Увеличаване на мощноста
Увеличаване на мощноста
Карам Венто с ААМ мотор.Смених разпределителния вал от РВ мотор и колата започна да върви по-добре.Има ли начин още да вдигна конете?
- stanko_g
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Увеличаване на мощноста
има! с търсачката 

stanko_g написа:има! с търсачката
Колега търсачката съм я използвал.
Въпросът ми е към хора които са имали такъв мотор.Ако не можеш да помогнеш не пиши глупости.
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
Пиши на Tyan, имаше венто с този мотор и вървеше доста добре.
Даже мисля беше пуснал тема за тези мотори(ADZ,AAM,ABS) и как да се вдигне мощността им.
Даже мисля беше пуснал тема за тези мотори(ADZ,AAM,ABS) и как да се вдигне мощността им.

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Можеш да смениш и буталата, но заедно с коляновия вал.emka22 написа:Мисля дали могат да се сменят буталата и какъв ще е ефекта.
На практика получаваш по-голяма степен на сгъстяване, каквато е разликата между AAM и ABS двигатели, тоест от 75кс можеш да станеш 90кс.
Повече от това на атмосферен двигател няма накъде.
- kabelista
- Автомобил: Skoda Octavia RS
- Двигател: AUQ
Може да сложиш бутала от ABS, и ще вдигнеш 15тина коня.Интервенцията ми се вижда доста скъпа. Иначе изпускателен колектор от 2E или тръбен ако намериш, спортен филтър, около дросела и моното може да се пилне малко, за да пуска повече въздух. Компютъра може да го смениш с такъв от ABS, въпреки че разликата е минимална
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Да, пропуснах: Изпускателните отвори на ААМ са на 42мм а на ABS 50мм
Ако сменяш горепосочените неща ще трябва да се замислиш и за смяна на цялата изпускателна генерация на 50мм
Отделно портването на изпускатели и всмукатели също може да ти подобри малко мощността.
Ако сменяш горепосочените неща ще трябва да се замислиш и за смяна на цялата изпускателна генерация на 50мм
Отделно портването на изпускатели и всмукатели също може да ти подобри малко мощността.