проблем с innovate lc-1

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
neiki4a
Автомобил: polo 6n1
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

проблем с innovate lc-1

Мнениеот neiki4a » Пон 02 май 2011 9:03

незнам дали темата е за тук но имам проблем с иновейта дава ми грешка heater calibration ,дали е заминала сондата или и контролера може ли да се оправи тоя проблем или да ги нятам в коша и двете

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с innovate lc-1

Мнениеот paco » Пон 02 май 2011 10:30

Закачи я с кабела за компютър и влез през програмата и....виж какво съобщение ти дава и какво не и харесва точно..ако не ми я прати да я пробвам при мен :)

РАСО

Потребителски аватар
MITKOGOLF
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател: ABF-TURBO

Мнениеот MITKOGOLF » Пон 02 май 2011 13:35

Правиш ли всичко кокто трябва свързваш захранването на контролера с разкачена сонда
- изключваш захранването
- включваш сондата към контролера
- включваш захранването
- диода (свързан между ТЪНКИЯ ЧЕРЕН кабел и маса) започва да мига
- след като се калибрира нагревателя , диода изгасва за около секунда и светва пак постоянно
- изключваш захранването
- монтираш сондата на ауспуха
- палиш и гледаш какво показва
... червения кабел на диода се свързва към черния на контролера , а черния на диода към маса ... бутона се свързва паралелно на диода ....
... захранването се взима от контактния ключ ....
... няма определен период за калибриране ... при смяна на сонда или като започне да показва глупости ... имай предвид , че при калибровка сондата трябва да е извън ауспуха или двигателя да не е работил поне 6 часа

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Пон 02 май 2011 16:40

значи точно така правя както ти си го описъл сондата не е закачена за ауспуха ,диода почна да мига няколко пъти спира и почва да мига 4-ри пъти за 1 сек не светва постоянно в описанието е даден тоя код че като почне да мига 4-ри пъти за 1 сек грешката е heater calibration ,маса съм взел вътре в таблото кадето е общата на колонката + съм взел от един червен кабел на който идва + след контакт по същия начин вързахме еднин друг иновейт и той си тръгна без проблем така че според мен отпада вариянта да съм я вързал грешно и да съм я изгорил
PACO ще пробвам да се боря още малко ако не успея ще ти я пратя да я погледнеш

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 02 май 2011 20:35

neiki4a написа:значи точно така правя както ти си го описъл сондата не е закачена за ауспуха ,диода почна да мига няколко пъти спира и почва да мига 4-ри пъти за 1 сек не светва постоянно в описанието е даден тоя код че като почне да мига 4-ри пъти за 1 сек грешката е heater calibration ,маса съм взел вътре в таблото кадето е общата на колонката + съм взел от един червен кабел на който идва + след контакт по същия начин вързахме еднин друг иновейт и той си тръгна без проблем така че според мен отпада вариянта да съм я вързал грешно и да съм я изгорил
PACO ще пробвам да се боря още малко ако не успея ще ти я пратя да я погледнеш

Топлинната калибровка на LC-1 се ресетва, когато сондата се откачи от контролера и същия се захрани с напрежение за 5-10 секунди - след това се спира напрежението и сензора се свързва отново с контролера и може да се започне процедурата по калибровката наново...
Но както разбирам това си го направил вече - единственото, което ми идва на ум е да провериш дали самата сонда започва да се загрява след като се захрани с напрежение, за да се провери да няма някакъв проблем с подгряването и оттам да не може да стане калибровката...

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Пон 02 май 2011 21:17

как да проверя дали загрява?

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 02 май 2011 21:44

neiki4a написа:как да проверя дали загрява?

Ами просто подай напрежение на сондата(през контролера) и я пипни с ръка, почти веднага се усеща топлина, дори и ако е монтирана на колектора пак се усеща топлината като пипнеш близо до "главата", а ако е свалена започва да свети чак... ;)

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Вто 03 май 2011 11:28

като вляза в програмата не ми дава никакво съобщение ,като съм стартирал програмата сондата се стопля като не е през програмата като я пипна можеби много леко да загрява ,нещо тая топлинна калибровка явно не може да стане

Върни се в “Силов тунинг”