Спортно окачване AKX FK Automotive

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Спортно окачване AKX FK Automotive

Мнениеот grandvizitor » Съб 13 дек 2008 11:57

Някой, който е пробвал или има някакво мнение за това окачване, би ли споделил някакви отзиви? Дали наистина е FK и спрямо Apex, KW, Koni къде горе долу се намира окачването на FK? Съдейки по цената ме обземат смесени чувства.. :?

http://pitstopshop.eu/product_info.php?cPath=109_700_302&products_id=3062

Предварително благодаря! :)

P.S. От полза ще ми бъде и ако предложите къде и за колко мога намеря ново подобно окачване до около 600-700лв за моя абф. :roll: Принципно търся 40/40, но ако изпадне изгодно 60/40 пак мога да се навия.

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Нед 14 дек 2008 12:02

Като си помислиш,че в момента в каталога на FK ги продават на около 135 евро,ще те обземат все повече такива ЧУВСТВА....
И все пак това е чисто ново окачване с TUV и си мисля ,че за нормално градско каране,без спортни редовни изпълнения на писта,направо си е перфектно.Или поне по-добре от някое старо,неизвестно кога готово да умре окачване... :) Пък и нашите пътища осеяни с дупки и кратери не са много подходящи за най-твърдите маркови окачвания,за които милеем така.Получават се едни удари...подскачания...спирания....псувни....и др. Помисли първо до къде искаш да стигнеш с твърдостта.

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Нед 14 дек 2008 14:18

peshoxx написа:Като си помислиш,че в момента в каталога на FK ги продават на около 135 евро,ще те обземат все повече такива ЧУВСТВА....
И все пак това е чисто ново окачване с TUV и си мисля ,че за нормално градско каране,без спортни редовни изпълнения на писта,направо си е перфектно.Или поне по-добре от някое старо,неизвестно кога готово да умре окачване... :) Пък и нашите пътища осеяни с дупки и кратери не са много подходящи за най-твърдите маркови окачвания,за които милеем така.Получават се едни удари...подскачания...спирания....псувни....и др. Помисли първо до къде искаш да стигнеш с твърдостта.

На мен със сигурност не ми трябва такова за писта, а за градско каране. Искаш да кажеш, че точно това не е от най-твърдите и все пак след някоя от нашите, меко казано, дупки все пак ще мога да се прибера на 4 колела? :roll:

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Нед 14 дек 2008 15:17

Би трябвало да е така.Старите окачвания държат,а новите да се чупят-няма логика. Ако не можеш да си позволиш по-скъпо окачване,то не се притеснявай,купи си такова. Недей слушай "философите" за ФК окачванията,все пак ги карат доста хора в Германия.Вярно,там нямат такива дупки,но гледай да избягваш кратерите.Конито също може да се чупи.... :)

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 14 дек 2008 15:33

peshoxx написа:Би трябвало да е така.Старите окачвания държат,а новите да се чупят-няма логика. Ако не можеш да си позволиш по-скъпо окачване,то не се притеснявай,купи си такова. Недей слушай "философите" за ФК окачванията,все пак ги карат доста хора в Германия.Вярно,там нямат такива дупки,но гледай да избягваш кратерите.Конито също може да се чупи.... :)

Те в Германия и V-Maxxx карат, ама тва не ги прави хубави. :D

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Нед 14 дек 2008 15:39

А трябва ли да е точно за абф окачването, щото гледам, че точно това пише само, че е за голф3 ама не пише точно за какъв модел? А по форума чета, че някой си сложил на 1.6 пружини от абф и предницата му се вирнала понеже мотора му бил по-лек от абф-а.. Та се замислих, ако това е така и това окачване не е специално за абф, да не би предницата да падне с повече от 60мм, че тогава вече ще ми дойде нанагорно..?

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Нед 14 дек 2008 18:43

Екстра си е окачването :да:
Утре ще погледна колко струва и ще ти пусна едно Л.С :wink:

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Нед 14 дек 2008 19:43

pironski написа:Екстра си е окачването :да:
Утре ще погледна колко струва и ще ти пусна едно Л.С :wink:

Много благодаря, както и на всички останали! :wink:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 15 дек 2008 21:13

8) Ако си слагаш окачване, търси по рейтинг на пружините, 6 кг/мм твърдост за отзад е добре, но единстжено с гумени тампончета затварящи пружината отгоре и отдолу, кръгчета, инак е трагедия, за отпред не препоръчвам 6 кг, може би 5 или 4 , пробвал съм... каруца е , ще изпаднат стрелките.... успех :wink:

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Вто 16 дек 2008 22:45

За това да не ти подскача и да не вози кат каруца има"Eibach"

Потребителски аватар
fens_
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fens_ » Вто 16 дек 2008 23:07

Пайо01 написа:За това да не ти подскача и да не вози кат каруца има"Eibach"
дай му повече инфо на колегата за "Eibach" ...

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 17 дек 2008 11:29

Поради тази причина с подскоците отпред съм сток, а отзад с coilover-и, предния ми комплект стои още в гаража щото нямам пружинки , хем да са по-твърди от сотк, хем по-меки от задните,... някакви идеи.. и цени ?

Сори за туй, че се вместих в темата за колегата ама се надвявам да е полезно за всички.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 18 дек 2008 12:10

grandvizitor написа:А трябва ли да е точно за абф окачването, щото гледам, че точно това пише само, че е за голф3 ама не пише точно за какъв модел? А по форума чета, че някой си сложил на 1.6 пружини от абф и предницата му се вирнала понеже мотора му бил по-лек от абф-а.. Та се замислих, ако това е така и това окачване не е специално за абф, да не би предницата да падне с повече от 60мм, че тогава вече ще ми дойде нанагорно..?

АБФ-ът ми беше със спортно окачване-с колко сваляше идея си нямам, но205/50/15 влизаше в калника, картера беше на 9.5см от земята. Прехвърлихме го цялото на 1.8GT- ABS мотора и колата изглеждаше така че все едно има 500 кила в багажника. За 3-ки 16V и VR6 предните пружини са други-при разлика в теглото от 150-200кг няма как. Интересно ми е как ще изглежда и какво поведение ще има абф със стокови предни пружини от по-малките мотори...
На пролет ще пробвам.

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Чет 18 дек 2008 19:07

golf4e-abf написа:
grandvizitor написа:А трябва ли да е точно за абф окачването, щото гледам, че точно това пише само, че е за голф3 ама не пише точно за какъв модел? А по форума чета, че някой си сложил на 1.6 пружини от абф и предницата му се вирнала понеже мотора му бил по-лек от абф-а.. Та се замислих, ако това е така и това окачване не е специално за абф, да не би предницата да падне с повече от 60мм, че тогава вече ще ми дойде нанагорно..?

АБФ-ът ми беше със спортно окачване-с колко сваляше идея си нямам, но205/50/15 влизаше в калника, картера беше на 9.5см от земята. Прехвърлихме го цялото на 1.8GT- ABS мотора и колата изглеждаше така че все едно има 500 кила в багажника. За 3-ки 16V и VR6 предните пружини са други-при разлика в теглото от 150-200кг няма как. Интересно ми е как ще изглежда и какво поведение ще има абф със стокови предни пружини от по-малките мотори...
На пролет ще пробвам.

За това рискувах и си поръчах това окачване, за което питам, но не 60-40, а 40/40. Уви, обаче, в момента няма в наличност за това чакам да получат и като го сложа ще пиша какъв е резултата. Все още не съм дал парите, така че нищо не е 100% сигурно.

Потребителски аватар
fens_
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fens_ » Чет 18 дек 2008 19:43

grandvizitor написа:
golf4e-abf написа:

На пролет ще пробвам.

За това рискувах и си поръчах това окачване, за което питам, но не 60-40, а 40/40. Уви, обаче, в момента няма в наличност за това чакам да получат и като го сложа ще пиша какъв е резултата. Все още не съм дал парите, така че нищо не е 100% сигурно.

къде се буташ бе пич ? ето ти сумати окачвания продава колегата :

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=32654

взимай едно coilove от него и карай на къквато височина искаш .... :да: помисли си...

Върни се в “Силов тунинг”