Здравейте колеги!Карам Б3,комбинизон с 1.9 AAZ мотор.Мотора е доста баран и върви прилично,но на мен не ми стига.
В момента обмислям няколко варианта за смяна на мотора,и искам да се допитам до вас кое ще ми препоръчате.
1.АБФ,150 коня.
2.1.9 ТДИ 110 коня
3.2.5 ТДИ 5 цилиндъра 140 коня от Волво 850.
4.ВР6
5.Г60
Кой суап според вас ще се получи най-добре като вървеж и динамика на автомобила?Кои са труднустите които бих срещнал?
Според мен,с АБФ-фа няма да стане кой знае,какво защото този мотор си е доста куц и ще има много работа докато го накарам да върви прилично.
1.9 ТДИ-то ще стане лесно,и няма да имам особени трудности с монтажа му,но съм останал с впечатление че частите за обслужването му идват малко скъпички,а и някак си мощноста му е посредствена според мен,смисъл че незнам дали ще ми е достатъчна.
Най-ми е на сърце 2.5-то защото от време на време карам такова Волво и съм просто очарован от този мотор,и като разход и като вървеж,а обслужването не кой знае какво като цена.Ще има много трудности при монтажа му,но все пак съм убеден че ще си струва,всяка капка пот,а и има огромна възможност за вдигане на мощноста му.Във волвото положението на мотора е идентично като при Б3-ката,за разлика от положението на този мотор при старата А 6-ца,и 2.5-то е само с 5-6см по дълъг (мерен от шайбата на коляновия вал до края на скоростната кутия) от 1.9 ААЗ,което прави монтажа му възможен.
4-ти вариант почти съм го отписал поради неоправданият му вървеж спрямо разхода.
5-тия също почти съм го отписал,поради постоянните му проблеми с компресора,което се оправя с поставянето на турбина но от там още доста средства и т.н.
Очаквам всякакви съвети и предложения.
Ако темата ми не е в правилния раздел,моля да бъде преместена там където трябва.
Passat B3 1.9 TD+i < 1.9TDI или 2.5TDI Кое ще препоръчате?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Passat B3 1.9 TD+i < 1.9TDI или 2.5TDI Кое ще препоръчате?
1.9 tdi 110 или ВР6
-
- Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
- Двигател:
tdi fen написа:1.9 tdi 110 или ВР6
С какво според теб превъзхождат другите мотори?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
темата е за 'технически за пасат" щото си е просто смяна на мотор(или засега е избор на такъв)
Като изключим 2.5 дизела, всичко останало пасва в коша на б3 без каквото и да е преправяне, щото оригинално се вгражда в него(за мен б3 и б4 са еднакви)
явно че си фен на дизела, качвай 1.9 афн ,че според мен не си струва да се филмираш с 2.5
между другото разсъжденията върху бензиновите мотори са ти напълно погрешни, предполагам от липса на преки наблюдения.
ако това основния критерий, чак недоумявам какви варианти имаш, освен един
Като изключим 2.5 дизела, всичко останало пасва в коша на б3 без каквото и да е преправяне, щото оригинално се вгражда в него(за мен б3 и б4 са еднакви)
явно че си фен на дизела, качвай 1.9 афн ,че според мен не си струва да се филмираш с 2.5
между другото разсъжденията върху бензиновите мотори са ти напълно погрешни, предполагам от липса на преки наблюдения.
Кой суап според вас ще се получи най-добре като вървеж и динамика на автомобила
ако това основния критерий, чак недоумявам какви варианти имаш, освен един

- SVETLIO-VR
- Автомобил: BORA
- Двигател: AJM 250+ps
С четвъртия ти вариант си в голяма грешка.VR6-цата си върви доста прилично, няма сравнение с тди сток и е доста издръжлив мотор, много трудно ще го строшиш
.И все пак избора си е твой 

-
- Двигател:
Расъжденията ми за бензиновите мотори са на базата на това че имам приятели с такива мотори(АБФ и Г60),и преди когато бях хондаджия си правех завойчета около тях докато сме се гонели,а и съм им карал колите,и някак си не не вървят като за 150-60 коня.
Върху ВР6 нямам конкретни наблюдения освен няколкото неуспешни опита мои съграждани да накарат такъв мотор да върви като за конете си,било атмосферен било с принудително пълнене.
Може би всичките са били куци или са имали някви проблеми,но съм карал и с доста случайно срещнати и резултата пак е бил същия.
С какво според вас афн превъзхожда 2.5-то освен с променливата геометрия?Все пак 5-така с чипосване става 180-190 коня и с въртящ момент като на "камион".
Идеята ми е да се получи надежден автомобил с приличен разход,не много скъпо обслужване,и да се качвам и слизам от него с усмивка до ушите
Като че ли наистина клоня повече към печката,или може би обичам да правя колите зад мен целите в сажди

Върху ВР6 нямам конкретни наблюдения освен няколкото неуспешни опита мои съграждани да накарат такъв мотор да върви като за конете си,било атмосферен било с принудително пълнене.
Може би всичките са били куци или са имали някви проблеми,но съм карал и с доста случайно срещнати и резултата пак е бил същия.
С какво според вас афн превъзхожда 2.5-то освен с променливата геометрия?Все пак 5-така с чипосване става 180-190 коня и с въртящ момент като на "камион".
Идеята ми е да се получи надежден автомобил с приличен разход,не много скъпо обслужване,и да се качвам и слизам от него с усмивка до ушите

Като че ли наистина клоня повече към печката,или може би обичам да правя колите зад мен целите в сажди

Не знам каква Хонда си карал преди но ми е интересно как си си правил кръгчета покрай Г60 и АБФ както и ВР6 при условие ,че и с Г60 и сега с ВР6 правя такъв разстрел на Хонда ЦРХ витек, 50м аванс на 400м. За дизел пък да не говорим чипосана 110-ка в купе на Голф 3 я разтягам пак с 50-на метра. Освен това ВР6 не гори кои знае колко много,10-12/100 градско при спокойно каране
Аз съм с afn + чип вървежа е доста приличен а за разхода доста хора ще ти завидят 

-
- Двигател:
ВР6 не съм наказвал,само съм гледал разни гонки на VW-та с такъв мотор.Но доста АБФ-чета съм обърквал,както и две корадота Г60.Хондата беше B20-ка,2 кила бензин,16 волта 
Вариантите са два или хондата ми е вървяла много,или всички VW-та с които съм се гонил са били куци.
А относто 110-ката ТДИ карал съм няколко вазлични коли с този мотор,понавървява но неможе да се опъне на 5-те цилиндъра.
А тва за горенето на ВР6 цата силно ме съмнява,защото по каталог си я дават да гори 14 градско,а и ако гори 10 да речем то толкова гори и един АБФ....нещо няма логика.

Вариантите са два или хондата ми е вървяла много,или всички VW-та с които съм се гонил са били куци.
А относто 110-ката ТДИ карал съм няколко вазлични коли с този мотор,понавървява но неможе да се опъне на 5-те цилиндъра.
А тва за горенето на ВР6 цата силно ме съмнява,защото по каталог си я дават да гори 14 градско,а и ако гори 10 да речем то толкова гори и един АБФ....нещо няма логика.
Нямам интерес да лъжа за разхода,от това няма да почне да ми гори по малко
А и казах при спокойно каране,ако го настъпваш разхода отива на 20/100

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Това важи за малките градове, в София примерно и без да натискаш, под 14-15 не можеш да докараш заради задръствания.
Аз съм докарвал и 9л разход градско, ама нощем като няма трафик да вися, иначе нормално 13-16 според зависи.
Аз съм докарвал и 9л разход градско, ама нощем като няма трафик да вися, иначе нормално 13-16 според зависи.
- pe6kata
- VW експерт
dj carul написа:..А тва за горенето на ВР6 цата силно ме съмнява,защото по каталог си я дават да гори 14 градско,а и ако гори 10 да речем то толкова гори и един АБФ....нещо няма логика.
както казах тръгваш да говориш предубедено, като донякъде те разбирам. И затова ти казах че ти липсат преки наблюдения.
Конкретно за разхода- незнам какво си гледал, но имам заводската книжка на пасат б3, в която са дадени всички мотори, слагани на модела, с всякакви числа в тях. Вярва ли ти се или не, но разликата в градско м/у 1.8 моно и вр6 е от порядъка на литър. Понеже си опулил вече очи... продължавам... гори по-малко от 2.0 16в 9а.
Ясно е че ако се настъпва... абе наско си го е написал много вярно. Пък ако искакш вярвай...
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
pe6kata написа:Конкретно за разхода- незнам какво си гледал, но имам заводската книжка на пасат б3, в която са дадени всички мотори, слагани на модела, с всякакви числа в тях. Вярва ли ти се или не, но разликата в градско м/у 1.8 моно и вр6 е от порядъка на литър. Понеже си опулил вече очи... продължавам... гори по-малко от 2.0 16в 9а.

Слагай че да ти върви W10 TDI от туарег че то голям спор стана.
- pe6kata
- VW експерт
Vento написа:Това важи за малките градове, в София примерно и без да натискаш, под 14-15 не можеш да докараш заради задръствания.
напротив! в малките градове разстоянията са много къси и колата върви все студена и разхода е много по-висок. Знам какво ми гори в Пловдив, знам какво е в Елхово.
А в това 13-16 наистина ключовата думичка е според зависи. Защото спестяваш две основни неща- че колата я настъпваш яко, щото знам как я караш и другото че е синхро. Да, вентото ти гори около 10, ама е моно и го караш съвсем спокойно най-важното...
Най-ме е яд като тръгнеш да се опитваш да го изкараш тоя мотор като прищявка едва ли не- че гори, че е скъп за поддръжка, че видиш ли не е за всеки...