глава от АБФ на 2Е

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

глава от АБФ на 2Е

Мнениеот DimitarBT » Вто 28 юли 2009 10:52

Здравейте колеги!От доста време не съм влизал във форума-все не ми остава време.
Искам да ви питам дали глава от АБФ двигател може да стане на 2Е?Имам едно приятелче майстор и ми каза че главата от абф пасва на 2е,но не е сигурен дали токовете и жиците ще станат.Предполагам защото ако сложа тази въпросната глава ще трябва да сменя и ЕКУ-то?дайте някакви акъли и съвети и дали изобщо да се захващам с тази анджаклама.Поздрави на всички.
п.п. Ех,доста отдавна небях писал :bowdown

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Re: глава от АБФ на 2Е

Мнениеот nero » Вто 28 юли 2009 11:13

АБФ е 16В, а 2Е е 8В ... нещо :screwy

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 28 юли 2009 11:14

Ако беше толкова просто всички щяха да си купуват 2Е-та и да им слагат глави от АБФ :)

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 28 юли 2009 11:17

знам че абф-а е 16в.точно за това питам дали може да се сложи.просто питам.какво пак почвате да се заяждате? :screwy

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Вто 28 юли 2009 11:21

DimitarBT написа:знам че абф-а е 16в.точно за това питам дали може да се сложи.просто питам.какво пак почвате да се заяждате? :screwy

никой не се заяжда, просто споделих мнение :idea:

ако искаш повече power за 2Е-то набий му една нитро система (50 шота) и си карай

Последна промяна от nero на Вто 28 юли 2009 11:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 28 юли 2009 11:22

:roll: И аз чакам отговор :idea:

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 28 юли 2009 11:24

добре,не съм прецеднил правилно.извинявам се.та сега да се върмен на темата?пак казвам,едно майсторче ми каза че е възможно да пасне на блока,можело само да видим малко зор с всмукателните колектори(или испускателните да бяха) и така.дайте малко акъл.ако някой ми каже "не се захващай" и си обоснови отговора няма да се захващам изобщо

неискам нитро.искам 16в :cry:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 28 юли 2009 11:31

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 28 юли 2009 13:10

DimitarBT написа:Здравейте колеги!От доста време не съм влизал във форума-все не ми остава време.
Искам да ви питам дали глава от АБФ двигател може да стане на 2Е?Имам едно приятелче майстор и ми каза че главата от абф пасва на 2е,но не е сигурен дали токовете и жиците ще станат.Предполагам защото ако сложа тази въпросната глава ще трябва да сменя и ЕКУ-то?дайте някакви акъли и съвети и дали изобщо да се захващам с тази анджаклама.Поздрави на всички.

Колега, ако си добре с руския, порови се из руските форуми. ония там са големи ентусиасти. четох нещо там, но сега не мога да намеря линка. Ако попадна на нещо ще ти го постна тук.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 28 юли 2009 13:24

на практика блока на 2е е идентичен с тоя на абф.да възможно е но ще ти трябва друга инсталация=еку-то,ангренажните колелета мисля и испускателния колектор.горе доло тва е.дали няма да ти излезе по тънко един цял абф,не знам направи си сметка. АРЕ ПОЗДРАВИ И УСПЕХ

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пет 31 юли 2009 11:58

мисля,че тази гяволия няма да стане.или ако стане ще е с много зор.някои дават акъл от КР двигател че щтяла да стане.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 06 авг 2009 11:18

DimitarBT написа:Здравейте колеги!От доста време не съм влизал във форума-все не ми остава време.

Те много работи стават, но въпроса е какво искаш да постигнеш и дали има смисъл :?: При положение че задаваш толкова общ въпрос, какъв трябва да е отговора :?: И да, ще отговоря на въпроса ти, няма смисъл да се захващаш, защото това което искаш да направиш, няма как да стане.А то е от нищо-нещо :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 06 авг 2009 15:07

Ползвай търсачката има ужасно много писано - с две думи, става, но буталата са различни, и ако си останеш с твойте си бутала ефекта е посредствен, отделно от това ще ти трябват или АБФ-ови карантии, или някой да ти прилемези дигифанта - при това положение ще ти свърши работа глава от КР или ПЛ
Ако тръгнеш да сменяш буталата цялата операция става цифра, и ти излиза колкото да смениш мотора, замисли се най-добре да продадеш колата, добавяш парите и си взимаш АБФ, те цените вече се сринаха. Както виждаш всичко е въпрос на желание и пари....

Върни се в “Силов тунинг”