идеята ми е да заменя блока и главата на 1.8ПБ с блок и глава от 2.0 2Е,като инжекцията,всмукателния колектор и изпускателния да си останат същите
интерисуват ме следните неща:
1 - всмукателните и изпускателните колектори дали са с еднакви размери относно захващането им към главата
2 - колко кубика са дюзите на двата модела
3 - захващането на двата мотора еднакво ли е
4 - изкажете мнение за тази интервенция
замяна на 1.8 PB двигател с 2.0 2E
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
замяна на 1.8 PB двигател с 2.0 2E
Последна промяна от moimoimoi на Съб 03 яну 2009 22:01, променено общо 1 път.
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
golf_mania_jambol, Имал си 2Е на Г2? Или на друга кола? Нещо не ми се вярва да си карал 2Е и ПБ на едно и също купе и да говориш такива неща. Особено, ако става въпрос за моето бившо ПБ, което е най-умрелия мотор, който съм карал.
П.С. май не става въпрос за него
и все пак не бих се съгласил, че ПБ ще върви по-добре от 2Е.
П.С. май не става въпрос за него

мк1
брат слагаи 9а и забравяш.дори 9а е по евтин от кр-а и е по хубав!!!
само ти трябва големия колектор от кр-а.....
само ти трябва големия колектор от кр-а.....

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
moimoimoi написа:идеята ми е че сегашния мотор 1.8 пб трябва да го правя понеже много харчи масло, да сложа 2Е с старата инжекция-само блок и глава на 2Е, и за това събирам мнения относно трудностите по това
Няма смисъл от глава на 2Е - ще си създадеш само допълнителни проблеми с дюзи, колектори и дросели, защото са различни...
Слагай само долнището от 2Е

- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
imah 3 ka gti ......за набиране сега ги побърква моята 2 гти ....мнооо по добра е...хах тва 4е си имал спънато пб не си го изкарваи на менеmyrshavija написа:golf_mania_jambol, Имал си 2Е на Г2? Или на друга кола? Нещо не ми се вярва да си карал 2Е и ПБ на едно и също купе и да говориш такива неща. Особено, ако става въпрос за моето бившо ПБ, което е най-умрелия мотор, който съм карал.
П.С. май не става въпрос за негои все пак не бих се съгласил, че ПБ ще върви по-добре от 2Е.

Последна промяна от golf_mania_jambol на Нед 04 яну 2009 17:30, променено общо 1 път.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
миро не става дума за твоя пасат
за сега няма проблеми с него ,ама и аз толкова го карам,има няма 10 000 км
колата е голф 2 с не много добър мотор PB и газ няма да има, ама и механични инжекции не ми допадат
в момента обмислям и идеята за 1.8 16v от seat който е с електическа инжекция 129 коня

колата е голф 2 с не много добър мотор PB и газ няма да има, ама и механични инжекции не ми допадат
в момента обмислям и идеята за 1.8 16v от seat който е с електическа инжекция 129 коня
Последна промяна от moimoimoi на Нед 04 яну 2009 17:34, променено общо 1 път.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf_mania_jambol написа:imah 3 ka gti ......за набиране сега ги побърква моята 2 гти ....мнооо по добра е...хах тва 4е си имал спънато пб не си го изкарваи на менеmyrshavija написа:golf_mania_jambol, Имал си 2Е на Г2? Или на друга кола? Нещо не ми се вярва да си карал 2Е и ПБ на едно и също купе и да говориш такива неща. Особено, ако става въпрос за моето бившо ПБ, което е най-умрелия мотор, който съм карал.
П.С. май не става въпрос за негои все пак не бих се съгласил, че ПБ ще върви по-добре от 2Е.
ме бързаи да дава6 мнения 4е съм бил имал 2 е на голф 2 не съм казал 4е на тва купе ........караи запазено пб със скоростна кутия 9 а и направи разлика ......
Чети хубаво какво е написал колегата "2Е и ПБ на едно и също купе" - за теб май нямат значение килограмите на автомобилите или разликата в скоростните кутии...
Ако имаш нещо да напишеш конкретно по въпроса на колегата - пиши, иначе просто си чети...не се чувствай длъжен да пишеш във всяка тема от раздела!
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Забрави за 2е , ремонтирай ПБто,сложи разпр. вал с раздвижна шайба, изпускателен колектор от неръждавейка (ако имаш възможност направи коляновия вал) + едни скорости от голф единица и ще забравиш да искаш стоково 16в било то 1.8 или 2.0 просто трябва малко повече труд и ще останеш изненадан от резултата . Само газ недей да слагаш.
- angel.1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всички тези неща които си написал могат да се приложат и на едно двулитрово долнище и ефекта ще е още по-голям.За теб 200см3 в повече нищо ли не означават.По същата логика можеш да убеждаваш колегата ,че 1.6 е по-добър от 1.8 или че поне са са еднакви.Stenly написа:Забрави за 2е , ремонтирай ПБто,сложи разпр. вал с раздвижна шайба, изпускателен колектор от неръждавейка (ако имаш възможност направи коляновия вал) + едни скорости от голф единица и ще забравиш да искаш стоково 16в било то 1.8 или 2.0 просто трябва малко повече труд и ще останеш изненадан от резултата . Само газ недей да слагаш.