Подсилване на голф 4 тди 110+чип

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
danielstoqnov
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 110 +

Подсилване на голф 4 тди 110+чип

Мнениеот danielstoqnov » Нед 30 ное 2014 23:34

Здравейте колеги,искам да проуча следното...в момента съм с чип и съм изключително доволен от вървене и разход колата няма никакви проблеми за момента...но сякаш искам още +++++ :screwy Та въпроса ми е на този двигател АХФ,ако добавя турбо от 131 + дюзи/разпръсквачи би трябвало да очаквам едни 170hp. ще има ли някакви поражения по двигателя,скоростната кутия и другите елементи има ли смисъл?Как ще се отрази на разхода? Съединителя ми е нов от ВР6 така че за него не се притеснявам в момента.Благодаря предварително за изказаните мнения !!!

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Re: Подсилване на голф 4 тди 110+чип

Мнениеот GuLiVeR » Нед 30 ное 2014 23:47

Дюзи турбо и кулер и задължително мисля че ще трябва да смениш цялата изпускателна система и тогава нов ремап,кутията ще издържи е ако се кара постоянно на мъгел ще и доиде времето все някога ,то на всичко му идва времето все някога :beer

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Re: Подсилване на голф 4 тди 110+чип

Мнениеот kr1sh0 » Пон 01 дек 2014 20:21

1. с 216ки много трудно 170кс..
2. кулер и пътища, също ще ти трябва обратен всмукател от PD за по-къси турбо пътища
3. мап сензор от 131ца (примерно) да отчита по-голямото налягане на турбото
4. генерация евентуална..
5. евентуално буталце на помпата 11ка да се сложи, или пък помпа от 110ка автомат
6... Ако не искаш да се товари мотора толко, хубаво е 6 степенна кутия да се сложи.

Минал съм ги тия периоди и аз.. Дизела си мислиш че върви, и е по-приятен за каране.. АЗ лично предпочетох че вместо да дам 3-4000лв за тунинг и да имам уж ~200кс дизел, и да не знам къде ще ме остави.. си купих 1.8т и му сложих чип.

Според мене не си закачай колата, или си купи golf4 1,9tdi ARL, та да имаш по-добра база за тунинг. С вървенето и конските сили се свиква бързо, после и 170 ще са ти малко след 1-2 месеца цега ;)

Върни се в “Силов тунинг”