Възможно ли е Глава от PB мотора с блок от 2Е ????

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Spasov_G
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Възможно ли е Глава от PB мотора с блок от 2Е ????

Мнениеот Spasov_G » Пон 10 авг 2009 21:25

Колеги мисълта която ме кара да пусна тази темичка е да потърся мнението на тези от вас който са по компетеннтни в силовата част и да си искажат мнението с което ще сте ми безкрайно полезни защото съм изправен пред тази дилема за моят автомобил който за съжаление в момента вече не е в движение, колата беше 1,8 ABS стана пълна инжекция с глава и всичко останало от PB мотора , но в момента не съм в движение и така трябва да търся някакво решение на проблема.
И идеята която ми се върти в главата е,
възможно ли е да се присъди блока от 2Е мотора на РВ главата, искам да попитам дали е технически допустимо и какъв ще е резултата това което ме интересува е дали всичко ще е нормално като работа на двигателя , дали няма да се получи голямо разреждане или съответно сгъстяване на мотора с тази интервенция, колата искам да си остане ежедневка а съживяването ми е достатъчно което получих от пълната инжекция спрямо моното, е това искам да узная.
Възможно ли е да сложим блока и всичко в него от 2Е на РВ двигател, Благодаря на всички който предстой да си дадат мнението и нека то бъде от компетентни хора който мисля, че не отсъстват от форума .
Колата за която става дума е тази от темата viewtopic.php?f=52&t=142661 .

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Re: Възможно ли е Глава от PB мотора с блок от 2Е ????

Мнениеот Plamen_RI » Пон 10 авг 2009 22:42

доколкото си спомням на едното дюзите са на колектора а на другото на главата, с това вероятно ще имаш ядове, ама нека някой по компетентен се изкаже :roll:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 10 авг 2009 22:54

До колкото разибрам колегата иска да ползва блок с карантиите от 2Е и да си запази главата от PB с нейната инжекция.Нека по опитните споделят мнения какво ще се получи.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 11 авг 2009 7:26

маслените магистрали не съвпадат, по спомен.
най лесно ще ти бъде да идеш в магазина и да поискаш да ти покажат една гарнитура глава за ПБ и една за 2Е-веднага ще разбереш къде ще те стяга цървула. :wink:

Потребителски аватар
veidar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veidar » Сря 12 авг 2009 7:00

Колегата NovobranecGT е с 2е долнище и глава от пб с смукателния колектор от пб но мисля , че и от 2е може да стане колектора няма проблеми с тази трансплантация но сепак му пиши едно лично комбинацията е много добра.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 13 авг 2009 8:42

Горивните камери и на двете глави са с еднакъв обем, така че нямаш никакви грижи :wink: Ще ти трябва цяло долнище от 2E + неговия дистрибутор + фланеца за масления филтър.Гарнитура за главата се ползва от 2000 кубика или каквато дадат в магазина(мисля че на всичките(1.8,2.0) отворите за цилиндрите са им Ф83,5мм) :D Слагаш маховика от 1.8 :twisted: За да не си купуваш генератор с пистов ремък, ще си сложиш твоите шайби на коляновия вал.Ангренажния ремък ще е от 2Е, а не от 1.8.Водната помпа е същата като твоята....Стария капак за ангренажа не става, а с такъв от 2Е не съм пробвал.
Препоръчвам рутинно заглаждане на главата с 1мм, особено ако караш на пропан-бутан 8) А единствения проблем който аз срещнах може би беше това, че осите на дроселовите клапи ми блъскаха в капака, тъй като този блок е по-висок и тампоните ми се понакъсаха като дадох няколко пъти газ...а може би са си били понакъсани, но стария ми мотор е бил прекалено умрял :dontknow:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 13 авг 2009 14:09

това дето опират в капака се оправя с чук-тунинг mhihi

Върни се в “Силов тунинг”