Здравейте колеги... стигнах до яма.. и немога да се справя да я прескоча и се нуждая от вашето мнение и препоръка! Надявам се да бъдете така добри да подпомогнете за да успея да скокна тази смрадлива яма и да завърша проекта си!
Картинката е следната... имах VW Passat G60 Synchro на части и личен автомобил: VW Golf 1-ца... тази от линка под аватара ми. Исках и все още искам да монтирам двигателя от G60-то на Голфа за да има повече сила в тази количка, че сега е с 1.6 Карбуратор на газ и е пълна мъка! В момента обслужих двигателя със шлайфове, сигменти, лагери, гарнитурки, глави, водачи, клапани ала бала.. абе всичко както си му е реда колата да заработи обслужена и да знам какво и има, ако нещо се разтрака... всичко общо взето ще е наред докато нестигнах до там, че скоростната кутия се оказа в дефицит... и ме интересува и това е нещото, което искам да питам и вас... Можете ли да ме напътствате каква скоростна кутия да сложа защото тази синхро няма да е, естествено... но хората само ме напътстват да взема от Голф 3-ка АБФ мотор, от Корадо Г60 ала бала, но чета, че хората с АБФ-ите си сменят скоростите със скорости 9А номер, защото били по-добри и някакви неща... та се чудя, кое ще е най-добре и най-лесно ще ми пасне, защото, ако може бих си останал с моя си Маховик и съединител (тези от Пасата, които са си). Пише, че стават и от Голф КР с код 2Y ама кой знае... вие ще кажете!
И какви ще са най-добре.. такива с лостова система или с жилата... Жилата ги имам от пасата ама май няма да станат на дължина а пък може да е по-добре и с лостовата система.. затова искам вие да ми помогнете!
Благодаря ви много! Поздрави Иван!
Каква скоростна кутия да сложа на двигател G60
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Re: Каква скоростна кутия да сложа на двигател G60
Ми слагай си оргиналната кутия ве, нал я имаш, ще имаш излишен кардан и т.н.
като се нема как да я счупиш като ти е сток двигатела, освен ако не е пред разпадане самата кутия
като се нема как да я счупиш като ти е сток двигатела, освен ако не е пред разпадане самата кутия

- Razer
- Автомобил: VW Golf 1 Cabrio Karman
- Двигател:
- Контакти:
Е то неможе така... да сложа и тя да си върти излишно... тя така само ще развърта напразно... и все пак синхрото като усети натиск чак тогава се пуска и има все някаква роля.. а и няма как да я сложа нея понеже тя си е с жила не е с лостов механизъм и е с помпичка на съединителя а при мен си е жило... та явно и ABF-а отпада...
Остава само да знам каква им е разлика на кутиите 2Y i 9A
100 оборота на 5та скорост и според 1 колега материалите от които са напавени вътре 
имах 9а точно преди да удара колата нещо почна да вие голф 2 112 коня...
2у са здрави но най добре се отваря кутията и слагаш болтове на мясотто на нитовте

имах 9а точно преди да удара колата нещо почна да вие голф 2 112 коня...
2у са здрави но най добре се отваря кутията и слагаш болтове на мясотто на нитовте
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
и с какви болтове се сменя че ми е интересно
.....по темата .колега сложи си 4к кутия да усетиш как ги редиш като пистарка
мани ги тея кр-ски недомислини железа 

Потърси си кутия с код АТВ тя е точно за този мотор,обаче за този тип кутия трябва да сложиш помпи за хидравличен съединител и да смениш конзолата с педалите. Другия вариант е кутия от Г2 КР която ще стане на 1-та без да се налага да слагаш по горе изброените части,всъщност имам една такава кутия ако имаш интерес пиши
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Razer написа:Е то неможе така... да сложа и тя да си върти излишно... тя така само ще развърта напразно... и все пак синхрото като усети натиск чак тогава се пуска и има все някаква роля.. а и няма как да я сложа нея понеже тя си е с жила не е с лостов механизъм и е с помпичка на съединителя а при мен си е жило... та явно и ABF-а отпада...
Аз съм със скорости с жила на мк1 кабрио, няма какво да те притеснява - педала за съединителя се преправя (в цялостните проекти има тема за мк1 с 1.8Т има и снимки на педала), трябва ти и самия скоростен лост с конзолата му със жилата - и тя се заменя. Може да сложиш тази кутия без кардан и после ако смяташ че имаш огромни загуби заради нея, да пробваш да я смениш, мисля че като имаш жилата и педала нещата няма да са толкова сложни.
Каза че си ревизирал мотора, а компресора? В какво състояние е?
Успех, ще следя с интерес прогреса около колата.
indjov_GTI написа:и с какви болтове се сменя че ми е интересно.....по темата .колега сложи си 4к кутия да усетиш как ги редиш като пистарка
мани ги тея кр-ски недомислини железа
тая не я бях чувал да нямаш предвид 4с или 4з
а за нитовете се разтърси из форума и ще разбереш
- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
G60 написа:Потърси си кутия с код АТВ тя е точно за този мотор,обаче за този тип кутия трябва да сложиш помпи за хидравличен съединител и да смениш конзолата с педалите. Другия вариант е кутия от Г2 КР която ще стане на 1-та без да се налага да слагаш по горе изброените части,всъщност имам една такава кутия ако имаш интерес пиши
Може и без да слага помпи става с тази джаджа,но жилото на съединитела трябва се смени с такова от VW T4
- Razer
- Двигател:
- Контакти:
@CaroИ колко пари ще ми излезе една такава джаджа + жилото ? И евентуално ще трябва ли да сменям конзолата на педалите... ?
Компресора и той ще се ревизира цялостно в Драгпауар-а
wmalevski написа:Каза че си ревизирал мотора, а компресора? В какво състояние е?
Успех, ще следя с интерес прогреса около колата.
Компресора и той ще се ревизира цялостно в Драгпауар-а

- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
[quote="Razer"]@CaroИ колко пари ще ми излезе една такава джаджа + жилото ? И евентуално ще трябва ли да сменям конзолата на педалите... ?
Моята я купих за 50лв.от морга която е само за VW-бусове \адрес и телефон виж в МОБИЛЕТО\.Конзолата на педалите си остава същата само отрязах горната част на жилото от Golf и я заварих на жилото от VW T4.Тази джаджа я има и на първите модели VW Passat B3 1.6 EZ мотор карб. 88год.\те са с жило\.Иначе нова е 80евра
Моята я купих за 50лв.от морга която е само за VW-бусове \адрес и телефон виж в МОБИЛЕТО\.Конзолата на педалите си остава същата само отрязах горната част на жилото от Golf и я заварих на жилото от VW T4.Тази джаджа я има и на първите модели VW Passat B3 1.6 EZ мотор карб. 88год.\те са с жило\.Иначе нова е 80евра

- Razer
- Двигател:
- Контакти:
Трябва евентуално като кача двигателя и като съм на канала да наложа тази кутия на скоростния лост с жилата на голфа да видя как ще е... че то си е тегло.. и ако се окажат по-дълги направо ще се откажа... Но, ако тука изпитани хора споделят, че може и със скоростна кутия, която си е с лостов механизъм и с жило на съединителя и, акооо съобщат, че 210 мм съединител ще издържи... надали ще се хвърлям към другия вид скорости..
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
От личен опит мога да ти споделя моите виждания до сега след близо 2 месеца каране на моя Голф.......мотор АБФ кутия и съединител от ПБ кода на кутията е AUG маховика и съединителя са си от ПБ-то 210 мм 24 шлица сложих си ново феродо и така ги сглобих - след като подкарах колата съм много доволен от комбинацията общо взето всички знаем ,че недостатъците на този мотор са точно там :маховик и скорости,определено мотора работи много по-добре с този маховик и тази кутия.Не знам колко му е паднал въртящия момент ама си ходи с лекота до 220 на около 6700-6800 оборота и може още просто не съм го натискал ,че нито гуми имам като хората нито спирачки!
Не знам тази кутия колко ще изкара преди да я счупя и тази на Кр-а /2у/ колко е по здрава от тази на ПБ-то ,но си мисля ,че ако си караш колата разумно няма да я счупиш лесно и ако съм на твое място бих избрал точно такъв вариант кутия със лостове и съединител на 210 мм с лекия маховик защото на Г60-то маховика е като на АБФ-а а той доста спъва мотора,за въртящия не се притеснявай 220 ще ги правиш едва ли повече ще ти трябват?
Ако нещо друго те интересува пиши ми на лични!
Не знам тази кутия колко ще изкара преди да я счупя и тази на Кр-а /2у/ колко е по здрава от тази на ПБ-то ,но си мисля ,че ако си караш колата разумно няма да я счупиш лесно и ако съм на твое място бих избрал точно такъв вариант кутия със лостове и съединител на 210 мм с лекия маховик защото на Г60-то маховика е като на АБФ-а а той доста спъва мотора,за въртящия не се притеснявай 220 ще ги правиш едва ли повече ще ти трябват?
Ако нещо друго те интересува пиши ми на лични!

АБФ-фа няма нищо общо с Г60,давам следния пример Г60 с кутия АТБ(заводската)си върви доста прилично докато ако сложиш тази кутия на АБФ толкова окуцява с нея ,че чак почваш да се съмняваш дали наистина караш 150коня. Определено много къса кутия не му трябва 

- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
аз на КР съм с маховик и съаединител от абф кутия AYH и колата след 150 се набира много по добре от колкото до 150