Силов тунинг на моята печка

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Силов тунинг на моята печка

Мнениеот Velko » Сря 22 дек 2010 15:06

Ще карам накратко.Колата ми от гаража е АMF 1.4 TDI PD.Събрал съм мааалко парички, но ще посъбирам още.Искам да се случи нещо от сорта - основен ремонт ( или ако няма нужда подмяна на нещата, които са за смяна), по-голямо турбо (с променлива геометрия), дюзи, кулер, турбо пътища... За другите неща незнам дали ги има(съществуват) за този двигател - ковани бутала, спортен вал ?! Какво може да се направи като цяло и какви пари би трябвало да струва (знам,че неможе да се каже с точност,но все пак).За такъв проект от какво мога да използвам чаркове - от какъв двигател турбо и дюзи (колко кубика)?Какъв кулер? За подсилване си мисля ковани бутала... но грам не разбирам. Ще сгреша ли ако отида в Prospeed или Heed 91? Незнам кой друг разбиращ би се захванал с такова нещо.Абе общо взето засипете ме с полезна информация... хора които знаят за какво става въпрос :) :bowdown :?:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Силов тунинг на моята печка

Мнениеот Vento » Сря 22 дек 2010 17:15

Да започнем оттам колко пари мислиш да дадеш като цяло? Ако сумата е под 5-6.000, според мен не започвай изобщо.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 22 дек 2010 17:49

Vento написа:Да започнем оттам колко пари мислиш да дадеш като цяло? Ако сумата е под 5-6.000, според мен не започвай изобщо.

4-5 хилки.Мисля до лятото да съм ги събрал.Дотогава искам да съм си изяснил какво точно ми трябва, откъде да го намеря и към кого да се обърна - искам всичко да е перфектно :)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 22 дек 2010 17:54

Ще сгрешиш ако изобщо налееш тези пари в този мотор.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 22 дек 2010 17:55

KirilGeorgiev написа:Ще сгрешиш ако изобщо налееш тези пари в този мотор.

Приемам всякакви коментари :)

Потребителски аватар
baitanas
Автомобил: VW Passat Alltrack
Двигател: CCZB 2012

Мнениеот baitanas » Сря 22 дек 2010 18:14

Колега по добре е да си намериш един 1,9 ТДИ П.Д 131 коня и да го сложиш вместо да наливаш пари в този.Е това е мое мнение.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 22 дек 2010 18:18

Аз друго си мисля ....
Защо не продадеш колата и със събраните пари , които имаш да купиш един пасат ;)2000-2001г. те са по толкова някъде ..

Но все пак ако си много влюбен в колицата си , това е кофти предложение от моя страна .....

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Сря 22 дек 2010 20:30

Вариант ли е да продаадеш тази кола и да купиш кола с 1.8Т мотор? Аудита има и по 5000 лв. такива. Ако е и каутро.. още по-добре! Единственото нещо, което не може да стане после с колата е да я накараш да излита вертикално ;)
Вярно, че е банално вече с тези 1.8тетки ама, по добър вариант за малко пари едва ли има.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 22 дек 2010 20:41

Хм... интересно, но дотук отговорите не са по темата :| 1.9 PD незнам дали ще се събере в това купе.Ако някой има представа да пише?! Давайте по-смело :) П.П. продажбата отпада като вариант.

Потребителски аватар
Dimitaki
Автомобил: Mitsubishi Lancer
Двигател: 4G63

Мнениеот Dimitaki » Сря 22 дек 2010 21:52

Колега по добре е да си намериш един 1,9 ТДИ П.Д 131 коня и да го сложиш вместо да наливаш пари в този.Е това е мое мнение.

+1 за това мнение.Мисля че малка кола със достатъчно пъргав дизелов двигател,ще бъде 1 много правилна комбинация.И най-вече за пример ти давам Шкода Фабия вРС-старата разбира се. :mrgreen:
Търси този двигател!

Потребителски аватар
masterOne
Автомобил: Skoda Octavia Mk1 - 435 hp
Двигател: AGU

Мнениеот masterOne » Сря 22 дек 2010 22:02

Dimitaki написа:

ако наистина е съвместим 1.9 TDI от Fabia VRS + Чип = много наказани "бегачки"

поздрави

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 22 дек 2010 22:18

[quote="Velko"] :| 1.9 PD незнам дали ще се събере в това купе.Ако някой има представа да пише?!
Би трябвало да се събере, все пак полото го има и с 1.9 ТДИ мотор. По-скоро ще е заигравка с турбо пътищата.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 22 дек 2010 22:47

sam_boha написа:
Velko написа: :| 1.9 PD незнам дали ще се събере в това купе.Ако някой има представа да пише?!
Би трябвало да се събере, все пак полото го има и с 1.9 ТДИ мотор. По-скоро ще е заигравка с турбо пътищата.

Aми казвайте дали Fabia RS е съвместим (все пак е платформата на Поло), или задължително да търся от Поло след 2005-та (от тях има 131 коня).Макар,че и двете ми се струват супер трудни за намиране... такива полота почти няма,а за RS да не говорим. Иначе има и Сеати с такъв мотор.Притеснява ме дължината на полуоските.

Потребителски аватар
Dimitaki
Автомобил: Mitsubishi Lancer
Двигател: 4G63

Мнениеот Dimitaki » Сря 22 дек 2010 23:00

Ако,колега го приемеш това и за опция-също лесен вариант е директно да си вземеш Фабия.На момента са малко редки за продан,но за това оборудване което Фабията предлага,ще ти олекне много-като например пакета който предлага колата,салон,окачване,джанти,спирачки,фарове и прочие.Все пак си помисли колко ще излезе всичко за направата на половера ;)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 23 дек 2010 8:13

Dimitaki написа:Ако,колега го приемеш това и за опция-също лесен вариант е директно да си вземеш Фабия.На момента са малко редки за продан,но за това оборудване което Фабията предлага,ще ти олекне много-като например пакета който предлага колата,салон,окачване,джанти,спирачки,фарове и прочие.Все пак си помисли колко ще излезе всичко за направата на половера ;)

Обичам си полото :) Не мисля,че оборудването му отстъпва.За RS ще ми трябват 7 бона отгоре.И после още 2 да я стегна.Искам това купе да си карам - право е,здраво е :mrgreen: :arrow: P.S. :banghead:

Върни се в “Силов тунинг”