Първото нещо което направих беше да смена чипа. Отидох при Vimax. Не работи лощо Владо но не са му тесна специалност ВАГ-овете. Оттози чип съм му доволен, но впоследствие правихме нов по надут с които съм в момента и не съм очарован(няма ламбда контрол и мисла че дава много богата смес с цел да предпази двигателя от детонации ама и като се натисне дава моментен разход до 70/100. за този ми проблем ще споделя по нататък) След това сложих КН панелен филтър. Изчистих и дросела. Определено колата се промени. Вдигна се разхода но и почна да върви повече. След което ми изгоря бубина. Аз с всичкия си акъл си помислих че е катализатора. отидох и ми го махнаха. оттук се почнаха разправиите понеже съм с 2сонди. Една преди и една след катализатора. Оплескваше постоянно смесите и стана много зле. 2месеца не можах да оправа тоя проблем. Не става софтуеарно а само ако се оцели точното място на 2те сонди. Нещо почти невъзможно. Накрая отидох в Екстриим тунинг и ми сложиха резонатор с изнесени на него сонди за лесно променяне на местото им. Играхме си няколко пъти и в момента са сложени така че да дава добра смес. И до сега лампата за катализатора ми свети. Но от този резонатор( 70мм е) има много смисъл. С него тръгва много по лесно и не се замисля...мойте наблюдения са че от този резонатор колата се отпушва повече отколкото със задно гърне. Звука се промени на по дълбок. Определено ми хареса много...
Доста има за писане... на по малко от време на време. Снимки и до къде съм в момента в гаража. Поздрави на всички тунинг ентусиасти.