didkoltd написа:...Идеята да сложи АБФ е повече от добра даже,който не е карал вървящ АБФ само може да каже ,че 2Е върви като него ,че даже и по-добре - пълни глупости!
дидко, приятелю... напоследък в няколко теми се разминаваме. И аз мисля че пишеш глупости, но не съм го казал до момента. Ще ти отговоря културно:
Абф съм имал в продължение на 3 години, преди доста време... Колата ми вървеше доста, бая хора я знаеха, имаше леки промени тук-там...
Говорим за стокови коли!- 2.0 115 коня има малко по-нисък въртящ момент, но го достига много рано- около 3000 оборота, като има варианти и още на 2600 оборота да го има. Абф има 180нм чак на 4800... Плюс това 1,2 и 3 са доста по-къси от абф-ските, а и колата е малко по-лека. По тази причина докъм 3000 оборота е много жива и пъргава, за разликата от абф. Специално за теб, за да не ми преиначаваш думите- на еластичност в ниски обороти 8В е по-добре от 16В- като доускорение от 40-80 на 4-та или 60-100 на 5-та. Незнам ти как караш, но аз в града и при ежедневно каране рядко превишавам 3000 оборота.
Какво се случва след 4000 оборота на всички е ясно!
Има много писано за маховиците...
За кутиите- пишеш че караш абф-а с кутия от дизел. Айде кажи ми предавателните числа на скоростите и дифа, да видим за какво става въпрос, да я съпоставим с някоя бензинова да видим къде е предимството и. Писа в друга тема че е от атмосферен дизел и е ясно, че е такава, от ТД или ТДИ ако е, абф-а ще умре. Знаеш ли че едно ТДИ на 3000об на 5-та върви със 140км/ч (за 3-ка говорим), абф е със 105км/ч
Смятам че не е необходимо да качиш кутията на колата и да покараш, за да разбереш как ще се държи и с колко ще ти падат оборотите при смяна на предавка на съответни обороти. За това си има код- намираш предавателното число и смяташ.