Голф 2 Г60-Rebuilding engine

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
sashkina
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 Г60-Rebuilding engine

Мнениеот sashkina » Пон 03 май 2010 19:14

Здравеите на всички.
Преди седмица се сдобих сьс вьпросната кола и искам да разбера колкото се може повече за нея преди да я подкарам.Като цяло е доста издевателствано сьс нея махнали са прекьсвача сменили са шаибата на компресора та дори са успели да повлекат и буталата.Така аз по професия сьм шлаифист и на двигателя сьм оправил всичко,сьс нови бутала е шлаифан вал и ребилдната глава,но проблема ми като за начало е компресора.Сменили са филтара сьс някакьв псевдо спортен за 1 лев и всичко след него е масло и пяськ демек вьтре в компресора.Като цяло след основния ремонт е на 50км.но,аз няма да я карам така понеже няма даже и бууст метьр.Вьпросите са ми продават ли се ремонтни комплекти за оправяне на компресора и кьде мога да разбера какви са допуските вьтре в него и сьщо така какьв е размера на оригиналната шаиба?
След време ще има още вьпроси,но като цяло искам да я разработя докато всичко е стандартно и след това ще се увеличава мощноста. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 Г60-Rebuilding engine

Мнениеот yms » Пон 03 май 2010 21:41

Потърси 1bar .

G60

Мнениеот G60 » Пон 03 май 2010 22:31

Щом си технически грамотен няма да имаш проблем да се справиш и сам. Отвори си компресора като за начало и погледни какво е състоянието на каналите за уплътненията които се намират в горната част на спиралите. Ако всички канали са здрави в което силно се съмнявам си поръчваш ремонтен комплект за около 200 евро от Германия и подменяш консумативите. Ако обаче имаш счупвания на каналите за уплътненията и те са повече от 10-20% от всички канали по добре търси нов компресор смисълът от обслужването на счупен компресор се губи. Има възможност да се използва но просто се губи ефективността му и най вероятно няма да изкара и 70% от капацитета на здрав компресор. Другото което трябва да знаеш е ,че компресора се разглобява на 3 части, две половини на корпуса и по средата между тях има централен ротор кото също има спирали с канали от двете си страни. Общия брой на уплътненията в компресора са 8 имаш няколко семерини за смяна освен тях задължително трябва да смениш и малкия ремък при скъсването на които компресорът си отива безвъзвратно :idea: Другото което те интересува е размерът на шайбата,заводския е 78мм
Ето от тия може да добиеш някаква представа за какво ти говоря

http://vbox7.com/play:9df7e990

DSC00224.jpg

a_g-lader3.jpg

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пон 03 май 2010 22:51

Търси си ремонтен комплект с включена към него тефлонова грес :!:

sashkina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashkina » Вто 04 май 2010 8:00

Много ви благодаря за отговорите :beer .В близките няколко дена ще се занимавам сьс него.А да попитам тази тефлонова грес кьде се маже предполагам вьтре по триешите части и по спиралите ли? :)

Cordoba16vt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cordoba16vt » Вто 04 май 2010 9:30

sashkina написа:Много ви благодаря за отговорите :beer .В близките няколко дена ще се занимавам сьс него.А да попитам тази тефлонова грес кьде се маже предполагам вьтре по триешите части и по спиралите ли? :)

съветвам те да си направиш труда и да идеш до гусин 1 бар . греста за тези компресори е специална и само той доколкото знам я има в наличност , а и няма да ти откаже съвет . :beer

sashkina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashkina » Вто 04 май 2010 22:39

Така днес разглобих компресора и открих,че преди това е имал авария наи вероятно е кьсал ремьк.Обаче вместо да го сменят някои нещо се е помьчил да направи.Установих,че двете части които са и корпус не ротора,отвьтре са шлаифани повьрхностите на които лягат тези лентички.Като цяло е отнето по три десети на всяка страна,а повьрхноста на която лягат двете части и се затягат болтовете е отнета сьс шест десети и пет и нещо стотни.Вероятно са правени на някакво ЦПУ и като идея става,но проблема е,че е има отчупено парче от стената на ротора иначе на рька като го вьртиш е стегнат.И в краина сметка опирам до покупката на друг компресор.
Прилагам и малко снимки да видите за какво става дума. :screwy
http://img192.imageshack.us/img192/4813/img00208.jpg
http://img143.imageshack.us/img143/1564/img00207o.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/4450/img00206n.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/4461/img00205a.jpg
P.S.
Казахте ми да тьрся колегата 1бар,но като погледнах вьв профила последното му посещение беше януари. :hmmmm

G60

Мнениеот G60 » Сря 05 май 2010 1:23

Тоя компресор определено си е отишъл :bishop мисля ,че мога да ти помогна да си намериш здрав само да се сетя за номера на човека :roll:

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Сря 05 май 2010 10:24

Тази "спецялна" тефлонова грес я има в повечето ремонтни комплекти, но все пак има и такива без греста или без лагери има различни варянти за това му казах да търси такъв с грес! :)
Ама в случая на колегата ремонтните комплекти и всичко друго е на заден план преди да намери здрав ротор или друг компресор!

Потребителски аватар
all4u
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот all4u » Сря 05 май 2010 13:37

Cordoba16vt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cordoba16vt » Сря 05 май 2010 13:38

Cordoba16vt написа:
sashkina написа:Много ви благодаря за отговорите :beer .В близките няколко дена ще се занимавам сьс него.А да попитам тази тефлонова грес кьде се маже предполагам вьтре по триешите части и по спиралите ли? :)

съветвам те да си направиш труда и да идеш до гусин 1 бар . греста за тези компресори е специална и само той доколкото знам я има в наличност , а и няма да ти откаже съвет . :beer

гусин 1 бар има и компресори на части :drunk

sashkina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashkina » Сря 05 май 2010 17:48

В краина сметка ще се свьржа сьс колегата,но видях,че има обява вьв форума за компресор и смятам да изчакам да се пусне снимка да разбера дали е в добро сьстояние доколкото мога и ако е да го отнасям.След това да го ревизирам и обортиииии :lol: .Но преди това да ви попитам,ясно е че греста трябва да е тефлонова,но ми е интересно кьде се маже дали само по спиралите и лицата вьрху които лягат или по целите стени?Защото ми направи впечатление сьдеики по моя компресор,че стените са били намазани сьс някава грес която е много лепкава.Поправете ме ако греша,но си направих тази асоциация. :hmmmm

G60

Мнениеот G60 » Сря 05 май 2010 21:28

Греста се маже по стените по уплътненията НЕ :!: а иначе звънни на 0887886045 момчето има здрав компресор за продан и го дава евтино,дори мисля че има и чисто нов ремонтен комплект ако не го е продал вече

sashkina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashkina » Пон 24 май 2010 19:32

Здравеите на всички отново.:)
Така в краина сметка тази кола излезе,че няма да се прави на две на три ами ще е основно отремонтирана почти изцяло.Снимки ще пусна утре от самото начало и до кьде сьм стигнал.
Засега колата е доста поразглобена,но все още се мая сьс компресора.От Г-ладера се отказах тотално и си порьчах един Еатон М65 обаче се чудя каква ролка да сложа да не ми прави много голям надув като се има впредвит ,че ДВГ-то ми е на 70км. сьщо така се страхувам според попрочетеното вьв форума да не обедня прекалено много сместа понеже това е друг компресор и смятам ,че има тотално различен дебит от Г-то.Хаиде колегите които са правили тази интервенция да ме поупьтят и да кажат ако някьде греша.Междо другото колата има стандартен кулер монтиран над скоросната кутия пльтно под капака.
Поздрави :beer

Последна промяна от sashkina на Пон 24 май 2010 23:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 24 май 2010 20:34

sashkina написа:Здравеите на всички отново.:)
Така в краина сметка тази кола излезе,че няма да се прави на две на три ами ще е основно отремонтирана почти изцяло.Снимки ще пусна утре от самото начало и до кьде сьм стигнал и се надявам да ме упьтвате ако някаде греша.
Засега колата е доста поразглобена,но все още се мая сьс компресора.От Г-ладера се отказах тотално и си порьчах един Еатон М65 обаче се чудя каква ролка да сложа да не ми прави много голям надув като се има впредвит ,че ДВГ-то ми е на 70км. сьщо така се страхувам според попрочетеното вьв форума да не обедня прекалено много сместа понеже това е друг компресор и смятам ,че има тотално различен дебит от Г-то.Хаиде колегите които са правили тази интервенция да ме поупьтят и да кажат ако някаде греша.Междо другото колата има стандартен кулер монтиран над скоросната кутия пльтно под капака.
Поздрави :beer

Питай колеgата hose,за смяната на G-60 със ИТЪН ,той мина по този път! :wink:

Върни се в “Силов тунинг”