Съвет за засилване на 2Е

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Съвет за засилване на 2Е

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 12 фев 2009 23:10

какво трябва да направим за да посъбудим малко въпросния двигател, идеята ми е не да се пипа по- железата, най много валче,портване и стъргане на главата. Интересува ме по-подробна информация кое, как, с какво?
п.п за турбо изобщо не става на въпрос!
и каква скоростна кутия става, че тая е като за BMX, много къса бе :screwy

колата е Passat B3 CL 2E

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Re: Съвет за засилване на 2Е

Мнениеот leonardo_vd » Пет 13 фев 2009 0:03

racing_team_vidin написа:какво трябва да направи им за да посъбудим малко въпросния двигател, идеята ми е не да се пипа по- железата, най много валче,портване и стъргане на главата. Интересува ме по-подробна информация кое, как, с какво?
п.п за турбо изобщо не става на въпрос!
и каква скоростна кутия става, че тая е като за BMX, много къса бе :screwy

колата е Passat B3 CL 2E

Кутия от КР. А за засилването друг компетентен да се изкаже, аз мисля да не пипате мотора а да му сложите един хубав панелен филтър и едно чипче и да си кара колата.

Потребителски аватар
Mephistofel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mephistofel » Пет 13 фев 2009 10:20

Моите 2 с'тинки...

Понеже съм тръгнал по сходна пътека, макар,че аз се занимавам с ADY двигател, нещата са почти идентични. Някакъв по-рошав вал, главицата, подмяна на изпускателен колектор (и цялата генерация назад - на 55 мм), заигравка с всмукателите, профилактика и подмяна (евентуално) на всички компоненти по тоците - свещи,кабели,дистр. капачка + палец, бобина, "спортен" въздушен филтър, и съответно - софтуерна модификация на променените реалности ( чип), регулатор за бензина. Не пестете пари от консумативи - масло, филтри и прочие. И съответно каране с гориво с по-високо октаново число - аз лично съм доволен от Shell V-Power Racing.

Колата ще се посъбуди чувствително, ама Ферари няма да стане.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 13 фев 2009 12:16

то ще му се върже като да сложи 16клапанов мотор с все скоросите за тея интервенции дето си ги изброил ,но ако е мазохист на тема 8в начини има много за подобряване параметрите на мотора.

Потребителски аватар
Mephistofel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mephistofel » Пет 13 фев 2009 14:28

Хехе, колегата питаше за конкретни препоръки и споделих моите виждания по въпроса. :lol:

Иначе за скоростите - не знам дали има разлика за тях м/у 2Е и ADY двигателите, но моите не ми се струват чак толкова къси. На 3-та с 6000 оборота съм с 140 км/ч по километраж.

ivan tsvetkov

Мнениеот ivan tsvetkov » Пет 13 фев 2009 19:36

маи на ADY скоростите 4 и5 са по дълги. моито 2е прави 100 на 2ра на 6000 със скорости от 1.8 - 90кончета

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Съб 14 фев 2009 11:46

Миииии моето 2Е върви като разпрано понеже ламбдата ми е мъртва,но разхода е брутален :roll:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 17 фев 2009 11:25

Mephistofel написа:Моите 2 с'тинки...

Понеже съм тръгнал по сходна пътека, макар,че аз се занимавам с ADY двигател, нещата са почти идентични. Някакъв по-рошав вал, главицата, подмяна на изпускателен колектор (и цялата генерация назад - на 55 мм), заигравка с всмукателите, профилактика и подмяна (евентуално) на всички компоненти по тоците - свещи,кабели,дистр. капачка + палец, бобина, "спортен" въздушен филтър, и съответно - софтуерна модификация на променените реалности ( чип), регулатор за бензина. Не пестете пари от консумативи - масло, филтри и прочие. И съответно каране с гориво с по-високо октаново число - аз лично съм доволен от Shell V-Power Racing.

Колата ще се посъбуди чувствително, ама Ферари няма да стане.

колко по рошав, на 2Е бил най- добрия сток вал на ФВ, заигравката с всмукателите.. какво имаш предвид.
има и друг проблем колата в повечето време се кара на газ, което означава, незнам дали полирането на колектора няма да изиграе лоша шега, спортния филтър също, сменени са свещите и кабелите, бобината, капачката и палеца не са пипани, регулатора е сменен, ама с "някакъв незнаен" от какво да се сложи регулатор, чипа е другата част в списъка за замяна, трябва да пиша на Брезел, само пича да има парички

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 17 фев 2009 12:00

К'во засилване като се кара на гас. Най-доброто засилване е ще да обърне на бензин. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 17 фев 2009 12:16

leonardo_vd написа:К'во засилване като се кара на гас. Най-доброто засилване е ще да обърне на бензин. :Mr Green Fun

и аз това му викам, ама той пътува редовно до варна и.... на бензин mhihi

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Вто 17 фев 2009 21:04

трябваше да започнеш още от началото с карането на газ

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 18 фев 2009 0:21

anndroo написа:трябваше да започнеш още от началото с карането на газ

май найстина трябваше! :roll:

Потребителски аватар
petroffbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petroffbg » Чет 19 фев 2009 11:53

Ако мислиш да наливаш пари в мотора ,забрави за ГАЗТА?!Ще си останеш фул "БАЛКАНТУРИСТ"!

Потребителски аватар
crazzy
Автомобил: VW Passat B7 Ecofuel
Двигател:

Мнениеот crazzy » Сря 25 фев 2009 18:46

Специално за 2Е (и аз по тоя път съм тръгнал с моето 2Е) най-добрия вариант за подобрение във вървенето, съответно в ценово отношение и пълна профилактика на мотора, разпределителен вал не повече от 268-270 градуса (за да става за ежедневно каране и да има все още сила в ниските...както и стабилни обороти), нови клапани и по-силни пружини за вала, чип`че (знаем кой е човека за тая работа във форума :D ), хубав филтър от тия скъпите :wink: , и генерация.... Хубаво ще е генерацията по възможност да се замени цялата от колектора до крайното гърне, примерно Суперспринт предлагат за тоя мотор нещо многооо добро...но всичко опира отново до финансите. Нека ги видим тия работи на някоя 8V , пък после да я видим как стокова 16V ще се мъчи с нея :да:

Потребителски аватар
petroffbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petroffbg » Чет 26 фев 2009 1:07

Ами за всички щуротии които мислиш да сложиш за около(---Х)лв,много вентилки ще берат ядове :beat_butt2!

Върни се в “Силов тунинг”