Въпрос за бъдещ проект Golf mk1 engine Swap1.1 to 1.6 d
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за бъдещ проект Golf mk1 engine Swap1.1 to 1.6 d
Здравейте на всички,имам под ръка голф 1 двуврат много запазен ,но с мотор 1.1!Искам да му набутам 1.6дизел от голф 2 заедно с кутията,но въпроса е следния:вътрешните карета са по малки на 1.1-а на 1.6 са големи,но евентуална смяна на полуоски не става заради шенкелите,а шенкил от двойка немога да сложа защото шарнира е различен???
Някой от правилите това упражнение може ли да даде съвет?Благодаря предварителнно.

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Re: Въпрос за бъдещ проект Golf mk1 engine Swap1.1 to 1.6 d
ANDREYO написа:Здравейте на всички,имам под ръка голф 1 двуврат много запазен ,но с мотор 1.1!Искам да му набутам 1.6дизел от голф 2 заедно с кутията,но въпроса е следния:вътрешните карета са по малки на 1.1-а на 1.6 са големи,но евентуална смяна на полуоски не става заради шенкелите,а шенкил от двойка немога да сложа защото шарнира е различен???Някой от правилите това упражнение може ли да даде съвет?Благодаря предварителнно.
Не знам на 1.1 как е, но на 1.8гти шлица на шенкела е същия като на 2-ката. Ако искаш да останеш с бензиновата кутия има и други варианти, но първо трябва да решиш кое ще сменяш. Мен ми се струва че това 1,6г е много куцо, по-добре 1.9тд или 1.9тди. За да има смисъл цялата гимнастика. Каквао целиш със swap-a
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ми целата работа е да го направя да върви безгрижно и да мога да го карам без да се замислям колко гори демек нисък и бавен да мога да го влача по съборите дееа!
Че 1.1. колко гори?
Струва ли си въобще тая интервенция заради разлика5-6 лв на 100 км.Или просто ти се занимава с нещо?

- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а и то е с делко с чукче и ме съсипваlos_tigros написа:Че 1.1. колко гори?Струва ли си въобще тая интервенция заради разлика5-6 лв на 100 км.Или просто ти се занимава с нещо?
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е лека полека ше стане ма номера е да набутам двойков мотор веднъж а за икономията ,не е важна но искам да сложа дизел заради простотата му,иначе имам и вариант за 1.8 карб. но проблема е същия.И за момента не ми се влиза в филми с бензинови помпи и инсталация и затова се спрях на дизела
- yori
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
leonardo_vd написа:ANDREYO написа:...Не знам на 1.1 как е, но на 1.8гти шлица на шенкела е същия като на 2-ката. Ако искаш да останеш с бензиновата кутия има и други варианти, но първо трябва да решиш кое ще сменяш. Мен ми се струва че това 1,6г е много куцо, по-добре 1.9тд или 1.9тди. За да има смисъл цялата гимнастика. Каквао целиш със swap-a
ако имаш възможност тикай едно TDI и се радвай!
Човека явно има тези 2 двигателя на разположение.Едва ли сега ще тръгне да купува друг щото е по-добър.Не премествайте темата встрани.
Ако някой може да му помогне да каже.

- r_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
здр колега...зна4и:слага6 мотора с скоростите,за6тото твоите НЕ стават на блока 1.1,трябва да преправи6 и смени6 вси4ки лапи за захва6тането му,трябва да смени6 и лостовата система и скоростният лост,за6тото твоита НЕ става,полуоските съ6то те 6те станат на главините не се притесняваи за това,об6то взето тва еANDREYO написа:Здравейте на всички,имам под ръка голф 1 двуврат много запазен ,но с мотор 1.1!Искам да му набутам 1.6дизел от голф 2 заедно с кутията,но въпроса е следния:вътрешните карета са по малки на 1.1-а на 1.6 са големи,но евентуална смяна на полуоски не става заради шенкелите,а шенкил от двойка немога да сложа защото шарнира е различен???Някой от правилите това упражнение може ли да даде съвет?Благодаря предварителнно.

- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи полуоските от двоика ще станат на шенкела от единак 1.1?
- leonardo_vd
- Контакти:
ANDREYO написа:значи полуоските от двоика ще станат на шенкела от единак 1.1?
Даааааа, колко човека трябва да ти го кажат че да поверваш. Айде какво се чудиш почвай го. Голфетката изглежда много добре, само не я съсипвай с некой мъртъв мотор.
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и гадни джанти а? Голем аватарleonardo_vd написа:ANDREYO написа:значи полуоските от двоика ще станат на шенкела от единак 1.1?
Даааааа, колко човека трябва да ти го кажат че да поверваш. Айде какво се чудиш почвай го. Голфетката изглежда много добре, само не я съсипвай с некой мъртъв мотор.
- r_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
от 1-ца 1.5,1.6,1,8 стават полуоските,на 2-ката са малко по дълги,но пак може да се ползват с интервенцииANDREYO написа:значи полуоските от двоика ще станат на шенкела от единак 1.1?

- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
r_tuning написа:от 1-ца 1.5,1.6,1,8 стават полуоските,на 2-ката са малко по дълги,но пак може да се ползват с интервенцииANDREYO написа:значи полуоските от двоика ще станат на шенкела от единак 1.1?
е моита е 1.1 и вътрешните карета са различни от на 1.5 1.6
- leonardo_vd
- Контакти:
ти така или иначе не можеш да ползваш твоята кутия и вътрешните карета няма да те бъркат. размисли за каплите и ще ти дам мотора и таблото.