амортисиори или пружини?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
martozaver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

амортисиори или пружини?

Мнениеот martozaver » Пет 23 мар 2007 18:27

Здравеите голф колеги ,наскоро си купих 3-ка кабрио и гледам 4е и е правен някакав тунинг по ока4ването по ниска е ,но като я занесох на реглаж ми казаха 4е са и оти6ли предните амортисиори ,което не си ли4и от поведението на колата по патя стабилна е в големи скористи и на завои можеби савсем леко ла6ка предницата но това го забелязах след като ми казаха за проблема, и са6то като натисна предницата се клати като лодка а задницата не марда стабилна е ,и забелязвам 4е предницата е малко по висока от задницата ,вазможно ли е да е сас обикновенни пружини отпред и затова да е по висока ,ни6то 4е пак не мога да я ка4вам на бордиур. Мерси предварително.

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Пет 23 мар 2007 19:56

Дай някоя и друга снимка на колата и пружините и ще кажем :wink:

Потребителски аватар
martozaver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

снимки

Мнениеот martozaver » Съб 31 мар 2007 17:21

ето малко снимки ,пружините не сам ги снимал понеже нямам жазможност за стенд но цвета им е 4еренако това върси работа
http://snimka.bg/album.php?album_id=119631&photo=4

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 31 мар 2007 17:27

Височината зависи от пружините. Би трябвало, дори когато смениш амортисьорите, да си остане същата.

А амортисьорите ги сменяй, щом са заминали, за да не стане сакаткък. Слагай задължително газови, щом си със спортни пружини. Тук тачим билщайн като много добра марка :wink:

Потребителски аватар
martozaver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот martozaver » Съб 31 мар 2007 21:56

каде мога да отида във Варна за да ми кажат професионално мнение по жъпроса ,смисал дали са спортни или са рязани пружините и амортисиорите саответно дали са сток или са спортак

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Re: ре

Мнениеот pacoboy » Съб 31 мар 2007 23:35

martozaver написа:каде мога да отида във Варна за да ми кажат професионално мнение по жъпроса ,смисал дали са спортни или са рязани пружините и амортисиорите саответно дали са сток или са спортак

Има много сервизи, които може да попиташ по въпроса ти,а и някой друг който разбира от окачване също може да ти каже кви са.
Иначе покраи метро след "Дом на камиона" или по пътя към Военна болница малко ли са :)
На мен ми предложиха да ида на някъв много голям майстор,който се намира до крайезерния път,надолу от ЕлПром по пътя за "Топливо" и там преди успоредния път с релсите в дясно, още не съм ходил, но бил доста добър по окачванията, т.е. аз ще ходя при него за съвет и да погледне кое,как и колко ще струва.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 01 апр 2007 16:44

На мен това окачване не ми се вижда спортно...много висок е голфа...най-вероятно е с пружини от ГТИ- те нали са малко по-нисички от другите.
ПП.Колата ти е за каране по пътищата, колега, не "да я ка4вам на бордиур" :idea:

Gunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gunev » Нед 01 апр 2007 17:55

Харесал си ми колата гледам ;)

Върни се в “Силов тунинг”