Каква скоростна кутия да сложа на двигател G60

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Razer
Автомобил: VW Golf 1 Cabrio Karman
Двигател:
Контакти:

Каква скоростна кутия да сложа на двигател G60

Мнениеот Razer » Нед 12 сеп 2010 15:59

Здравейте колеги... стигнах до яма.. и немога да се справя да я прескоча и се нуждая от вашето мнение и препоръка! Надявам се да бъдете така добри да подпомогнете за да успея да скокна тази смрадлива яма и да завърша проекта си!

Картинката е следната... имах VW Passat G60 Synchro на части и личен автомобил: VW Golf 1-ца... тази от линка под аватара ми. Исках и все още искам да монтирам двигателя от G60-то на Голфа за да има повече сила в тази количка, че сега е с 1.6 Карбуратор на газ и е пълна мъка! В момента обслужих двигателя със шлайфове, сигменти, лагери, гарнитурки, глави, водачи, клапани ала бала.. абе всичко както си му е реда колата да заработи обслужена и да знам какво и има, ако нещо се разтрака... всичко общо взето ще е наред докато нестигнах до там, че скоростната кутия се оказа в дефицит... и ме интересува и това е нещото, което искам да питам и вас... Можете ли да ме напътствате каква скоростна кутия да сложа защото тази синхро няма да е, естествено... но хората само ме напътстват да взема от Голф 3-ка АБФ мотор, от Корадо Г60 ала бала, но чета, че хората с АБФ-ите си сменят скоростите със скорости 9А номер, защото били по-добри и някакви неща... та се чудя, кое ще е най-добре и най-лесно ще ми пасне, защото, ако може бих си останал с моя си Маховик и съединител (тези от Пасата, които са си). Пише, че стават и от Голф КР с код 2Y ама кой знае... вие ще кажете!

И какви ще са най-добре.. такива с лостова система или с жилата... Жилата ги имам от пасата ама май няма да станат на дължина а пък може да е по-добре и с лостовата система.. затова искам вие да ми помогнете!

Благодаря ви много! Поздрави Иван!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Re: Каква скоростна кутия да сложа на двигател G60

Мнениеот madcap » Нед 12 сеп 2010 20:17

Ми слагай си оргиналната кутия ве, нал я имаш, ще имаш излишен кардан и т.н.

като се нема как да я счупиш като ти е сток двигатела, освен ако не е пред разпадане самата кутия :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Razer
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Razer » Пон 13 сеп 2010 0:21

Е то неможе така... да сложа и тя да си върти излишно... тя така само ще развърта напразно... и все пак синхрото като усети натиск чак тогава се пуска и има все някаква роля.. а и няма как да я сложа нея понеже тя си е с жила не е с лостов механизъм и е с помпичка на съединителя а при мен си е жило... та явно и ABF-а отпада...

Остава само да знам каква им е разлика на кутиите 2Y i 9A

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Пон 13 сеп 2010 7:12

100 оборота на 5та скорост и според 1 колега материалите от които са напавени вътре :)
имах 9а точно преди да удара колата нещо почна да вие голф 2 112 коня...
2у са здрави но най добре се отваря кутията и слагаш болтове на мясотто на нитовте

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Пон 13 сеп 2010 8:24

и с какви болтове се сменя че ми е интересно :) .....по темата .колега сложи си 4к кутия да усетиш как ги редиш като пистарка ;) мани ги тея кр-ски недомислини железа :D

G60

Мнениеот G60 » Пон 13 сеп 2010 9:02

Потърси си кутия с код АТВ тя е точно за този мотор,обаче за този тип кутия трябва да сложиш помпи за хидравличен съединител и да смениш конзолата с педалите. Другия вариант е кутия от Г2 КР която ще стане на 1-та без да се налага да слагаш по горе изброените части,всъщност имам една такава кутия ако имаш интерес пиши

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Пон 13 сеп 2010 9:05

Razer написа:Е то неможе така... да сложа и тя да си върти излишно... тя така само ще развърта напразно... и все пак синхрото като усети натиск чак тогава се пуска и има все някаква роля.. а и няма как да я сложа нея понеже тя си е с жила не е с лостов механизъм и е с помпичка на съединителя а при мен си е жило... та явно и ABF-а отпада...

Остава само да знам каква им е разлика на кутиите 2Y i 9A

Аз съм със скорости с жила на мк1 кабрио, няма какво да те притеснява - педала за съединителя се преправя (в цялостните проекти има тема за мк1 с 1.8Т има и снимки на педала), трябва ти и самия скоростен лост с конзолата му със жилата - и тя се заменя. Може да сложиш тази кутия без кардан и после ако смяташ че имаш огромни загуби заради нея, да пробваш да я смениш, мисля че като имаш жилата и педала нещата няма да са толкова сложни.

Каза че си ревизирал мотора, а компресора? В какво състояние е?

Успех, ще следя с интерес прогреса около колата.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Пон 13 сеп 2010 9:09

indjov_GTI написа:и с какви болтове се сменя че ми е интересно :) .....по темата .колега сложи си 4к кутия да усетиш как ги редиш като пистарка ;) мани ги тея кр-ски недомислини железа :D

тая не я бях чувал да нямаш предвид 4с или 4з
а за нитовете се разтърси из форума и ще разбереш

Потребителски аватар
caro
Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994

Мнениеот caro » Пон 13 сеп 2010 9:13

G60 написа:Потърси си кутия с код АТВ тя е точно за този мотор,обаче за този тип кутия трябва да сложиш помпи за хидравличен съединител и да смениш конзолата с педалите. Другия вариант е кутия от Г2 КР която ще стане на 1-та без да се налага да слагаш по горе изброените части,всъщност имам една такава кутия ако имаш интерес пиши

Може и без да слага помпи става с тази джаджа,но жилото на съединитела трябва се смени с такова от VW T4

Потребителски аватар
Razer
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Razer » Пон 13 сеп 2010 19:41

@CaroИ колко пари ще ми излезе една такава джаджа + жилото ? И евентуално ще трябва ли да сменям конзолата на педалите... ?

wmalevski написа:Каза че си ревизирал мотора, а компресора? В какво състояние е?

Успех, ще следя с интерес прогреса около колата.

Компресора и той ще се ревизира цялостно в Драгпауар-а ;)

Потребителски аватар
caro
Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994

Мнениеот caro » Вто 14 сеп 2010 19:32

[quote="Razer"]@CaroИ колко пари ще ми излезе една такава джаджа + жилото ? И евентуално ще трябва ли да сменям конзолата на педалите... ?

Моята я купих за 50лв.от морга която е само за VW-бусове \адрес и телефон виж в МОБИЛЕТО\.Конзолата на педалите си остава същата само отрязах горната част на жилото от Golf и я заварих на жилото от VW T4.Тази джаджа я има и на първите модели VW Passat B3 1.6 EZ мотор карб. 88год.\те са с жило\.Иначе нова е 80евра :screwy

Потребителски аватар
Razer
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Razer » Вто 14 сеп 2010 21:58

Трябва евентуално като кача двигателя и като съм на канала да наложа тази кутия на скоростния лост с жилата на голфа да видя как ще е... че то си е тегло.. и ако се окажат по-дълги направо ще се откажа... Но, ако тука изпитани хора споделят, че може и със скоростна кутия, която си е с лостов механизъм и с жило на съединителя и, акооо съобщат, че 210 мм съединител ще издържи... надали ще се хвърлям към другия вид скорости..

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 18 сеп 2010 16:59

От личен опит мога да ти споделя моите виждания до сега след близо 2 месеца каране на моя Голф.......мотор АБФ кутия и съединител от ПБ кода на кутията е AUG маховика и съединителя са си от ПБ-то 210 мм 24 шлица сложих си ново феродо и така ги сглобих - след като подкарах колата съм много доволен от комбинацията общо взето всички знаем ,че недостатъците на този мотор са точно там :маховик и скорости,определено мотора работи много по-добре с този маховик и тази кутия.Не знам колко му е паднал въртящия момент ама си ходи с лекота до 220 на около 6700-6800 оборота и може още просто не съм го натискал ,че нито гуми имам като хората нито спирачки!
Не знам тази кутия колко ще изкара преди да я счупя и тази на Кр-а /2у/ колко е по здрава от тази на ПБ-то ,но си мисля ,че ако си караш колата разумно няма да я счупиш лесно и ако съм на твое място бих избрал точно такъв вариант кутия със лостове и съединител на 210 мм с лекия маховик защото на Г60-то маховика е като на АБФ-а а той доста спъва мотора,за въртящия не се притеснявай 220 ще ги правиш едва ли повече ще ти трябват?
Ако нещо друго те интересува пиши ми на лични! :beer

G60

Мнениеот G60 » Съб 18 сеп 2010 21:26

АБФ-фа няма нищо общо с Г60,давам следния пример Г60 с кутия АТБ(заводската)си върви доста прилично докато ако сложиш тази кутия на АБФ толкова окуцява с нея ,че чак почваш да се съмняваш дали наистина караш 150коня. Определено много къса кутия не му трябва :idea:

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Съб 18 сеп 2010 21:31

аз на КР съм с маховик и съаединител от абф кутия AYH и колата след 150 се набира много по добре от колкото до 150

Върни се в “Силов тунинг”