може ли да се подобри от към коне голф 2 ГТ и как ...

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Ovaltine
Автомобил:
Двигател:

може ли да се подобри от към коне голф 2 ГТ и как ...

Мнениеот Ovaltine » Съб 04 сеп 2010 22:00

голфът ми е 1.8 механична инжекция със код GX ако гледам по кода на мотора колко коня трябва да е е 90 коня а иначе доста хора си мислят че е 112 ама това е друго ..
та исках да питам има ли някои , които е правил такъв мотор значително по бърз ако има някои ще помоля да ме просветли смисъл какво ново е сменил по колата и има ли смисъл ... благодаря предварително :) : vw fen

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: може ли да се подобри от към коне голф 2 ГТ и как ...

Мнениеот Vento » Съб 04 сеп 2010 22:19

Всеки двигател може да се засили, зависи колко пари ти се дават и да не те притеснява после разходът. Но едва ли ти се влагат хиляди левове в тоя мотор, за да потръгне малко повече...

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 04 сеп 2010 22:47

До колкото знам ,основната разлика между твоя и GTI моторите са буталата :roll: ,от EV или PB бутала ще ти свършат чудесна работа. :wink: Не съм сигурен за разпределителния вал и главата на инжекцията! :roll: Мисля че може да станат и бутала от PF,до колкото знам единствената разлика между PF и PB-то е катализатора което първия притежава,след премахването му би трябвало конете да се изравняват! :wink:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 06 сеп 2010 10:08

Р.вал на ГХ е с параметри като на 2Е и Г60 (номера е еднакъв)

Потребителски аватар
Ovaltine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ovaltine » Пон 06 сеп 2010 17:29

хаиде колеги даваите мнения ;)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 06 сеп 2010 18:13

Ovaltine написа:хаиде колеги даваите мнения ;)

Какви мнения колега.По горе ти го написаха,за по подробно има търсачка и там ще разбереш всичко с подробности.Доста теми има по този въпрос,а най евтино да вдигнеш конете е с смяна на вал,глава и бутала(112коня),по скъпото засилване е с турбо,а и трябва и да отваряш двигателя :кючек:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 06 сеп 2010 18:29

Най лесно ще направиш ъпгрейд,ако намериш някое EV на части,взимаш от него буталата,главата(мисля че клапаните бяха по големи) и инжекциона(мисля че основната разлика е в самата глава на инжекцията). :wink: Хубаво ще е ако смениш и изпускателния колектор с двуцевката,щото и с твоите става,но тези от GTI-то са по отпушени! :Mr Green Fun Ако направиш тези неща може и да се сдобиеш със 112 магарета! mhihi

Последна промяна от ivkata на Пон 06 сеп 2010 22:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Мнениеот n-i-k-o » Пон 06 сеп 2010 19:28

ivkata написа:Най лесно ще направиш ъпгрейд,ако намериш някое EV на части,взимеш от него буталата,главата(мисля че клапаните бяха по големи) и инжекциона(мисля че основната разлика е в самата глава на инжекцията). :wink: Хубаво ще е ако смениш и изпускателния колектор с двуцевката,щото и с твоите става,но тези от GTI-то са по отпушени! :Mr Green Fun Ако направиш тези неща може и да се сдобиеш със 112 магарета! mhihi

:да: само да добавя по добре инжекция от pb с дигифант отколкото механичната.две ev-та имам и с тоя к-jetronik много нерви братко :banghead:

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 06 сеп 2010 22:19

Колега, за 22кс. на мотора заслужава ли си?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 06 сеп 2010 22:27

sk. написа:Колега, за 22кс. на мотора заслужава ли си?

Ако няма пари за духалка,според мен си заслужава.То е ясно че освен средства за закупуване на турбо,ще са нужни още много неща и цифрата ще е сериозна.А ако се спре на 22кончета отгоре,сумата ще е в пъти по ниска от този с турбото.Но все пак колегата си решава какво да прави с двигателя си :да:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 06 сеп 2010 22:48

sk. написа:Колега, за 22кс. на мотора заслужава ли си?

Ами ако му се виждат малко,може да скочи и на повече филма е почти същия! :wink: Глава,бутала,инжекция и малко кабеляци от KR ,и ще има 50 магаренца повече,там генерацията вече задължително се сменя,а по нея и всички гърнета. mhihi Бензиновата помпа мисля че може да си остави неговата(механичните инж. са си по принцип на 5 - 5.5 бара) :да: .С малко парички и техн. познания може да мине тънко и ще остане доволен(поне до време),щото както е казал Мечо Пух "Колкото повече,толкова повече" :lol:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 06 сеп 2010 22:59

Обаче всеки пише слагай турбо и готово.. абе спрете се бре ако някой знае - да даде адекватен отговор.
Знаете ли, че тоя мотор с адекватно вкарани пари и мисъл в него заедно с подходящи скорости може да трепе 16В-та наред. Много хора не вярват защото просто не са се захващали да правят нещо такова.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 06 сеп 2010 23:05

Stenly написа:Обаче всеки пише слагай турбо и готово.. абе спрете се бре ако някой знае - да даде адекватен отговор.
Знаете ли, че тоя мотор с адекватно вкарани пари и мисъл в него заедно с подходящи скорости може да трепе 16В-та наред. Много хора не вярват защото просто не са се захващали да правят нещо такова.

Хубаво е да споделиш,или да дадеш линк към темата,ако има такава.Все пак ще е полезно за повечето от нас :roll:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 06 сеп 2010 23:18

Брате именно теми за засилване и коментиране на 8 вентилови двигатели има доста включително и моята. Търсете просто. Единствения съвет,който ще дам аз е ако този двигател се отваря с цел повишаване мощност - да се смени всичко по основния ремонт с ново без компромиси за да има резултат.

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Пет 14 окт 2011 20:49

здрасти моя голф2 е гх и го водят гти 90коня по талон всеки втори ме пита дали нее 112 ,и се чудя ако му се сложат вебери с един шрик вал и спортна генерация ,дали ще се получи приятна неделна кола

Върни се в “Силов тунинг”