Двойка с турбо и суперчарджър
Който се е интересувал да си каже мнението...може ли да се направи? Как? Има ли смисъл?
Моля, да не обсъждаме в тази тема само новият двигател на фолксваген, който ползва тази система. Аз говоря за "тунинг" изпълнения.
Turbo+Supercharger и има ли то почва у нас?
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е то по тая кола освен купето нищо не е от двойка ...... 4х4 система от ауди скоростна кутия от R32....... 2.9 вр6 двигател от корадо раздут до 3.2...... полирана шлайфана глава .... състезателни бутала за по ниска степен на сгъстяване... азот ..... хубавото на компресора е че при всички обороти си има надув .... по някое време се включва и турбото и става лудница...... но все пак това струва повече от Голф 5 ГТИ и това е кола само за показване по изложения ......
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
itni написа:Имах предвид в темата да се изказват компетентни мнения по конкретните въпроси, които съм задал...
Ама не усещаш ли, че никой не приема въпросите ти сериозно - причината е, че тунинг от този тип е страшно скъп и е несериозно да се обсъжда по този начин.
Ако искаш такъв тунинг - приготвяш 5 цифрена сума, отиваш в някоя сериозна тунинг фирма и започвате да обсъждате проекта...
Това е от мен - успех!
Li4o написа:itni написа:Имах предвид в темата да се изказват компетентни мнения по конкретните въпроси, които съм задал...
Ама не усещаш ли, че никой не приема въпросите ти сериозно - причината е, че тунинг от този тип е страшно скъп и е несериозно да се обсъжда по този начин.
Ако искаш такъв тунинг - приготвяш 5 цифрена сума, отиваш в някоя сериозна тунинг фирма и започвате да обсъждате проекта...
Това е от мен - успех!
Колега...ти май нещо не разбираш какво имам предвид или пък аз не се изразявам правилно. Аз не съм тръгнал да го правя на собствената си кола. До колкото си спомням идеята на форума е тук да се обсъждат теми, който вълнуват всеки един от нас и са свързани с общата ни страст - VW. Колкото и странно да ти звучи имам бегла представа кое колко струва на "тунинг" пазара, но пък и не разбирам защо веднага всички се хващате за парите...да съм питал някъде колко ще струва?!? И след като този начин на обсъждане на темата на теб ти се струва несериозен кажи как предлагаш да я обсъждаме...
Въпросната тема мен лично ме вълнува най-вече от техническа гледна точка. Не ме интересува кой може да го направи, къде, за колко време и т.н. Надявам се този път да съм се изразил достатъчно ясно и тази тема да не се превърне в море от безмислени постове.
- FreAk
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Turbo+Supercharger и има ли то почва у нас?
itni написа:Двойка с турбо и суперчарджър
Който се е интересувал да си каже мнението...може ли да се направи? Как? Има ли смисъл?
Моля, да не обсъждаме в тази тема само новият двигател на фолксваген, който ползва тази система. Аз говоря за "тунинг" изпълнения.
това си е мания, но само за тези които ги интересува( като мен

и по мое мнение няма нужда от чарджър-а, само една турбина е достатъчна стига да е за повече коне. Вярно потенциала и ще се усети след 5000 оборота, но пък ще е мания. До 5000 ще върви като нормална ВР6-ца, което пак не е малко

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател: