смяна на глава
-
- Автомобил:
- Двигател:
смяна на глава
става дума за 1.6 AFT интересува ме дали може да се сложи 16 клапанова глава и ако меже каква
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Re: СМЯНА НА ГЛАВА
jelqzko_georgiev написа:става дума за 1.6 AFT интересува ме дали може да се сложи 16 клапанова глава и ако меже каква
От по-новите двигатели на голф 4 няма са станат на твоя мотор...Съвета ми е да си потърсиш цял двигател,иначе се трошат камари пари за неизвестен ефект
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
viewtopic.php?t=56972
Сложна и според мен ненужна интервенция

-
- Автомобил:
- Двигател:
да ама като мога да вземам 4астите по4ти без пари защо да не пробвам
-
- Автомобил:
- Двигател:
а това за 8в глава от 2.0 115 вярно ли е 4е става и дали има ефект
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Кои части можеш да вземеш без пари? Видя ли какво ти е нужно в темата която пуснах ?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна на глава
дам видях. имам една марга в бс на която познавам собственика и ми дава много евтино 4астите или замяна за моите .... а ас по принцип пуснах темата защото имам в нали4ност глава от кр сас вси4ко + инжекцията
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
jelqzko_georgiev написа:дам видях. имам една марга в бс на която познавам собственика и ми дава много евтино 4астите или замяна за моите .... а ас по принцип пуснах темата защото имам в нали4ност глава от кр сас вси4ко + инжекцията
Глава от кр никога няма да пасне на твоя блок...
За глава от кр трябва блок от кр или пл,иначе се сменя половината оборудване по мотора,задължително бутала,другите блокове нямат маслени джетове на буталата и вентилацията на картера я няма на блока,ангренажни шайби,динамо,стойки,милиони други неща

Още един път- намери си цял мотор,направо с кутия и полуоски,инсталация,помпи,вземи си и по-яки спирачки
-
- Автомобил:
- Двигател:
а глава от 2.0 115 става ли
- petroffbg
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип става 16клапанова от КР и 20в.За 20в на блока(AEK-AFT)трябва де се разпробият отвори за слив на маслото(буталата ще са проблем,освен ако не вземеш тунинговани 81мм).На тези блокове няма пръскалки за охлаждане на буталата с масло,което не е проблем.За 16в ти трябва целият комплект ангренажни колела включително защитните капаци,стойки динама,шайби кол.вал и водна помпа,хидравлика и бутала,без биели ще ползваш твоите.Не знам каква ти е идеята но по добре смени мотора,ще ти излезе доста по-евтино.Аз карам такава комбинация(почти същата с доста повече тунинг)но съм ограничен в клас до-1600см атмосверен двг.Ако го направиш кадърно ще останеш изненадан
Може да сложиш глава от 2.0 115к,но е безпредметно,по-добре само разпределителният вал,но незнам дали са съвместими.

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Тук е може би момента да се включи Doc_j на който познат е сложил вал от 2е на АФТ с малко преправяне 

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не аз, а колегата Speedy86 трябва да каже...
-
- Автомобил:
- Двигател:
petroffbg написа:По принцип става 16клапанова от КР и 20в.За 20в на блока(AEK-AFT)трябва де се разпробият отвори за слив на маслото(буталата ще са проблем,освен ако не вземеш тунинговани 81мм).На тези блокове няма пръскалки за охлаждане на буталата с масло,което не е проблем.За 16в ти трябва целият комплект ангренажни колела включително защитните капаци,стойки динама,шайби кол.вал и водна помпа,хидравлика и бутала,без биели ще ползваш твоите.Не знам каква ти е идеята но по добре смени мотора,ще ти излезе доста по-евтино.Аз карам такава комбинация(почти същата с доста повече тунинг)но съм ограничен в клас до-1600см атмосверен двг.Ако го направиш кадърно ще останеш изненаданМоже да сложиш глава от 2.0 115к,но е безпредметно,по-добре само разпределителният вал,но незнам дали са съвместими.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а какво др си правил по двг то
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
ама защо ти е глава от 2е при положение че твойте клапани са кажи речи еднакви размери а при твойта глава +-са е че всмукателните и изпускателните отвори са от двете страни на главата и тъй въздуха къде влиза в мотора не се нагрява толкова колкото на другите мотори където им са един над друг колекторите.особено ако си напрайш някой по шано колектор .а за вала от 2е да каже който е пробвал ама май имаше някви заигравки с едната шийка на вала някви стругове се отиграваха.