Чип Тунинг на Голф 3 (1.6-101hp)-АЕК

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Bioside
Автомобил:
Двигател:

Чип Тунинг на Голф 3 (1.6-101hp)-АЕК

Мнениеот Bioside » Пет 27 авг 2010 23:26

Здравейте Колеги,от днес и аз съм със чип от колегата Brezel и реших да споделя с вас първите си впечатления от чипосването на този атмосферен мотор.Изчел съм доста мнения за чип тунинг на 101кс атмосферка и като тръгнах да го правя си казах-Е какво да стане малко по пъргава и по приятна за каране.Нищо че повечето колеги пишат че на пътя няма да има осезаема разлика.На практика се оказа съвсем друго. :D Колата е сток няма никакви промени по нея и ако трябва да се изразя с две думи направо ПОБЕСНЯ. :banana Преди да сложа чипа не е ли над 3000-3200 об колкото и да зяпам със дросела срещу ECU-то то неговата си знае.Докато не си набере оборотите не тръгва.То си е и нормално за бензинов мотор това.Сега тръгва от 2000-2100 об като до 3000 отива на ура и от там вече побеснява.Чувството е все едно караш дизел,който върви и след 4000 об. Не знам колко е качил чипа но на пътя има явно изразена разлика и във вървеж и във набиране,което за мен е повече от достатъчно като се има впредвид вложени средства-ефект.Карам със Carera 95 и ми е интересно дали със 100 октановия ще върви повече но и на това ще му дойде реда.
Поздрави :beer

Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Re: Чип Тунинг на Голф 3 (1.6-101hp)-АЕК

Мнениеот boar » Пет 27 авг 2010 23:33

:012:

Върни се в “Силов тунинг”