1.8т във Лупо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Zlatev8912
Автомобил:
Двигател:

1.8т във Лупо

Мнениеот Zlatev8912 » Пон 22 юли 2024 22:13

Здравейте колеги нов съм във форума и съм доста невеж от към тунинг за което се извинявам предварително,но ми е влезнала една муха от месец насам и съм решил да го направя,започна се само външно украсяване и се получи добре поне на мен много ми харесва,но е прекалено слаба, колата е лупо 1.0 50 коня
Идеята ми е да купя цяла кола за донор ако по принцип се ползват повечето неща освен двигател и скорости за което моля за съвет и с какъв двигател да бъде защото знам че са няколко вида знам че просто искам 1.8 турбо с малко доработки да стигне около 200 коня
Та ако може да ме ориентирате към някои майстор колега който би се захванал с този проект и според вас грубо колко ще ми излезе всичко
По принцип до 10к макс мога да се отпусна :biggrin
Благодаря предварително и се извинявам още веднъж но не съм наясно с нищо и всякакви съвети ще са ми от полза

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: 1.8т във Лупо

Мнениеот Vlad777 » Вто 23 юли 2024 12:32

За 200 кс най-лесно е да се търси 1.8T с електронна газ и К03s турбина. Монтира се примерно на Голф 4 150 и 180 к.с., като втория е доста рядък.

150 к.с. с код AUM е такъв след края на 2001 г.

Аз преди сигурно 7-8 години купих такъв двигател и в момента е монтиран на Golf 2, който е направен за писта от Danko's Garage.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Вто 23 юли 2024 13:05

Помисли и за другите неща покрай колата освен мотора. Трябва да се сменя окачване, гуми, джанти, спирачки, евентуално разпънки + ходене по мъките малко ако мотора не влиза "нормално" в коша. С изключително късо междуосие си и в завой веднага можеш да станеш триколка., ако не са взети мерки за колата освен присадката на мотор. Колата без ESP може да не е много приятна за каране, ако няма да я правиш само за писта.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 23 юли 2024 15:04

Бая занимавка, но 1.8Т най лесно ще намериш от Seat Leon 180 к.с, с чип - 210 к.с.
Това лупо няма да може да тръгне от място с тоя мотор, само ще върти гуми, отделно в коша няма да може игла да пуснеш :mhihi
Трябва да видиш и с каква кутия ще го караш, че в лупото не знам от 1.8Т-то дали ще се събере, но с мъка сигурно ще стане..

Като цяло това е доста игра, аз не бих се заел. Просто си вземи 1.8Т - 180 к.с. в купетата които се предлага и му сложи чип ако ти е бавно.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 23 юли 2024 15:21

fur1ous написа:Това лупо няма да може да тръгне от място с тоя мотор, само ще върти гуми...

То няма и да завива :mhihi

Zlatev8912
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatev8912 » Вто 23 юли 2024 15:47

Като цяло няма да се правят дръпки на всеки светофар или да се раздава няква луда газ че да съм на тръни постоянно но идеята ми е като ми се прииска да мога да дам газ :newsm66
Общо взето искам да стане интересна кола и да си е направена по мои вкус не да купувам готова с такъв мотор но незнам кои би се заел с това нещо
Да попитам Danko's Garage освен?
Това е колата иначе
Ще пробвам да кача снимки,на мен много ми харесва и според мен си заслужава едно 1.8т вътре :11

Zlatev8912
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatev8912 » Вто 23 юли 2024 20:13

group® написа:
fur1ous написа:Това лупо няма да може да тръгне от място с тоя мотор, само ще върти гуми...

Какво имаш предвид че няма да завива колега с бърза скорост ли или?

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 23 юли 2024 21:16

Има предвид,че в момента в който подадеш газ и почне да върти гуми, въпреки че си навил волана колата ще върви напред, а няма да завива.
Очакван ефект, проста физика. :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 23 юли 2024 21:31

Ще е луда работа.
Познат вкара във смарт ходова част и мотор от някакво субару малко бусче ( и на бусчето е отзад мотора, за ифо) . Бая време си игра. Стана 4х4 , мотора с доработки , турбо и т.н. Външно много леко си личи, че нещо не е съвсем "наред" с количката. Но стана доста наблъскано и почти няма де да бръкнеш.
Пинг-понг топче.

thanis

Мнениеот thanis » Вто 23 юли 2024 22:01

Zlatev8912 написа:
group® написа:

С цялото ми уважение към теб. Ако задаваш такъв въпрос или не разбираш какво има предвид. Не си прави колата толкова мощна. Не е за теб. Гледай за 1.6GTI Lupo - достатъчно ще ти е.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 23 юли 2024 22:15

Zlatev8912 написа:

В общи линии да.
С това тегло отпред ...
Ще изправяш завоите, като водно колело на Ахтопол.
Трябва да се прехвърля част от теглото назад...
Предния мост по-широк.... То така или иначе така ще стане...
Чакай...
Ти нали не мислиш, че това нещо ще може да се кара по улицете законно?
Защото 10бона няма да ти стигнат само за да го узакониш (повечето ще ти кажат, че дори е невъзможно).

Zlatev8912
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatev8912 » Сря 24 юли 2024 7:53

group® написа:
Zlatev8912 написа:

В общи линии да.
С това тегло отпред ...
Ще изправяш завоите, като водно колело на Ахтопол.
Трябва да се прехвърля част от теглото назад...
Предния мост по-широк.... То така или иначе така ще стане...
Чакай...
Ти нали не мислиш, че това нещо ще може да се кара по улицете законно?
Защото 10бона няма да ти стигнат само за да го узакониш (повечето ще ти кажат, че дори е невъзможно).

Това щеше да ми е следващия въпрос как стоят нещата с тези смени на двигатели
Ако не се узакони ще има проблем предполагам с катаджиите и следователно спиране от движение или?
Има ли колега които е сменял двигател и не е узаконил да сподели как стоят нещата при проверка

thanis

Мнениеот thanis » Сря 24 юли 2024 10:44

Свалят ти номерата общо взето. Технотест да минеш трябва да се пипат много неща. Не че е невъзможно, ама нашенците не са много ентусиасти за такива изпълнения. Тях само им дай да я минат от N1 на M1 и да сложат 1 колан и/или да смениш двигател от същата серия.

Хубаво е да имаш ентусиазъм, но ако нещата трябва да станат както трябва, 10 хиляди лева няма да ти стигнат доникъде. Затова колеги ти предложиха просто да си вземеш кола с голям мотор фабрично.

Минаха времената където можеше да се минава с кво да е. Ако колата няма да е за писта, по-добре се откажи, защото риска да я дерегистрират и недай си боже конфискуват не си заслужава.

+ факта че на толкова къси купета, огромно тегло отпред без системи за сигурност с голяма мощност е рецепта за провал и визити по болници и морги.

По вероятно е да ти позволят на 1.6 GTI Lupo да сложиш турбина от колкото да присаждаш двигател, който да е 200к.с. на фабричен 1.0 50к.с.

На 880 килограма кола, ти искаш да слагаш още 100-150, ако не и повече на предния мост, като тя така или иначе не е била 50/50 с 1.0 моторчето ама и да е 200тина коня.

Единствената опция да смениш двигател (без технотест) е да вземеш същия от същата кола и да изтриеш номера на двигателя и да се направиш на ударен пред канала, че се е изтрил.

Едно време коронния номер на почти всички е36-ци беше да вземат 316i и слагат вътре мотора от 328i и никой не ги закачаше, защото и полицаите много много не разбираха, стига да не я направиш на права тръба.

С твоите намерения ясно ще си проличи, че двигателя в коша изобщо не е за твоята кола.

Zlatev8912
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatev8912 » Сря 24 юли 2024 11:43

Само това ме спира като цяло защото както казваш ще си личи доста че този двигател не е фабричен и само да се набият едни пари и после да се спира от движение и щуротии е безсмислено
Иска ми се много но за да се озакони не ми се дават 10к отгоре вурху другите 8к примерно за смяната става прекалено много и няма смисъл и маи ще се откажа все пак ще разпитам как стоят нещата имам познати полицай и поне да знам със сигурност
Благодаря ви все пак за отзивчивостта :beer

Последна промяна от Vlad777 на Сря 24 юли 2024 12:36, променено общо 1 път.
Причина: Няма нужда да се цитира предишното мнение.

thanis

Мнениеот thanis » Сря 24 юли 2024 12:40

Познат полицай никаква работа не ти върши. Обади се в Технотест и им кажи какво искаш и колко пари да си приготвиш и какво ще искат от тяхна страна.

Полицая нито го интересува, нито може да ти каже какво ще се изисква реално. Полицията само вписва информация и проверява за истинност на шаси/двигател.

Тези които ти дават право да се движиш с модификации са техническите органи, който към момента в България е основно Технотест. Можеш на теория да получиш одобрение от такъв орган от друга държава от ЕС, но там пак трябва да имаш съдействие на локално ниво.

Генерално 10 хиляди лева за това което наистина искаш не стигат за нищо. Нима мислиш да караш със скоростната кутия и съединител от 1.0 50 коня, нима мислиш, че полуоски, рейки и всичко по това Лупо може да понесе 200к.с.

проблема ти не е просто двигател А да се озове в коша на двигател Б.

Ако ще си правиш колата за писта Дракон примерно - все тая, бюджета може и да стигне. Ако ще е евридейка - не си заслужава пътя, който трябва да извървиш.

Върни се в “Силов тунинг”