Чип тунинг от Brezel

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 23 мар 2006 18:50

Ами щом съвет търсиш само ще кажа: Не ти трябва никакъв POWERBOX!!! Ако ти е нова колата използвай ОБД2 буксата за чиптунинг ако не ти е толко нова си използвай най-обикновен чип. Това е поне моето лично мнение а и мнението на повечето колеги предполагам :wink:

С удоволствие бих помогнал при други въпроси (стига да мога)

Поздрави

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 23 мар 2006 19:19

Някой колега взе ли вече памет от Brezel :?:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 23 мар 2006 19:49

Май няма още.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пет 24 мар 2006 2:15

Някой колега взе ли вече памет от Brezel

Здрасти. Още никой не е взел чип по простатат причина че не успявам да ги пратя :evil: . По принцип каквото и да пращам до БГ го пращам по шофиори на автобуси. Шибаното е че като някой от шофиорите види 20 чипа и веднага се отказва. Всички мислят че това е нещо контрабандно (стереотипът е че българин в чужбина нищо законно не прави). Сега обаче имам твърда уговорка и следващия WEEKEND хората които са си поръчали ще си получат чиповете. Знам тъпо е щото толко време само пиша пиша пиша и все още никой не се е похвалил ма няма какво да направя. Освн това ми е малко кофти че само за атмосферно двигатели ми искат чипове, а повечето от вас знаят че там файдата не е като при турбото и си мисля дали ще може човек да усети осезаемо разликата (без дино) между 140 и 150 коня или 90 и 100 коня и т.н. защото ако не я усети ще е недоволен и току виж някой ми заключил темата :cry: То малко аз съм си виновен щото малко подраних с постването, в смисъл че първо това беще само за проба за да видя какъв ще е интереса . Хората които са поръчали чипове не мога да кажа кои са без предварително да искам разрешение от тях или ако имат желание могат сами да си кажат (казвам го с цел да не си мислите че така си говоря а интереса е нулев) С доста от хората сме се разбрали да ми плащат само вслучай че са доволни. В началото мислех да няма такива пазарлъци (защото това очевидно поражда съмнения за качеството на това което предлагам) но след като видях какво е направил ОНЯ ТЪПАК С КАСЕТОФОНИТЕ в темата ВНИМАНИЕ ИЗМАМНИК разбрах защо повечето колеги са толкова критични и недоверчиви. Затова реших първоначално да го карам на доверие пък каквото излезе. Надявам се предварително да съм успял да отговоря на някои от бъдещите ви въпроси.

С най голямо уважение Brezel

Последна промяна от Brezel на Пон 13 фев 2012 21:06, променено общо 2 пъти.

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пет 24 мар 2006 9:33

Здравей Brezel, аз също се интересувам от чип за Golf 3 1,9 TDI (66 KW), с двг 1Z, 94 г. Интересува ме какъв ще бъде начинът на доставка, а и в последствие заплащането.

Pashaliiski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pashaliiski » Пет 24 мар 2006 12:03

Здрасти, евала ти за начинанието!!! Надявам се много хора да се вьзпозват от него и да останат доволни!
Аз искам да те питам дали имаш чип за Ауди купе 2.0?

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пет 24 мар 2006 13:09

Здравей Brezel, аз също се интересувам от чип за Golf 3 1,9 TDI (66 KW), с двг 1Z, 94 г. Интересува ме какъв ще бъде начинът на доставка, а и в последствие заплащането.

Здравей. Такъв чип имам. Всъщност са 2 вида. вдига мощостта с 25-30 коня. Интересува ме откъде си от кой град. Ако си от София или околностите ще ти го даде лечно ако ли не ще го прати по някой автобус. Заплащането може да стане по същия начин. Предваритемно благодаря за интереса.

Поздрави Brezel

Последна промяна от Brezel на Пон 13 фев 2012 21:07, променено общо 1 път.

Pashaliiski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pashaliiski » Пет 24 мар 2006 16:32

Колата е 92 г производство с 2.0 115 коня АБК двигател. Не е quattro или 16V.

liyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liyan » Нед 26 мар 2006 21:49

Здравей, интересуваме чип за Ауди А4 1.9 Тди 110к.с.?
Прочетох внимателно това което обясни за отрицателното влияние на чипа ..... Конкрено за мен - колата ми е с автоматична скоростна кутия, когато шофирам на дълаг път обикновенно скороста е между 150 - 180км, а оборотите 3000-3500, ако сложа чип скороста ще е същата, но това ще доведе ли до по високи обороти и до по високи температури? На градско определено е настъпвам на светофари, от Сф съм (как ще се отрази това на двигателя при поставяне на чип?).... Температурата в момента както и да карам не минава 90 градуса, до колко ще се увеличи, и до колко не е фатално....
Благодаря предварително :wink:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 28 мар 2006 2:59

Здравей. Извинявам се за забавилия се отговор. Аз съм на мнение че поставянето на чип няма да има никакъв негативен ефект върху колата ти. Имайки предвид как я караш няма да имаш проблеми. Всъщност аз също се интересувам от въпроса до колко би могъл да бъде опасен чиптунинга но в крайна сметка няма очен отговор. В Германия ADAC направиха проучване и в крайна сметка резултатът беше че не може да се каже че конкретна повреда в двигателя се дължи на друг чип. Просто прекалено много фактори играят при една повреда за да се каже че чипа е виновен. Единственото което беше по убедително е че колеготе от ADAC казват че ако имаш тунингчип и караш колата си постоянно на ПЪЛНА ГАЗ тогава вероятността от повреди е голяма. Питам се..... и да е без чип ако я настъпвам колата всеки ден до край колкото може да вдигне и то продължително дали тогава ще има повреди и дали те ще са в резултат от оригиналния чип :wink: Но за всеки случай е важно да се наблюдава как е състоянието и работата на колата особено първите 1-2 седмици след смяна на чипа. Все пак всеки трябва да е наясно че едно покачване на мощността никога не бива да бъде за сметка на гладката работа на двигателя нормалната работна температура и т.н. А относно до въпросът ти за оборотите... чипа не определя колко са високи оборотите на които караш а само времето което ще ти е необходимо да ги достигнеш :twisted: . Бих казал че кракът ти на газта най вече ги оределя :wink: Ако имаш тежък крак мога да ти предреча високи обороти. :D Температурата също не би трябвало да се промени.

Също трябва да се отбележи че накои тунинг фирми изпозват нещо като антиреклама за да след това да могат да кажат ''Наще чипове са супер а чуждите чипове чупят двигатели'' но това вече си е въпрос на фирмена политика. Това е от мен. :wink:

Поздрави Brezel

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 28 мар 2006 16:10

Brezel написа:Относно POLO-то искам да ти кажа, че можеш да му вдигнеш спокойно 9-10 коня отгоре.По принцип имам чипове за ПОЛО но твойто е сравнително ново

Здравей Brezel. По повод това което прочетох ,искам да те попитам дали имаш чип за POLO 1,3i ,'92 NZ мотор. Благодаря ти предварително.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 28 мар 2006 17:14

искам да те попитам дали имаш чип за POLO 1,3i ,'92 NZ мотор.

Здравей ще мога да ти кажа ако ми кажеш какъв е номера на компютъра на колата ти. Пише го отвъншната страна на компа. Ако сваляш компа за да го видиш ще е много добре ако го отвориш и видиш вътре какво пише на оригиналния чип или ако ми пратиш няколко снимки :wink:

Поздрави Brezel

Последна промяна от Brezel на Пон 13 фев 2012 21:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vi-MAX
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vi-MAX » Вто 28 мар 2006 23:43

ще си позволя и аз няколко коментара по темата. Занимавам се с чип тунинг от края на 1999та и мога да кажа , че имам някаква представа за нещата. Като чета колегата , който е автор на темата, тепърва навлиза в тази материя. Прави ми впечатление , че не е разбрал основните принципи - за правилно функциониране най-важни са номера на ЕКУто и софтуерния номер! Изказвания от рода "имам чип за 1,8 ама са 2 вида" , за 19ТДИ ще ти пратя 4 варианта" и тн звучат меко казано опасно... Второто по-важност е кой е правил софтуера! От това зависи какво точно ще стане, дали е наясно какво точно променя и какъв е резултата....все важни моменти си мисля...

От опит мога да ви предупредя да не пробвате на принципа на ТОТОто , работата не е от най-безопасните (особено ако се запоява!). За коли след 94та е абсурдно да се пробва какъвто и да е чип, различен от такъв правен по конкретния оригинал.

ЦЕНАта от 80лв няма да я коментирам, това за кражбата на софтуер също ми звучи несериозно. БЕз яснота за произход и автор нещата вървят към измама (нищо лично, просто логика). Досега съм работил с 5 немски фирми и една австрийска. Нормално цената на файл е 80-150 Евро (при положение , че имат налична точната версия), за изработка по оригинал цената варира нагоре. Факт е , че напоследък се навъдиха (в Германия става дума) самозвани "тунери и мапери" които "модифицират" файлове на 2но и 3но по-ниски цени... Резултатите не рядко са сериозни ремонти по ДВГта.

очаквам коментар :D

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 29 мар 2006 2:01

Айдеее почна се олелията с конкуренцията. Очаквах ви ама много време чакахте :lol:
Също трябва да се отбележи че накои тунинг фирми изпозват нещо като антиреклама за да след това да могат да кажат ''Наще чипове са супер а чуждите чипове чупят двигатели'' но това вече си е въпрос на фирмена политика. Това е от мен.

За съответните опастности не съм съгласен.
Който му се чете да чете :) http://www.adac.de/Auto_Motorrad/Technik_Zubehoer/Chip_Tuning/default.asp?TL=2

Изказвания от типа имам няколко различни чипа се дължат на факта че:

1. Колегите не винаги ми доставят достатъчно ИНФО за колата си и номера на екуто !!!

Софтуера го правя аз, лично аз. Това ми е професията това съм учил.
За коли след 94та не съм и споменавал за много видове чипове.

За цената и порано имаше подобни коментари. Напълно разбирам логиката. Чудя се ако същите чипове бях обявил за 400 евро парчето дали тогава щеше да ти прилича на ИЗМАМА. (приемам го лично въпреки уточнението ти :D ) Похвално е че си работил с немски и австрийски фирми но едно 5-минутно ровене в GOOGLE веднага показва че никоя НОРМАЛНА тунинг фирма няма да ти даде чип за 80-150 евро. Другарю цените си почват от 200 евро.

напоследък се навъдиха (в Германия става дума) самозвани "тунери и мапери" които "модифицират" файлове на 2но и 3но по-ниски цени

Дипломата си е диплома TU-Berlin Verkehrswesen Fahrzeugtechnik.

И отново едно уточнение за ИЗМАМАТА: До сега съм се разбрал с 5 човека да им дам чипове и на никой на абсолютно никой няма да му взема парите преди да го е пробвал!!! При полежение че 2ма не са от софия!!! Пич кажи ми как ще ги измамя? :(

До неделя няколко чипа ще бъдат в БГ и тогава други колеги могат да споделят впечатления.

Смешното е че исках да обменяме опит в тая тема а в крайна сметка само аз си отговарях на въпросите :P но изглежда колегите които се занимават отдавна с чиптунинг (уж 1999 ако не бъркам макар че тогава и компютър си нямал) си пазят добре хляба :lol:

За завършек ще кажа за 1000ден път че никой не карам на сила да пробва и на никой не съм обещал чудеса или 100% резулат. Ако не стане кой от каде е :wink:

п.п. Искрено се надявам темата да не се превърне във просташка караница защото всички знаем до какво ще доведе това. А ако някой все още го притеснява цената мога да му продам чип с намаление за 400 евро (май толкова върви чип за 1z двигател при колегите професионалисти)

Поздрави на всички и очаквам разумни коментари :wink:

Последна промяна от Brezel на Пон 13 фев 2012 21:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vi-MAX
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vi-MAX » Сря 29 мар 2006 10:50

далеч съм от идеята да се заяждам с теб , макар че тонът ти предразполага към друг вид храна :D :lol: 8)

под "сериен номер" какво разбираш ? Аз ти говоря за номер ная ЕЦУ и софтуерен номер - знаеш ли за какво иде реч :?:

кефи ме и принципа на работа... дано някой ти плати, щщот в БГ не е на МОДА да се плаща дистанционно ))) Ако не стане казваш "кой от къде е .." а... ами ако стане някоя мизерия какво правиш ?

Колкото до цените в Германия - прави разлика между дилърска и клиентска цена. Ама айде стига съм ти отварял очите , че ще станеш поредния мапер :D

Върни се в “Силов тунинг”