и двигателя пак се опитва да запали значи ти ми кажи какво се случва,аз не знам какво да си мисля.
Уредчето има 2 скали така че може и аз да съм в грешка (която ще си я поправя довечера)
Уредчето има 2 скали така че може и аз да съм в грешка (която ще си я поправя довечера)
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, най-вероятно си се заблудил със скалите, но се надявам да си ме разбрал колко е важно да си сметнал степента на сгъстяване преди да затвориш мотора. Само тя може да ти даде приблизителен отговор на въпроса с какво гориво може да караш колата без ризк от детонации. При степен на сгъстяване от 10,5:1 и нагоре се кара с 100октана 11,5:1 си говорим вече за добавки и после химия .
РАСО
РАСО
- Adrian-AAA
- parazita
- Автомобил:
- Двигател:
не че разбирам много от това което сте надробили и пак започнахте да се обиждате , аз от практика знам КОГАТО ЕДИН МОТОР ЗАПОЧНЕ ДА ВЪРВИ МНОГО нещо съм му здухал сигментите както сега на моят голф върви много гори много , след оснв ремонт голям старт тежък вървеж при високи обороти и по лесто катерене на баири , не виждам смисал от всичката работа на колегата , но тои си знае от нем бих казал Евала 

- Adrian-AAA
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерни му степента на сгъстяване, никакъв проблем не ти е! Ако ти дойде много степента, винаги можеш да сложиш газ, поне тя има добри антидетонационни качества!
Пресметни я! Пацо, не съм съгласен за степента и октановото число! 2Е е с 10.4:1, АБФ е с 10.5:1 и си го дават да си кара с 95! Аз с мойта степен 11:1 ще трябва да се позапася и малко с тулол ми се струва