Спортен филтьр- конусен или панелен ?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 05 окт 2006 7:18

Има спийд камери, от тия които викат "И са кво праим?". Радвай се че ги е нямало.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Нед 29 окт 2006 9:35

GOLF 3 1,4Mi- вчера за проба сложих някакъв китайски спортен филтър(конусен)-16лв. и направо си го оставих,защото ефектът бе много добър.Хубав звук и от двигателя и от ауспуха(със спортно гърне съм),стабилни обороти на празен ход(а преди стрелката на оборотомера леко играеше),пали по-добре(карам почти само на газ,но автоматично пали винаги на бензин).Днес ще мисля начини за стабилно закрепване,а после и за "по-марков" филтър.Но ме безпокои един тънък маркуч, който отива от оригиналния филтър в двигателя и сега става излишен (прилича ми на маркуч за вакум).Ако някой знае за какво е и дали е важен нека пише!

absolut11
Автомобил:
Двигател:

К

Мнениеот absolut11 » Нед 29 окт 2006 10:53

Здравейте Имам VW passat 1.8mi 1990г. на газ . и искам да ви питам дали ще има смисъл да си слагам филтър.Говоря за K&N.Ще има ли весе пак някаква разлика в звука?

Потребителски аватар
FEN-NA-GOLF
Автомобил: Golf mk5
Двигател: BKC

Мнениеот FEN-NA-GOLF » Нед 29 окт 2006 11:12

Ще ми препоръчате ли някъв спортен филтър за голф 3 1.8 90 коня :?:

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Нед 29 окт 2006 11:39

На ман пък ми е интересно има ли някаква същественна разлика (в звука или пропускливостта на въздуха) между обикновен конусен филтър и двойно конусен филтър и кой е за предпочитане?

Обикновен:
Изображение

Двоен конус:
Изображение

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Нед 29 окт 2006 20:48

absolut11 написа:Здравейте Имам VW passat 1.8mi 1990г. на газ . и искам да ви питам дали ще има смисъл да си слагам филтър.Говоря за K&N.Ще има ли весе пак някаква разлика в звука?

При мен няма рзлика нито в звука нито във вървежа(аз съм с оригиналното гърне),но при всеки е различно.Мисля че ако си с проходно гърне се усеща повече разлика...

DOHC написа:На ман пък ми е интересно има ли някаква същественна разлика (в звука или пропускливостта на въздуха) между обикновен конусен филтър и двойно конусен филтър и кой е за предпочитане?

Логично е двойно конусният да е по-пропусклив(така мисля)щото има по-голяма "работна"площ,за звук незная скоро чух един обикновен конус(АЕМ)-при засмукването самия филтър реве много приятно.Моя е двоен конус (SCT) и при мен няма никакъв звук но колата ми е слаба и не дърпа толкова здраво :D

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Пон 30 окт 2006 20:25

здравейте колеги,
предстои ми пълна подмяна на консумативите по Голфчето и така и така ще сменям въздушен филтър мисля да сложа малко "по - отворен" или спортен както се казва в тунинг средите.
определено искам да е панелен, защото при автомобили с принудително пълнене няма абсолютно никакъв смисъл от т.нар. конусни или отворени филтри / предполагам знаете защо /.
прочетох темата и бих желал да попитам откъде да си намеря такъв, например JR Filters?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 30 окт 2006 20:32

TDI-RS написа:здравейте колеги,
предстои ми пълна подмяна на консумативите по Голфчето и така и така ще сменям въздушен филтър мисля да сложа малко "по - отворен" или спортен както се казва в тунинг средите.
определено искам да е панелен, защото при автомобили с принудително пълнене няма абсолютно никакъв смисъл от т.нар. конусни или отворени филтри / предполагам знаете защо /.
прочетох темата и бих желал да попитам откъде да си намеря такъв, например JR Filters?

Ей тука ги продават:
http://www.heed-auto.com/

Много арна четворка имаш, предполам 131кс с 6скорости

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Пон 30 окт 2006 21:09

niikoo_1 написа:Ей тука ги продават:
http://www.heed-auto.com/

Много арна четворка имаш, предполам 131кс с 6скорости

двойно мерси, колега
разрових се из сайта им и мисля, че ще са ми полезни в най - скоро време!

прав си за голфчето - 131 к.с. е и със 6 скоросто. искам малко да освежа вървежа и си мисля, че съвместната работа на Brezel и JR Filters ще даде приличен резултат!

Върни се в “Силов тунинг”