Чип филтър и още нещо
Чип филтър и още нещо
Решил съм да направя така наречения лек тунинг. До сега съм махнал катализатора, запушил съм ЕГР и съм почистил входящия колектор. Сега искам да сложа чип спортен филтър и нови дюзи. Става ли да взема дюзи от AFN. Колата ми е Пасат 1.9ТДИ 1Z 90hp. Какво мислите като цяло? Ще се получи ли с дюзите или само чип и филтър?
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: Чип филтър и още нещо
N1ks написа:Решил съм да направя така наречения лек тунинг. До сега съм махнал катализатора, запушил съм ЕГР и съм почистил входящия колектор. Сега искам да сложа чип спортен филтър и нови дюзи. Става ли да взема дюзи от AFN. Колата ми е Пасат 1.9ТДИ 1Z 90hp. Какво мислите като цяло? Ще се получи ли с дюзите или само чип и филтър?
дюзи от 2,5 тди мисля че ставаха
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никс всичкото което си описал става. Има няколко неща които трябва да отчетеш. Като сложиш дюзите трябва чипа да е спецялно направен за тези дюзи защото с стандартен чип колата ще пуши като луда. Дюзаите които би могъл да сложиш са таива от афн 205 um . Аз обаче не бих казал че е добра инвестиция. Колатащ е върви доста ама....много нанагорно ше и идва на турбината. С тия дюзи колкото и да е спецялен чипа ако искаш мощност повече от 120 коня (което е нромано с сериййните 184 um дюзи ) ще тябва да пуснеш повечко гориво. Като пуснеш повечко гориво ше пуши. За да не пуши ще трябва да се вдигне налягането. Е да ама турбината ти е е нито първа младост нито е направена с високи налягания. По принцип целата интервенция е правена от много хора във форума. Повечето обаче са забравили една подробност. при много ECUта МАП сензора е САМО до 2000 kPa което значи че може да мери до 1 бар. На теб при всички възможности ще ти е нужно повече от 1 бар налягане ! Всеки гаражен тунер веднага ше ти каже че не е проблем да работи турбината на 1.1 че и повече. Проблема е че ако МАПа ти мери само до 1 бар то тогава при зададено налягане над 1 бар турбината ше с епобарква и ще с еопитва да достигне налягане което нможе да бъде отчетено от ЕКУто което пък значи че ова налягане нема как да го достигне а ше се опитва. Като краен резултат турбото ше бачка на много високо налягане а вагкома ше си ти изписва 1 бар тва напрактика значи бързо чупене на турбото.
Другото което също е важно е ак ше се настрой чипа. Ако се направи така че горивото да не е е колкото трябва и да влиза когато трябва мощност много няма да спечелиш но лятото в жегите ше пече яко и пак може да прегрееш турбинката.
МАПа ако ти е 1 бар може да се смени ама е вътре в ЕКУто и требва да поиш. В крайна сметка бих ти предложил или да си караш само с чип или да смениш мотора (колата) с АФН мотор. При его потенцяла е огромен в сравнение с 1З мотор.
иначе добре си го замислил.
Другото което също е важно е ак ше се настрой чипа. Ако се направи така че горивото да не е е колкото трябва и да влиза когато трябва мощност много няма да спечелиш но лятото в жегите ше пече яко и пак може да прегрееш турбинката.
МАПа ако ти е 1 бар може да се смени ама е вътре в ЕКУто и требва да поиш. В крайна сметка бих ти предложил или да си караш само с чип или да смениш мотора (колата) с АФН мотор. При его потенцяла е огромен в сравнение с 1З мотор.
иначе добре си го замислил.
Благодаря за съветите. Да предположим че познавам човек който може да ми запои нов МАП. И турбото се настрои на 1,1бара ще има ли големи последсвия за мотора и като цяло заслужава ли си или да слагам чип и да го не мисля повече. А отностно друга кола имам желание за 1.8Т обаче не ми достигат парите.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ти луд ли си 1.8Т.
Не познавам човек качил се на ТДИ да си купи бензинка
Чип си заслужава разира се да се сложи на ТДИ. Има много голям ефект. Поприцнип си залужва и да с еправят интернвенций с дюзи ала бала ама много пари и нерви отиват а катоте слушам така не ти се иска да влизаш в някакъв филм. Погледни в платените обяви има тамън трима които биха ти предложили чип

Не познавам човек качил се на ТДИ да си купи бензинка

Чип си заслужава разира се да се сложи на ТДИ. Има много голям ефект. Поприцнип си залужва и да с еправят интернвенций с дюзи ала бала ама много пари и нерви отиват а катоте слушам така не ти се иска да влизаш в някакъв филм. Погледни в платените обяви има тамън трима които биха ти предложили чип

Аз съм на 21г. и ми се кара нещо по малко и малко по мощно иначе колата ми е подарък от баща ми и за сега реших да слагам чип и К&Н филтър. И може да направя дренаж на картерните газове. Днес свалих ЕКУ-то ето как изглежда на 1Z.

Едит: Забравих да попитам някой може ли да ми каже кой е официалния вносител на К&Н в София?

Едит: Забравих да попитам някой може ли да ми каже кой е официалния вносител на К&Н в София?
- teddymc
- Автомобил:
- Двигател:
В сайта на K&N пише Импас56 -> http://www.impas56.com/
- boqnov_83
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: AFN
Здравеи колега карам голф3 с АFN мотор на скоро му сложих чип и разликата е голяма.Дори и само с подмяната на чипа ще имаш чуството че караш друг автомобил. 

В Петък ще слагам чипа, филтър КН и ще изчистя дебитомера и ще видя каква е разликата всичко е в нас и ме чака да го сложа ма аз съм на София и вече едвам издържам 

- boqnov_83
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: AFN
Колега тези спортни филтри вършат ли работа ,заслужават ли си парите въобще. 

Последна промяна от boqnov_83 на Вто 07 апр 2009 16:29, променено общо 1 път.
Ми едва ли ще има някъква голяма разлика казват че в ниски обороти се усещало ма незнам.
Вече съм Powered by Brezel
много съм доволен колата грам не пуши двигателя като че ли работи по меко и има по малко вибрации. Тия дни се разцепих от возене обаче нещо почнах да свиквам
Да обобщя какво съм правил:
Като я взехме махнахме катализатора и сложихме права тръба надупчена и около нея вата. След известно време запуших ЕГР с ламаринка и почистих колектора. И сега чип спортен филтър и почистих дебитомера. За по нататък имам планове за нова предна броня и централно разположен интеркуулер. И вие може да дадете някоя идея.

Да обобщя какво съм правил:
Като я взехме махнахме катализатора и сложихме права тръба надупчена и около нея вата. След известно време запуших ЕГР с ламаринка и почистих колектора. И сега чип спортен филтър и почистих дебитомера. За по нататък имам планове за нова предна броня и централно разположен интеркуулер. И вие може да дадете някоя идея.
-
- Автомобил:
- Двигател:
N1ks:"Вече съм Powered by Brezel много съм доволен "
Колега,можеш ли да ми дадеш някакъв телефон или skype на Brezel ,че от няколко дни чета ,че продава чипове и не мога да намеря как да се свържа с него.
Благодаря предварително
Колега,можеш ли да ми дадеш някакъв телефон или skype на Brezel ,че от няколко дни чета ,че продава чипове и не мога да намеря как да се свържа с него.
Благодаря предварително

Тази събота съм решил да правя дренаж на картерните газове и съм се спрял на два начина
Едния:

А другия е да запуша дупката при въздушния филтър и да пусна картерните газове ниско долу.
Кой от двата варианта е по удачен? Може и вие да предложите нещо. Гледам в чуждите форуми събират газовете в някакув съд

Едния:

А другия е да запуша дупката при въздушния филтър и да пусна картерните газове ниско долу.
Кой от двата варианта е по удачен? Може и вие да предложите нещо. Гледам в чуждите форуми събират газовете в някакув съд

Diesel_ написа:N1ks:"Вече съм Powered by Brezel много съм доволен "
Благодаря предварително
Ми пиши му Л.С. тук във форума и той ще те намери.