Не ме разубеждавайте, ще го правя за кеф. Ако няма с какво да помогнете, моля не спамете..
Както се разбира от заглавието, колата е Голф 3 1.6 ABU 75. Целта е 110 коня и възможно най-много въртящ момент, всичко отгоре е бонус.
Ето и въпросчетата.
Интересува ме какво турбо да избера, което да развърта двигателя възможно най-рано. Примерно, нещо от сорта на 1.6тди от дизелов двигател. Примерно, надуването да започва от 1500 оборота. Не смятам да надувам двигателя повече от 0.5 бара, защото за сега няма да сменям буталата и биелите.
От къде е най-удачно да взема масло за турбото.
Ще се наложи ли смяна на дюзата на моното? Ако да то каква, предполагам от 1.8 90.
Помпата за бензина предполагам също ще трябва да се смени с малко по-голяма?
Изпускателния колектор ще си го правя аз. Ще се сменя и цялата генерация до края.
Маркучи ще намеря от някоя морга.
Относно размерите на кулера, предполагам, че кулер с размери 60 на 25 см ще е достатъчен.
Относно компютъра и ламбда сондата. Доколкото разбрах, за да не се натрупват грешки, ламбда сондата може да се премахне софтуерно.
Интересува ме също, трябва ли да се намаля компресията на двигателя. На някои места чета, че е 9.3, 9.2, а на други 9.5, моля кажете, кое е вярното. Главата ще я нося за смяна на гумичките на клапаните, напасване на клапаните и портване. Двигателя, също ще бъде прегледан за проблеми, но преди няколко месеца беше гледан и всичко беше ок.
Знам, че след тази процедура, съединителят ще си замине значително по-бързо. Може ли моя да се смени с такъв от 2.0 115 или има по-удачен вариант? Същото питане важи и за скоростната кутия..
Знам, че и спирачките ще трябва да се барнат след това, но за сега няма да ги пипам.
За сега не се сещам друго. Благодаря предварително и лек ден :)
Голф ABU 1.6 турбо
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Голф ABU 1.6 турбо
А компът как ще разбере, че колата е с турбо? Пропуснал си тоя немалко съществен момент.
Относно скоростите - доколкото зная 085 (като твоята) кутия не е взаимозаменяема с 02А или 020
.
Относно скоростите - доколкото зная 085 (като твоята) кутия не е взаимозаменяема с 02А или 020
.
Ако под това, как ще разбере колата, че има турбо, разбираш подаването на бедна и богата смес към двигателя, не съм много сигурен как ще стане. Може би ще трябва да говоря с някой, който се занимава с чип тунинг.
Ако се ремапне компа да работи с стойностите от ламбда сондата, които ще се получават след поставянето на турбото, няма ли да стане? Поне аз така си го обяснявам. По-запознатите с темата могат да кажат как трябва да стане.
А за скоростната кутия говорих с един майстор и той ми каза, че можело да се вземе от друг модел и като се преработи да стане. Утре ще говоря пак с него и ще видя какво ще стане.
Ако се ремапне компа да работи с стойностите от ламбда сондата, които ще се получават след поставянето на турбото, няма ли да стане? Поне аз така си го обяснявам. По-запознатите с темата могат да кажат как трябва да стане.
А за скоростната кутия говорих с един майстор и той ми каза, че можело да се вземе от друг модел и като се преработи да стане. Утре ще говоря пак с него и ще видя какво ще стане.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ето ти тема за четене.Тука е 1.4 моно,но той е почти като твоя.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=285175
Слагаш по-голяма дюза от 1.8 моно и мен ако питаш и газ.
На газ можеш да си играеш с тройника и може да върви повече и от бензина,в случай че си останеш с моното от 1.8 и стоковия ти комп.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=285175
Слагаш по-голяма дюза от 1.8 моно и мен ако питаш и газ.
На газ можеш да си играеш с тройника и може да върви повече и от бензина,в случай че си останеш с моното от 1.8 и стоковия ти комп.

- slavi3331
- Автомобил: голф 3
- Двигател: 1600
Записвам се за тоя проект , защото и аз съм мислил същото