Чип филтър и още нещо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
N1ks
Автомобил:
Двигател:

Чип филтър и още нещо

Мнениеот N1ks » Съб 31 яну 2009 21:32

Решил съм да направя така наречения лек тунинг. До сега съм махнал катализатора, запушил съм ЕГР и съм почистил входящия колектор. Сега искам да сложа чип спортен филтър и нови дюзи. Става ли да взема дюзи от AFN. Колата ми е Пасат 1.9ТДИ 1Z 90hp. Какво мислите като цяло? Ще се получи ли с дюзите или само чип и филтър?

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Чип филтър и още нещо

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 31 яну 2009 22:45

N1ks написа:Решил съм да направя така наречения лек тунинг. До сега съм махнал катализатора, запушил съм ЕГР и съм почистил входящия колектор. Сега искам да сложа чип спортен филтър и нови дюзи. Става ли да взема дюзи от AFN. Колата ми е Пасат 1.9ТДИ 1Z 90hp. Какво мислите като цяло? Ще се получи ли с дюзите или само чип и филтър?

дюзи от 2,5 тди мисля че ставаха

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Съб 31 яну 2009 23:39

Никс всичкото което си описал става. Има няколко неща които трябва да отчетеш. Като сложиш дюзите трябва чипа да е спецялно направен за тези дюзи защото с стандартен чип колата ще пуши като луда. Дюзаите които би могъл да сложиш са таива от афн 205 um . Аз обаче не бих казал че е добра инвестиция. Колатащ е върви доста ама....много нанагорно ше и идва на турбината. С тия дюзи колкото и да е спецялен чипа ако искаш мощност повече от 120 коня (което е нромано с сериййните 184 um дюзи ) ще тябва да пуснеш повечко гориво. Като пуснеш повечко гориво ше пуши. За да не пуши ще трябва да се вдигне налягането. Е да ама турбината ти е е нито първа младост нито е направена с високи налягания. По принцип целата интервенция е правена от много хора във форума. Повечето обаче са забравили една подробност. при много ECUта МАП сензора е САМО до 2000 kPa което значи че може да мери до 1 бар. На теб при всички възможности ще ти е нужно повече от 1 бар налягане ! Всеки гаражен тунер веднага ше ти каже че не е проблем да работи турбината на 1.1 че и повече. Проблема е че ако МАПа ти мери само до 1 бар то тогава при зададено налягане над 1 бар турбината ше с епобарква и ще с еопитва да достигне налягане което нможе да бъде отчетено от ЕКУто което пък значи че ова налягане нема как да го достигне а ше се опитва. Като краен резултат турбото ше бачка на много високо налягане а вагкома ше си ти изписва 1 бар тва напрактика значи бързо чупене на турбото.

Другото което също е важно е ак ше се настрой чипа. Ако се направи така че горивото да не е е колкото трябва и да влиза когато трябва мощност много няма да спечелиш но лятото в жегите ше пече яко и пак може да прегрееш турбинката.

МАПа ако ти е 1 бар може да се смени ама е вътре в ЕКУто и требва да поиш. В крайна сметка бих ти предложил или да си караш само с чип или да смениш мотора (колата) с АФН мотор. При его потенцяла е огромен в сравнение с 1З мотор.

иначе добре си го замислил.

Потребителски аватар
N1ks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N1ks » Нед 01 фев 2009 0:40

Благодаря за съветите. Да предположим че познавам човек който може да ми запои нов МАП. И турбото се настрои на 1,1бара ще има ли големи последсвия за мотора и като цяло заслужава ли си или да слагам чип и да го не мисля повече. А отностно друга кола имам желание за 1.8Т обаче не ми достигат парите.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Нед 01 фев 2009 2:28

Ти луд ли си 1.8Т.

Не познавам човек качил се на ТДИ да си купи бензинка :D
Чип си заслужава разира се да се сложи на ТДИ. Има много голям ефект. Поприцнип си залужва и да с еправят интернвенций с дюзи ала бала ама много пари и нерви отиват а катоте слушам така не ти се иска да влизаш в някакъв филм. Погледни в платените обяви има тамън трима които биха ти предложили чип

:beer

Потребителски аватар
N1ks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N1ks » Нед 01 фев 2009 19:51

Аз съм на 21г. и ми се кара нещо по малко и малко по мощно иначе колата ми е подарък от баща ми и за сега реших да слагам чип и К&Н филтър. И може да направя дренаж на картерните газове. Днес свалих ЕКУ-то ето как изглежда на 1Z.
Изображение
Едит: Забравих да попитам някой може ли да ми каже кой е официалния вносител на К&Н в София?

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teddymc » Пон 02 фев 2009 16:51

В сайта на K&N пише Импас56 -> http://www.impas56.com/

Потребителски аватар
boqnov_83
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: AFN

Мнениеот boqnov_83 » Сря 11 фев 2009 0:10

Здравеи колега карам голф3 с АFN мотор на скоро му сложих чип и разликата е голяма.Дори и само с подмяната на чипа ще имаш чуството че караш друг автомобил. :banana

Потребителски аватар
N1ks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N1ks » Сря 11 фев 2009 17:29

В Петък ще слагам чипа, филтър КН и ще изчистя дебитомера и ще видя каква е разликата всичко е в нас и ме чака да го сложа ма аз съм на София и вече едвам издържам :banghead:

Потребителски аватар
boqnov_83
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: AFN

Мнениеот boqnov_83 » Чет 12 фев 2009 0:35

Колега тези спортни филтри вършат ли работа ,заслужават ли си парите въобще. :hmmmm

Последна промяна от boqnov_83 на Вто 07 апр 2009 16:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
N1ks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N1ks » Чет 12 фев 2009 0:40

Ми едва ли ще има някъква голяма разлика казват че в ниски обороти се усещало ма незнам.

Потребителски аватар
N1ks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N1ks » Нед 15 фев 2009 19:22

Вече съм Powered by Brezel :twisted: много съм доволен колата грам не пуши двигателя като че ли работи по меко и има по малко вибрации. Тия дни се разцепих от возене обаче нещо почнах да свиквам :shock
Да обобщя какво съм правил:
Като я взехме махнахме катализатора и сложихме права тръба надупчена и около нея вата. След известно време запуших ЕГР с ламаринка и почистих колектора. И сега чип спортен филтър и почистих дебитомера. За по нататък имам планове за нова предна броня и централно разположен интеркуулер. И вие може да дадете някоя идея.

Diesel_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Diesel_ » Нед 15 фев 2009 20:45

N1ks:"Вече съм Powered by Brezel много съм доволен "
Колега,можеш ли да ми дадеш някакъв телефон или skype на Brezel ,че от няколко дни чета ,че продава чипове и не мога да намеря как да се свържа с него.

Благодаря предварително :D

Потребителски аватар
N1ks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N1ks » Чет 19 фев 2009 21:37

Тази събота съм решил да правя дренаж на картерните газове и съм се спрял на два начина
Едния:
Изображение

А другия е да запуша дупката при въздушния филтър и да пусна картерните газове ниско долу.
Кой от двата варианта е по удачен? Може и вие да предложите нещо. Гледам в чуждите форуми събират газовете в някакув съд :arrow:
Изображение

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 20 фев 2009 9:00

Diesel_ написа:N1ks:"Вече съм Powered by Brezel много съм доволен "
Колега,можеш ли да ми дадеш някакъв телефон или skype на Brezel ,че от няколко дни чета ,че продава чипове и не мога да намеря как да се свържа с него.

Благодаря предварително :D

Ми пиши му Л.С. тук във форума и той ще те намери.

Върни се в “Силов тунинг”