Въпрос за 2-ро турбо
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за 2-ро турбо
Здравейте колеги въпроса които искам да задам е малко глупав но 3 дни вече немога да убедя един познат от ауди форума че няма да стане както тои мисли.Значи въпросния индивид иска да сложи на ауди 80 1.6 тд 86 година 2-ра турбина
до тук добре но били дискутирали във техния форум че само си купуваш турбината и почти без преправяния я слагаш и колата излита при което на мен ми стана адски смешно защото доколко съм чел а то не е малко от доста колеги тук който си разбират че слагането на турбина е съпътствано със още много промени и доста сериозен финансов ресурс.Та затова ще помоля някои по запознат колега а знам че тук има доста такива да обясни какво трябва да се направи за да се сложи 2-ро турбо на тази кола.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Въпрос за 2-ро турбо
Дай връзка да се посмеем и ние... 
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Да има дизели с 2 турбини и това са последните модели на BMW, но тези 2те никога не работят заедно.
Идеята е, че колкото по-голямо турбо слагаш толкова по-голям е лага та колегите от BMW са монтирали още една малка турбина, която работи в ниските оборити докато все още няма налялане на изгорелите газове достатъчно за да вкара голямата турбина в работен режим. Това е нещо подобно на VW концепцията при TSI моторите.
А на твоя приятел му кажи, че само колектора на който ще се сложат тези 2 турбини (ще бъде ръчна изработка защото готов никъде не се продава) ще стъпи повече от цената на Аудито. А за електроника която ще оправлява тоя мотор с 2 турбини сумата може да стане 5 цифрена.
Идеята е, че колкото по-голямо турбо слагаш толкова по-голям е лага та колегите от BMW са монтирали още една малка турбина, която работи в ниските оборити докато все още няма налялане на изгорелите газове достатъчно за да вкара голямата турбина в работен режим. Това е нещо подобно на VW концепцията при TSI моторите.
А на твоя приятел му кажи, че само колектора на който ще се сложат тези 2 турбини (ще бъде ръчна изработка защото готов никъде не се продава) ще стъпи повече от цената на Аудито. А за електроника която ще оправлява тоя мотор с 2 турбини сумата може да стане 5 цифрена.
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ок де, са приятели и тн простотии, айде спрете се малко с тия МАЛОУМНИ ТЕМИ!
Да ти кажа дреме ме ми дали иска да си сложи 2-ра турбина на "кола" струваща една граждансак за година!
Да ти кажа дреме ме ми дали иска да си сложи 2-ра турбина на "кола" струваща една граждансак за година!
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
sin orel C20XE написа:Ок де, са приятели и тн простотии, айде спрете се малко с тия МАЛОУМНИ ТЕМИ!
ХХАХАХАх стига и ти ве
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
radi_nrj написа:А за електроника която ще оправлява тоя мотор с 2 турбини сумата може да стане 5 цифрена.
На 1.6TD ли?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Vizor написа:radi_nrj написа:А за електроника която ще оправлява тоя мотор с 2 турбини сумата може да стане 5 цифрена.
На 1.6TD ли?
Той принципно няма никаква.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На какви ли простотии не се начетохме напоследък в този раздел...то не бяха турбини, то не бяха чудеса...според мен две турбини ще са му малко на 1.6ТД - минимум три турбини мутрябват...третата е да охлажда главата на "пилота"...