помощ за спортен вал 288* на пб мотор

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

помощ за спортен вал 288* на пб мотор

Мнениеот golf_mania_jambol » Пон 19 окт 2009 16:28

от днес съм със спортен вал shrick 288* на мк2 гти пб мотор (112 коня)...колата нормално почна да сри4а (много) даже на моменти гасне.....нямам раздижно колело,усети се вала но се усе6та че колата малко се мъчи и може да върви доооста повече ,промени си гласа -не мога да повярвам 4е 8 вентилов мотор може да реве по такъв зъл начин :screwy ....поиграх си с делкото но не може да се постигне желания резултат силна е доста във високите,ниски почти няма ,но и на високите има едно положение кадето леко заглъхва сякаш мотора и си ли4и 4е си може о6те а не става с настроика на делкото поне на око де ....
и така искам да помоля някои които сее сблъсквал с тозо проблем да ми помогне как ще тръгне да си върви наи много с този вал.....колата има съ6то колектор 4-2-1 и диузи от г 60.... мерси предварително

Потребителски аватар
mk1
Автомобил:
Двигател:

Re: помощ за спортен вал 288* на пб мотор

Мнениеот mk1 » Пон 19 окт 2009 16:46

провери и смесите в ниски средни и във високи!
трябва ти задължително раздвижна шаиба !
да не обогатява много или по лошо да не обеднява, трябва да я мапнеш задалжително.ако е дигифант 2 може да се мапва 1

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Пон 19 окт 2009 16:51

зна4и е задължително раздвижното колело .....а сместа на комп.съм я карал преди в ниските много бензин налива но после го изгаря добре като се даде газ....ма тва със стария вал...каде и как мога да направя добра настроика на мотора с този вал :drunk

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 19 окт 2009 17:55

Трябва ти ремап и настройка на дебитомера ( става въпрос за малките потенциометри вътре в пластмасовата капачка) Всеки там отговаря за работа на мотора в определени диапазони.Чесно казано тука не съм видял някой да го настройва защото трябва апаратура ,защото пипането там е много финно но ако намериш някой кадърен действай. За предпочитане е ако имаш възможност да си намериш дебитомер от опел фронтера или бмв 535 също така и раздвижната шайба за да оправиш работата на мотора нагоре.

Потребителски аватар
1bar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1bar » Пон 19 окт 2009 18:17

Сложи си обратно оригиналните дюзи, тези от пг-то са ти големи. Аванса- отиди да ти го направят със стробоскоп на оригинални показатели.

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Пон 19 окт 2009 18:20

ами с раздвижно колело дали 6те тръгне да върви както си трябва ....аз знам 4е иска ремап няма кои да ми го направи за сега поне.....колко струва да се направи ремап за да заработи в пълни сили мотора с този вал..ходих преди да сложа вала на струбоскоп не можаха да я направят ,колата зе да върви по зле и се наложи пак аз да си го нагласям

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 19 окт 2009 18:22

пуши ли много черно отзад ......ако да препрочети поста на 1bar

виждал съм pb с 288 шрик и г60 дюзи и без тях беше по добре ...на колега от форума беше :)

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Пон 19 окт 2009 18:39

ами не нищо не кади няма черно но незнам дали да връ6там старите дюзи,в ниските налива доста но като се подаде газ се нормализира вси4ко ,не наливат прекалено много за6тото не съм сложил регулатор на налягането....

G60

Мнениеот G60 » Пон 19 окт 2009 20:05

Абе човек,щом Волен ти казва да махнеш дюзите от ПГ махай ги бе :idea: Все пак човека знае от къде се отваря капака на автомобила :Mr Green Fun

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Пон 19 окт 2009 22:42

G60 написа:Абе човек,щом Волен ти казва да махнеш дюзите от ПГ махай ги бе :idea: Все пак човека знае от къде се отваря капака на автомобила :Mr Green Fun

и аз така мисля да направя такаче някои ако иска дюзи от г 60 да пита...
трябва ми раздвижно колело на разумна цена разбира се,ако някои има да свирка,че колата гасне по светофарите направо :screwy

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 20 окт 2009 8:36

Раздвижното колело ти трябва за да оцелиш точната настройка на вала. Намери си широколентова сонда и пусни после лога да видим какво я мъчи колата ти. Г60 дюзите са ти леко големички попринцип и е хубаво да послушаш Волен. Хубаво е това нещо да се прави от професионалист за да няма близка среща от трети вид бутало/клапан. За да намериш правилната позиция на вала и настройката най-добре прави всичко на дино стенд.

Потребителски аватар
mk1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mk1 » Вто 20 окт 2009 12:43

218 не са малки дюзи ,не ги подценяваи.... с 260 к. трябва ре-мап пак и 6600 с този вал ти са малко като об. , нали все пак това е целта на филма.
виж някои да ти я настрои и тои ще прецени наи добре с какво да я подкараш.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Вто 20 окт 2009 18:56

Абе на здрава глава болест си си докарал....

Потребителски аватар
mk2_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mk2_gti » Вто 20 окт 2009 20:15

npachovski написа:Абе на здрава глава болест си си докарал....

PB ми е лубимия гти мотор (също EG и DX) с вал, генерация, порт и мап стават чудеса .

Потребителски аватар
1bar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1bar » Вто 20 окт 2009 22:20

С празния ход и моторчето няма да се оправиш по никакъв начин. Вариянт: Запушваш отвора на моторчето и настроиваш празния ход с винта на дросела. Недостатък:студена няма да има нормален празен ход докато загрее. На твое място с този вал бих изскубал и ламбда сондата от буксата. Колкото до аванса. Кажи на онзи дето ти го е настроивал да чете книжки и да се удари със стробоскопа в главата. Успех.

Върни се в “Силов тунинг”